+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Top poster Lucky Strike avatar
    Datum registracije
    02.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    4.455
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    9.418
    Pohvaljen 25.161 puta u 4.731 postova
    Moć reputacije
    466

    Nikola-Kole Angelovski / Nikola-Kole Angelovski

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Nikola-Kole Angelovski / Nikola-Kole Angelovski

    IMDb



    Filmski i pozorišni glumac i režiser, rodio se u Skoplju 14.3.1943. Nakon srednje škole u Skoplju, diplomirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Šira publika ga uglavnom poznaje kao glumca, iako je jedini film koji je režirao, Ukleti smo, Irina (1973) bio zapažen po kvalitetu priče, i isticanju bizarnih dramskih sukoba. Kao glumac, već prvom ulogom u filmu Saša (1962) R. Ostojića, Angelovski zacrtava tip junaka prepoznatljiv u gotovo svim njegovim ulogama: bilo da je reč o temama iz savremenog života - Lito vilovito (1964) O. Gluščevića, Doći i ostati (1965) B. Bauera - ili o temama iz bliže i dalje prošlosti - Do pobede i dalje (1966) Ž. Mitrovića, Makedonski deo pakla (1971) V. Mimice - njegove uloge pripadaju tipologiji anonimnih heroja koje obeležavaju dosetljivost, narodni humor i istrajnost.

    Izvor: Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Kolnati sme, Irina / Ukleti smo, Irina (1973)
    2. Srebrno jabolko (1975)
    3. Itar Pejo (1977– )
    4. Solunski patrdii (1985– )
    5. Uciliste za klovnovi (1987– )
    6. Teatarce Levo kose (1987– )
    7. Vikend na mrtovci / A Weekend of Deceased Persons (1988)
    8. Vikend na mrtovci (1990– )
    9. Makedonija moze (1991– )
    10. Cudovista vo nasiot grad (1992– )
    11. Vreme za placenje (2003)
    12. Loto, loto (2003– )
    13. Neverstvo vo zimskata nokj (2004)
    14. Pusto tursko (2006)
    15. Balkan Bend (2009– )
    16. Ah, ljubov moja (2017)

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Lucky Strike:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 08:10.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1