+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.373
    Pohvaljen 43.420 puta u 9.263 postova
    Moć reputacije
    1266

    Vladimir-Cobi Savcic / Vladimir Savčić Čobi

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Vladimir-Cobi Savcic / Vladimir Savčić Čobi

    IMDb



    Vladimir Savčić Čobi (Niš, 6. jun 1948 — Beograd, 20. mart 2009) je bio srpski muzičar i glumac.

    Otac, poreklom sa Sokoca, mu je bio vojno lice. Kao i sve porodice vojnih lica, i Savčići su se selili širom Jugoslavije, da bi na kraju iz kolonističkog mesta Lazarevo došli u Sarajevo, gde Čobi započinje svoju muzičku karijeru.

    Karijeru je započeo kao bubnjar, iako je prethodno svirao violinu i trombon. Godine 1967. je osnovao sarajevsku grupu „Vokins“, pa zatim i grupu „Čobi i njegove sjenke“, kada i dobija nadimak Čobi, po tada popularnoj svetskoj zvezdi, Čabiju Čekeru.

    Godinu dana kasnije postaje član grupe Pro Arte, da bi više od dve decenije važio za jednog od najpopularnijih jugoslovenskih pevača. Sa grupom Pro Arte osvaja mnoge festivalske i druge nagrade. Neke od poznatih pesama ove grupe su Nemoj draga plakati, Lola i Plačem.

    Po prestanku rada sa grupom Pro Arte nastavlja samostalnu karijeru u saradnji sa tada najpopularnijim autorima: Đorđem Novkovićem, Arsenom Dedićem, Kemalom Montenom i drugim.

    Krajem 1980-ih i početkom 1990-ih godina, Čobijeva karijera se vezuje za brojna gostovanja po gradovima Amerike i Australije. Zbog nemira uzrokovanih raspadom Jugoslavije 1992. napušta Sarajevo i odlazi u Beograd.

    1995. godine vraća se na jugoslovensku scenu kao glumac u humorističkoj seriji „Složna braća“, u kojoj dobija zapaženu ulogu Fikreta Halimića-Fike.

    U svojoj bogatoj karijeri, sa grupom „Pro arte“ i samostalno ostvario je tiraž od oko osam miliona ploča, što ga svrstava među najpopularnije izvođače svih vremena na prostorima bivše Jugoslavije.

    Savčić je priređivao i brojne humanitarne koncerate za decu, invalide i obolela lica, a bio je dobitnik „Estradne nagrade Srbije“ i „Estradne nagrade Jugoslavije“. Bio je dugogodišnji član Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike Srbije.

    Tokom 2002. godine je saznao da boluje od raka debelog creva. Nakon sedmogodišnje borbe sa opakom bolešću, umro je 20. marta 2009. godine u ranim jutarnjim satima u Kliničko-bolničkom centru u Beogradu.

    Sahranjen je 23. marta 2009. u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Taj ludi srednji vek (1973)
    2. Profesionalci (1977– )
    3. Slozna braca (1995– )
    4. Strsljen (1998)
    5. Drzava mrtvih (2002)
    6. Siroti mali hrcki 2010 (2003)
    7. Zauvijek mlad (2009– )

    Izmenjeno od: Shane; 04.05.2018 u 18:15.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 22:13.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1