+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.369
    Pohvaljen 43.366 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Suzana Nikolic / Suzana Nikolić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Suzana Nikolic / Suzana Nikolić

    IMDb



    Suzana Nikolić (Županja, 22. lipnja 1965.), hrvatska je kazališna, televizijska i filmska glumica.

    Osnovnu školu i nižu muzičku školu (klavir i flauta) završila u Županji. Maturirala je 1984. u Obrazovnom centru za jezike u Zagrebu. Diplomirala 1989. godine na Studiju glume Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. U kazalištu, na televiziji, radiju i na filmu profesionalno nastupa od 1986. U stalnom radnom odnosu, kao član glumačkog ansambla Zagrebačkog kazališta mladih, od 1992. do 2001. godine. Kao glumica, osim u matičnom kazalištu, nastupala u Hrvatskom narodnom kazalištu, Dramskom kazalištu Gavella, Teatru &TD, Glumačkoj družini Histrioni te na Dubrovačkim ljetnim igrama.

    Na Akademiji dramske umjetnosti, Odsjek glume, Katedra za scenski govor, od 1991. godine radi kao nastavnik vanjski suradnik - asistent prof. Tonka Lonze. 1998/99. je provela šest mjeseci na stručnom usavršavanju na sveučilištu u New Yorku, Tisch School of the Arts, kao Fulbrightov stipendist.

    Godine 2001. je izabrana za docenta na Akademiji dramske umjetnosti, kolegij Scenski govor, disciplina Gluma.

    Godine 2004. postaje urednica hrvatskog izdanja knjige Mihaila Čehova Glumcu o tehnici glume. Iste godine Michael Chekhov Association (MICHA –USA) dodjeljuje joj naslov Master teacher of Michael Chekhov Technique.

    Suzana Nikolić je udana za snimatelja i sveučilišnog profesora Enesa Midžića. Godine 1996. dobili su kćer Anu Midžić.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Gersla (1979)
    2. Doslo doba da se ljubav proba (1980)
    3. Ljubi, ljubi, al' glavu ne gubi (1981)
    4. Tecaj plivanja (1988)
    5. Sokol ga nije volio (1988)
    6. Diploma za smrt (1989)
    7. Leo i Brigita (1989)
    8. Razbijena vaza (1990)
    9. Ljeto za sjecanje (1990)
    10. Tudjinac (1990– )
    11. Lude gljive (1990)
    12. Under Cover (1991)
    13. Papa Sixto V (1992)
    14. Jaguar (1992)
    15. Vukovar se vraca kuci (1994)
    16. Posebna voznja (1995)
    17. Olovna pricest (1995)
    18. Sedma kronika (1996)
    19. Prepoznavanje (1996)
    20. Tri muskarca Melite Zganjer (1998)
    21. Zavaravanje (1998)
    22. Novakovi (2000)
    23. Pomor tuljana (2000)
    24. Holding (2001)
    25. Generalov carski osmijeh (2002)
    26. Radio i ja (2004)
    27. Duga mracna noc (2004)
    28. Zlatni vrc (2004– )
    29. Duga mracna noc (2005– )
    30. Nasa mala klinika (2004–2007)
    31. Lud, zbunjen, normalan (2007– )
    32. Zagrebacke price (2009)
    33. Tito (2010– )
    34. Kotlovina (2011)
    35. Once Upon a Winter's Night (2012)
    36. 95 Decibels (2013)
    37. Na terapiji (2013– )
    38. Zora dubrovacka (2013– )
    39. Stipe u gostima (2008– )
    40. Kud puklo da puklo (2014– )

    Izmenjeno od: Shane; 02.05.2018 u 22:44.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:50.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1