+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    5.648
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    1.044
    Pohvaljen 61.221 puta u 5.150 postova
    Moć reputacije
    581

    Nada Blam / Nada Blam

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Nada Blam / Nada Blam

    IMDb



    Nadežda Blam – Nada (Beograd, 20. april 1951.) je srpska glumica.
    Rođena je u staroj dorćolskoj jevrejskoj porodici. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Poznata je po sinhronizovanju crtanih filmova koji su se emitovali na Televiziji Beograd početkom 1990ih. Davala je glas Olivi (Mornar Popaj), Ejpril i Irmi (Mladi mutanti nindža kornjače), Rečetu, Skajvorpu i Spajku (Transformersi). Već sa osam godina dobila je prvu ulogu i to u predstavi ''Bez krivice krivi'', gde je stajala rame uz rame sa čuvenim Milošem Žutićem. U šesnaestoj godini, dobija ulogu u mjuziklu ''Kosa'', čuvenom hipi ostvarenju, gde je imala priliku da pored glume, pokaže i vokalne sposobnosti. Nada se izjašnjavala kao hipik, pa je uloga u ''Kosi'' bila u isto vreme i posao i zadovoljstvo.
    Danas je iza Nade veliki broj uloga, pozorišnih i filmskih, od kojih je najpoznatija kao Smiljana iz serije ''Selo gori, baba se češlja''

    wikipedia, sinemanija
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)

    Filmografija:

    1. Pozorište u kući (1973- )
    2. Ujez (1974)
    3. Slobodan prevod Mizantropa (1974)
    4. Djavolje merdevine (1975- )
    5. Nevidljivi covek (1976)
    6. Tren (1978)
    7. Tren (1980- )
    8. Vruć vetar (1980- )
    9. Bilo, pa proslo (1980- )
    10. Price preko pune linije (1982- )
    11. Formula 1 (1984- )
    12. Ćao inspektore (1985)
    13. Indijsko ogledalo (1985)
    14. Lovac protiv topa (1986)
    15. Drugarica ministarka (1989- )
    16. Balkan ekspres 2 (1989- )
    17. Vampiri su medju nama (1989- )
    18. Ckalja, snaga klade valja (1989- )
    19. Neunistivi (1990- )
    20. Svemirci su krivi za sve (1991)
    21. Smrt gospodje Ministarke (1991)
    22. Sekula se opet zeni (1991)
    23. Sekula nevino optuzen (1992)
    24. Dama koja ubija (1992)
    25. Mrav pesadinac (1993)
    26. Gnjurac (1993)
    27. Novogodisnja prica (1994)
    28. Ubistvo s predumisljajem (1995)
    29. To se samo svici igraju (1996- )
    30. Ckalja No. 1 (1997)
    31. Čkalja: Smeh do suza
    32. Budi fin (2001- )
    33. Hristos voskrese (2007)
    34. Selo gori, a baba se češlja (2007- )
    35. Selo gori... i tako (2009)
    36. Nova godina u Petlovcu (2011)
    37. Urgentni centar (2014- )
    38. Oprostaj andjela (2014)
    39. Braca po babine linije (2016)
    40. Ubice mog oca (2016- )
    Izmenjeno od: lisani; 19.04.2018 u 18:40.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora mir-lav:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:35.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1