+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Top poster Lucky Strike avatar
    Datum registracije
    02.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    4.455
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    9.418
    Pohvaljen 25.162 puta u 4.731 postova
    Moć reputacije
    466

    Nikola-Kole Angelovski / Nikola-Kole Angelovski

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Nikola-Kole Angelovski / Nikola-Kole Angelovski

    IMDb



    Filmski i pozorišni glumac i režiser, rodio se u Skoplju 14.3.1943. Nakon srednje škole u Skoplju, diplomirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Šira publika ga uglavnom poznaje kao glumca, iako je jedini film koji je režirao, Ukleti smo, Irina (1973) bio zapažen po kvalitetu priče, i isticanju bizarnih dramskih sukoba. Kao glumac, već prvom ulogom u filmu Saša (1962) R. Ostojića, Angelovski zacrtava tip junaka prepoznatljiv u gotovo svim njegovim ulogama: bilo da je reč o temama iz savremenog života - Lito vilovito (1964) O. Gluščevića, Doći i ostati (1965) B. Bauera - ili o temama iz bliže i dalje prošlosti - Do pobede i dalje (1966) Ž. Mitrovića, Makedonski deo pakla (1971) V. Mimice - njegove uloge pripadaju tipologiji anonimnih heroja koje obeležavaju dosetljivost, narodni humor i istrajnost.

    Izvor: Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Sasa (1962)
    2. Kod sudije za prekrsaje (1964– )
    3. Lito vilovito (1964)
    4. Popodne (1964)
    5. Narodni poslanik (1964)
    6. Tri / Three (1965)
    7. Doci i ostati (1965)
    8. Covik od svita (1965)
    9. Sedma tura (1965)
    10. Vreme ljubavi (1966)
    11. Do pobedata i po nea / Before and After the Viktory (1966)
    12. Sretni umiru dvaput (1966)
    13. Konjuh planinom (1966)
    14. Grajski biki / Stronghold of Toughs (1967)
    15. Memento (1967)
    16. Da vidam, da vidam sto da bidam (1967– )
    17. Makedonska krvava svadba / Bloodshed at the Wedding (1967)
    18. Sveknik (1969)
    19. Prozori (1969)
    20. Vreme bez vojna / Vreme bez rata (1969)
    21. Cross Country (1969)
    22. Bitka na Neretvi / The Battle of Neretva (1969)
    23. Itrata vdovica (1969)
    24. Hranjenik / The Fed One (1970)
    25. Zedj (1971)
    26. U gori raste zelen bor (1971)
    27. Makedonski del od pekolot / Makedonski deo pakla (1971)
    28. Sutjeska / The Battle of Sutjeska (1973)
    29. Piknik na frontu (1973)
    30. Volsebnoto samarce (1975– )
    31. Poznajete li Pavla Plesa? / Do You Know Pavla Plesa? / Ruza od betona (1975)
    32. Svetecot od Slatina / Svetac iz Slatine (1975)
    33. Sinovi (1975)
    34. Neli ti rekov (1977)
    35. Zlatni godini (1978)
    36. Nasi godini (1979– )
    37. Ucitelot (1980)
    38. Olovna brigada (1980)
    39. Crveniot konj / Crveni konj (1981)
    40. Banovic Strahinja (1981)
    41. Juzna pateka / Juzna staza (1982)
    42. Crveniot konj (1983– )
    43. Neli ti rekov / Ne rekoh li ti (1984)
    44. Komedijanti (1984– )
    45. Hajde da se volimo (1987)
    46. Lude godine 9 / Sulude godine / Žikina dinastija 3 (1988)
    47. Azra (1988)
    48. Sabirni centar / The Meeting Point (1989)
    49. Severna greska (1990)
    50. U ime zakona (1990– )
    51. Cao Inspektore 3: Svemirci su krivi za sve (1991)
    52. Zaminuvanje od Paskvelija (1992)
    53. Cao inspektore 4: Dama koja ubija / Lady Killer (1992)
    54. Vreme za placenje (2003)
    55. Neki cudni ljudi (2008– )
    56. Nasa mala klinika (2007– )
    57. Nezreli creshi (2015)
    58. A Bolkata Ostanuva (2016)
    Izmenjeno od: Shane; 31.05.2018 u 16:15.

  2. Sledeća 4 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Lucky Strike:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 20:57.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1