+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.381
    Pohvaljen 43.448 puta u 9.264 postova
    Moć reputacije
    1266

    Zivojin 'Zika' Milenkovic / Živojin Milenković

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Zivojin 'Zika' Milenkovic / Živojin Milenković

    IMDb



    Živojin „Žika“ Milenković (Niš, 26. januar 1928 — Beograd, 18. mart 2008) je bio srpski filmski i pozorišni glumac. Umro je u 80. godini života.

    Milenković se rodio u Nišu. Glumačku karijeru počeo je u Niškom narodnom pozorištu. Kasnije prelazi u Beogradsko dramsko pozorište, gde je glumio do penzionisanja. Jedno vreme u Nišu bio je profesor književnosti. Glumio je u preko 30 filmova, preko 300 televizijskih emisija (drame i serije) i oko 150 pozorišnih predstava.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Tri Amorove strele (1959)
    2. Serafimov klub (1961– )
    3. Tri price o Dzefu Pitersu (1962)
    4. Junaci dana (1962)
    5. Banket u Sarengradu (1963)
    6. Promaja (1963– )
    7. Dugme za peti sprat (1963)
    8. Bezazlene duse (1963)
    9. Narodni poslanik (1964)
    10. Ponocni gost (1965)
    11. Crni sneg (1966– )
    12. Ljudi i papagaji (1966– )
    13. Zabavlja vas Mija Aleksic (1967– )
    14. Ofelija (1967– )
    15. Krug dvojkom (1967– )
    16. Zlatna pracka (1967)
    17. Dezurna ulica (1967– )
    18. Kad budem mrtav i beo (1967)
    19. Jedno tuce zena (1967)
    20. Buducnost sveta (1967)
    21. Spavajte mirno (1968– )
    22. Saculatac (1968– )
    23. Veselo vece - 20 godina (1969)
    24. Bog je umro uzalud (1969)
    25. Pokojnik (1969)
    26. Kod zelenog papagaja (1969)
    27. Ljubav na seoski nacin (1970– )
    28. Milorade, kam bek (1970)
    29. Hajducija (1970)
    30. Djido (1970)
    31. Opklada (1971)
    32. Levaci (1970– )
    33. Ceo zivot za godinu dana (1971– )
    34. Diplomci (1971– )
    35. Operacija 30 slova (1971– )
    36. I Bog stvori kafansku pevacicu (1972)
    37. Majstori (1972– )
    38. Dorcolska posla (1972)
    39. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    40. Kamiondzije (1972– )
    41. Zuta (1973)
    42. Slike bez rama - iz decijih knjiga (1973– )
    43. Kosava (1974)
    44. Dimitrije Tucovic (1973– )
    45. Zasto je pucao Alija Alijagic (1974)
    46. Poznajete li Pavla Plesa? (1975)
    47. Zimovanje u Jakobsfeldu (1975)
    48. Djavolje merdevine (1975– )
    49. Dragi, budi mi nepoznat (1975)
    50. Golgota (1975)
    51. Salas u Malom Ritu (1975– )
    52. Uspon i pad Zike Proje (1976– )
    53. Vise od igre (1976– )
    54. Gospodja ministarka (1978)
    55. Povratak otpisanih (1976– )
    56. Profesionalci (1977– )
    57. Razmisljanka - izmisljanka (1978– )
    58. Joakim (1979)
    59. Prva Srpska zeleznica (1979)
    60. Velika potraga (1980)
    61. Vruc vetar (1980– )
    62. Sedam plus sedam (1978– )
    63. Avanture Borivoja Surdilovica (1980)
    64. Bilo, pa proslo (1980– )
    65. Sok od sljiva (1981)
    66. Osvajanje srece (1983– )
    67. Kako sam sistematski unisten od idiota (1983)
    68. Poslednje sovuljage i prvi petli (1983)
    69. Varljivo leto '68 (1984)
    70. Varljivo leto '68 (1984)
    71. Kamiondzije 2 (1983– )
    72. Nobeno sonce (1984)
    73. Davitelj protiv davitelja (1984)
    74. Sedefna ruza (1984– )
    75. Prokleta avlija (1984)
    76. Humoristicki klub (1985– )
    77. I to ce proci (1985)
    78. Smesne i druge price (1986– )
    79. Smeker (1986)
    80. Odlazak ratnika, povratak marsala (1986– )
    81. Neozbiljni Branislav Nusic (1986)
    82. Bolji zivot (1987–1991)
    83. Hajde da se volimo (1987)
    84. Vuk Karadzic (1987– )
    85. Tajna manastirske rakije (1988)
    86. Tesna koza 3 (1988)
    87. Neka cudna zemlja (1988)
    88. Dome, slatki dome (1988– )
    89. Balkan ekspres 2 (1989)
    90. Kako je propao rokenrol (1989)
    91. Balkan ekspres 2 (1989– )
    92. Masmediologija na Balkanu (1989)
    93. Balkanska perestrojka (1990)
    94. Oruzje zbogom (1991)
    95. U ime zakona (1990– )
    96. Policajac sa Petlovog brda (1992)
    97. Policajac sa Petlovog Brda (1993– )
    98. Radenko i Silvana (1993)
    99. Obracun u kazino kabareu (1993)
    100. Raj (1993)
    101. Slatko od snova (1994)
    102. Otvorena vrata (1994– )
    103. Znakovi (1995)
    104. Slozna braca (1995– )
    105. Srecni ljudi (1993– )
    106. Srecni ljudi: Novogodisnji special (1996)
    107. Djeneral Milan Nedic (1999)
    108. A sad adio (2000)
    109. Hotel sa 7 zvezdica (2002– )
    110. Metla bez drske (1989– )
    111. Porodicno blago (1998–2002)
    112. 1 na 1 (2002)
    113. Stizu dolari (2004– )

    Izmenjeno od: Shane; 04.05.2018 u 18:34.



  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 13:59.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1