+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    5.756
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    1.054
    Pohvaljen 62.352 puta u 5.237 postova
    Moć reputacije
    592

    Dusan Pocek / Dušan Poček

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Dusan Pocek / Dušan Poček

    IMDb



    Dušan Poček (Beograd, 16. maj 1932 — Beograd, 18. mart 2014) bio je srpski glumac. Pozorišni i televizijski kritičari tvrde da je zauzimao svoje mesto među upečatljivim, autentičnim i bravuroznim kreatorima epizodnih uloga u domaćim TV serijama.
    Pre nego što je upisao Akademiju dramskih umetnosti, studirao je medicinu. Njegovi prijatelji ističu da je ceo život bio posvećen ovoj nauci, dok kolege preminulog glumca otkrivaju kako su ga u Beogradskom dramskom pozorištu zvali doktor. Imao je naviku da daje dijagnoze kada se neko ne oseća dobro, a najčešće bi se ispostavljalo da nije grešio.
    Poček je šezdesetih godina prošlog veka igrao u serijama Put oko sveta i Bokseri idu u raj. Deceniju kasnije, beleži uloge u ostvarenjima Ljubav na seoski način, Salaš u malom ritu i Više od igre. Osamdesetih godina ljubitelji TV serija gledali su ga u Vrućem vetru i Kamiondžijama. Ipak, šira javnost pamtiće ga po ulozi hipohondričnog penzionera Jezdimira Uskokovića u seriji Bolji život.
    Umro je kao glumac Beogradskog dramskog pozorišta u penziji, a ostaće upamćen po vedrom duhu, pronicljivom smislu za humor i sposobnosti da je uvek imao o čemu da razgovara sa mladima. Njegove poslednje epizodne role bile su u serijama Šešir profesora Koste Vujuća i Montevideo, Bog te video.

    wikipedia, story
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)

    Filmografija:

    1. Rat (1960)
    2. Bolje je umeti (1960)
    3. Jazavac pred sudom (1963)
    4. Put oko sveta (1964)
    5. Bokseri idu u raj (1967)
    6. Kafanica na uglu (1967)
    7. Pusti snovi (1968)
    8. Gorski car (1968- )
    9. Ljubav na seoski nacin (1970- )
    10. Sedam pisara (1970)
    11. Hajducija (1970)
    12. Diplomci (1971- )
    13. Nirnberski epilog (1971)
    14. Don Kihot i Sanco Pansa (1971)
    15. Majstori (1972- )
    16. Rosenbergovi ne smeju da umru (1972)
    17. Paljenje rajhstaga (1972)
    18. Pozorište u kući (1972- )
    19. Kamiondžije (1973- )
    20. Paja i Jare (1973)
    21. Paviljon broj VI (1973)
    22. Od danas do sutra (1973- )
    23. Dimitrije Tucovic (1973- )
    24. Sinovi (1975)
    25. Crni petak (1975)
    26. Salas u Malom Ritu (1975- )
    27. Salas u Malom Ritu (1976)
    28. Spiritisti (1976)
    29. Babino unuce (1977- )
    30. Vise od igre (1977)
    31. Vise od igre (1977- )
    32. Ancika Dumas (1977)
    33. 67. sastanak Skupstine Knezevine Srbije (1977)
    34. Siroce (1978)
    35. Paviljon VI (1978)
    36. Joakim (1979)
    37. Vruć vetar (1980- )
    38. Poletarac (1980- )
    39. Avanture Borivoja Surdilovica (1980)
    40. U agoniji (1981)
    41. Kamiondžije 2 (1983- )
    42. I to se zove sreca (1987- )
    43. Tesna koza 2 (1987)
    44. Bolji život (1987- )
    45. Drugarica ministarka (1989- )
    46. Tesna koza 4 (1991)
    47. Sekula nevino optuzen (1992)
    48. Srećni ljudi (1993- )
    49. Kraj dinastije Obrenovic (1995- )
    50. Srecni ljudi: Novogodisnji special (1996)
    51. Porodično blago (1998- )
    52. Harold i Mod (2001)
    53. 1 na 1 (2002)
    54. Siroti mali hrcki 2010 (2003)
    55. Stizu dolari (2004- )
    56. Ljubav, navika, panika (2005- )
    57. Lele, bato (2005)
    58. Milutin Milankovic: Putnik kroz Vasionu i vekove (2007)
    59. Montevideo, Bog te video! (2012- )
    60. Šešir profesora Koste Vujića (2013- )



    Izmenjeno od: Shane; 23.04.2018 u 22:17.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora mir-lav:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 21:48.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1