+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Top poster Lucky Strike avatar
    Datum registracije
    02.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    4.455
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    9.418
    Pohvaljen 25.156 puta u 4.731 postova
    Moć reputacije
    466

    Neda Spasojevic / Neda Spasojević

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Neda spasojevic / Neda Spasojević

    IMDb



    Neda Spasojević je rođena u Beogradu 16. aprila 1941. godine. Njen otac je bio pozorišni i filmski glumac, Milorad Spasojević, a majka Jelena, pozorišna krojačica. Često je sa ocem putovala po raznim pozorištima.

    Umrla je od raka, 16. jula 1981. godine, u Beogradu. Bila je udata za slikara Baneta Minića, sa kojim ima ćerku glumicu Isidoru Minić.

    Godine 1960. polaže prijemni ispit na Akademiji, ali je ne primaju. Tada je otac pitao: „Hoćeš da budeš glumica? Dođi u Titograd, i budi glumica!“. Odlazi u Titograd i prvi put na scenu stupa 23. marta 1961. godine kao Dijana sirota Diklica. Jednu sezonu igra u zrenjaninskom narodnom pozorištu. 1962. godine ponovo polaže prijemni, i primaju je. Diplomirala je 1966. kod prof. Mate Miloševića, sa Kleopatrom. Odustaje od ideje da ode u Mostar, pošto je stipendija Ateljea 212 vezuje za Beograd.

    Prvi put na filmu u „Izdajniku“ kod Kokana Rakonjca, kasnije će igrati u još petnestak njegovih filmova. Od polovine šesdesetih jedna je od najmarkantnijih lica. Snima i po nekoliko drama godišnje.

    Nagrada u Puli za debitansku ulogu u filmu „Vreme ljubavi“. Izjavljuje: „Iako mi se rad na filmu dopada u pozorištu se osećam sigurnije“. Odgovor na Novinarski upitnik: „Ambicija: Nemam je, ali sam vrlo ambiciozna; vaš dramski autor: Čehov; pesma koju najviše pevate: posle kiše dolazi sunce“.
    Za ulogu u televizijskoj drami „Gospodin Foka“ dobija zlatnu Nimfu na festivalu u Monte Karlu, 1969. godine. Te iste godine za ulogu Elektre dobija nagradu publike i nagradu tribine mladih. Za ulogu Elektre, piše kritičar: „Njena Elektra bila je divlje stvorenje, zaslepljeno mržnjom i izbezumljenom željom za osvetom, stvorenje koje je došlo iz onog vremena iz koga su velike tragičare civilizovane i uglađene Atine uzimali građu za svoje drame“

    Prolog

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Filmografija:

    1. Izdajnik (1964)
    2. Provereno nema mina (1965)
    3. Reci da sam lazov (1965)
    4. Vreme ljubavi (1966)
    5. Rapsodija u crnom (1966)
    6. Volite se ljudi (1967- )
    7. Sedam Hamleta (1967- )
    8. Oci pune zvezda (1967)
    9. Jutro / The Morning (1967)
    10. Visocka hronika (1967- )
    11. Kad budem mrtav i beo / When I Am Dead and Gone (1967)
    12. Skver (1967)
    13. Materijalno obezbedjenje u pravom smislu te reci (1967)
    14. Ljubavni je ceo svet (1967)
    15. Kafanica na uglu (1967)
    16. Euridika (1967)
    17. Samci (1968- )
    18. Bekstvo (1968)
    19. Ima ljubavi, nema ljubavi (1968)
    20. Sramno leto (1969)
    21. Nedozvani (1969)
    22. Samci 2 (1969 -)
    23. Dosljaci (1969)
    24. Dogadjaj / An Event (1969)
    25. Jahaci put mora (1969)
    26. Snaha (1969)
    27. Obicno vece (1969)
    28. Hajde da rastemo (1969- )
    29. Gospodin foka (1969)
    30. Darovi moje rodjake Marije (1969)
    31. Udovistvo gospodje Holrojd (1970)
    32. Lee HarveyOsvald (1970)
    33. Zedj (1971)
    34. Makedonski deo pakla / Makedonski del od pekolot (1971)
    35. Pesnikova pisma (1971)
    36. Selo bez seljaka (1972)
    37. Tragovi crne devojke (1972)
    38. Savonarola i njegovi prijatelji (1972)
    39. Valter brani Sarajevo (1972)
    40. Zlocin i kazna (1972)
    41. Zasluge (1972)
    42. Petak vece (1972)
    43. Nesporazum (1972)
    44. Sudjenje Bertoldu Brehtu (1973)
    45. Milojeva smrt (1973)
    46. Valter brani Sarajevo (1974 -)
    47. Rekvijem za teskasa (1974)
    48. Strah (1974)
    49. Kicma / Backbone(1975)
    50. Odbornici (1975 -)
    51. U vremenu rasta (1975)
    52. Ljubicice (1975)
    53. Farma (1975)
    54. U banji jednog dana (1976)
    55. Miris zemlje (1978)
    56. Dvoboj za Juznu prugu (1978)
    57. Maska (1978)
    58. Jovana Lukina (1979)
    59. Osma ofanziva (1979 -)
    60. Izgubljeni zavicaj (1980)
    61. Banovic Strahinja (1981)
    62. Vrele kapi (1981)
    63. Smrt pukovnika Kuzmanovica (1981)
    Izmenjeno od: Shane; 22.09.2017 u 17:01.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Lucky Strike:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:28.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1