+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.373
    Pohvaljen 43.404 puta u 9.263 postova
    Moć reputacije
    1266

    Vasa Pantelic / Vasa Pantelić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Vasa Pantelic / Vasa Pantelić

    IMDb



    Vasilije „Vasa“ Pantelić (Ruma, 4. april 1922 — Beograd, 30. avgust 2008) je bio srpski glumac. Ostvario je zapažene uloge u pozorištu i na televiziji, a publika ga najviše pamti po ulozi Krste Mišića u televizijskoj seriji Otpisani.

    Vasa Pantelić rođen je 4. aprila 1922. godine u Rumi. Gimnaziju je završio u Kragujevcu, a tu je i počeo glumačku karijeru, još u vreme okupacije.

    Po završetku Drugog svetskog rata prešao je u Beograd, gde je prvo studirao prava, a zatim psihologiju. Uporedo sa studijama je pohađao Dramski studio pri Narodnom pozorištu, a radio je kao spiker i u dramskom programu Radio-Beograda. Član drame Narodnog pozorišta postao je 1949. U Narodnom pozorištu ostvario je više od 130 uloga. Od četrdesetak uloga na filmu izdvajaju se role u ostvarenjima Pesma, Potraga, Pesma sa Kumbare, Užička republika i Bitka na Neretvi.

    Poslednju predstavu na sceni matičnog teatra odigrao je 27. juna 2001. godine, igrajući Fedorenka u „Majstoru“ Ronalda Harvuda.

    Preminuo je 2008. godine, u Beogradu, u svojoj 86. godini. Prema sopstvenoj želji, sahranjen je u najužem krugu rođaka i prijatelja.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Jezero (1950)
    2. Das Haus an der Küste (1954)
    3. Pesma sa Kumbare (1955)
    4. Potraga (1956)
    5. Vrnil se bom (1957)
    6. Krvava kosulja (1957)
    7. Gospodja ministarka (1958)
    8. Pogon B (1958)
    9. Krizantema (1959)
    10. Rat (1960)
    11. Bolje je umeti (1960)
    12. Pesma (1961)
    13. Ne diraj u srecu (1961)
    14. Parce plavog neba (1961)
    15. Romeo i Djulijeta (1963)
    16. Sest svecanih pozivnica (1963– )
    17. Otrovna biljka (1964)
    18. Akcija inspektora Rukavine (1965)
    19. Ponocni gost (1965)
    20. Sa njima dolazi smrt (1965)
    21. Bolnicka soba (1965)
    22. Oh, divljino (1967)
    23. Probisvet (1967– )
    24. Na tudjem hlebu (1967)
    25. Jednog dana moj Jamele (1967)
    26. Maksim naseg doba (1968– )
    27. Pod staklenim zvonom (1968)
    28. Divni miris ljubicica (1968)
    29. Krvava bajka (1969)
    30. Bitka na Neretvi (1969)
    31. Skandal (1969)
    32. Podvala (1969)
    33. Zid i ruza (1970)
    34. Srbija na Istoku (1970)
    35. Dan duzi od godine (1971)
    36. Eneide (1971– )
    37. Nirnberski epilog (1971)
    38. Zvezde su oci ratnika (1972)
    39. Il maestro e Margherita (1972)
    40. La mia grande avventura (1973– )
    41. Otpisani (1974)
    42. Uzicka Republika (1974)
    43. Dimitrije Tucovic (1973– )
    44. Crna lista (1974)
    45. Otpisani (1974– )
    46. Pavle Pavlovic (1975)
    47. Djavolje merdevine (1975– )
    48. Kraj nedelje (1975)
    49. Andersonvil - Logor smrti (1975)
    50. Povratak otpisanih (1976)
    51. Uzicka Republika (1976– )
    52. Murtalov slucaj (1976)
    53. Babino unuce (1976– )
    54. Povratak otpisanih (1976– )
    55. Gospodarev zet (1978)
    56. Slom (1979– )
    57. Svetozar Markovic (1980– )
    58. Sedam sekretara SKOJ-a (1978– )
    59. Na rubu pameti (1981)
    60. Licem u lice u Napulju (1983)
    61. Slucaj Laze Kostica (1985)
    62. Odlazak ratnika, povratak marsala (1986– )
    63. Roman o Londonu (1988– )
    64. Solunci govore (1990)
    65. Konak (1991)
    66. Apis (1991)
    67. Kraj dinastije Obrenovic (1995– )
    68. Gore dole (1996–1997)
    69. Majstor (2002)

    Izmenjeno od: TamaraPsy; 30.10.2018 u 19:15.



  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 13:52.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1