+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.381
    Pohvaljen 43.445 puta u 9.264 postova
    Moć reputacije
    1266

    Isabelle Huppert / Izabel Iper

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Isabelle Huppert / Izabel Iper

    IMDb



    Isabelle Huppert (Pariz, Francuska, 16. ožujka 1953.) je francuska filmska i kazališna glumica. Vrlo širokog dijapazona uloga, jedna od najznačajnijih francuskih i europskih filmskih umjetnica.

    Rođena u Parizu, djetinstvo provodi u Ville-d'Avrayu. Počinje se baviti glumom na poticaj majke. Pohađa konzervatorij u Versaillesu. Nakon uspješne karijere u kazalištu debitira na televiziji 1971. i iduće godine na filmu Faustine et le bel été. Hollywoodsku karijeru započinje u spektaklu Micheala Cimina Vrata raja, koji međutim postaje veliki komercijalni promašaj. 1980-ih glumi između ostalog u filmovima Bertranda Taverniera, Jean-Luca Godarda, Josepha Loseya e Marca Ferrerija. U dva navrata osvaja nagradu za najbolju glumicu na Festivalu u Cannesu: 1978. za ulogu u filmu Violette Nozière Claudea Chabrola i 2001. za La pianiste Michaela Hanekea. Poznata je po tome što prihvaća sve ponuđene uloge.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Le prussien (1971)
    2. Les cent livres des hommes (1969– )
    3. Faustine et le bel été (1972)
    4. Le bar de la fourche (1972)
    5. Figaro-ci, Figaro-là (1972)
    6. César et Rosalie (1972)
    7. Qui êtes-vous Monsieur Renaudot? (1972)
    8. Histoire vraie (1973)
    9. Le maître de pension (1973)
    10. Le drakkar (1973)
    11. Vogue la galère (1973)
    12. Glissements progressifs du plaisir (1974)
    13. Les valseuses (1974)
    14. Madame Baptiste (1974)
    15. Plaies et bosses (1974)
    16. L'ampélopède (1974)
    17. Sérieux comme le plaisir (1975)
    18. Dupont Lajoie (1975)
    19. Rosebud (1975)
    20. Aloïse (1975)
    21. Le grand délire (1975)
    22. Docteur Françoise Gailland (1976)
    23. Le juge et l'assassin (1976)
    24. Le petit Marcel (1976)
    25. Je suis Pierre Rivière (1976)
    26. La dentellière (1977)
    27. Des enfants gâtés (1977)
    28. Les indiens sont encore loin (1977)
    29. On ne badine pas avec l'amour (1977)
    30. Violette Nozière (1978)
    31. Il était un musicien (1978– )
    32. Retour à la bien-aimée (1979)
    33. Les soeurs Brontë (1979)
    34. Sauve qui peut (la vie) (1980)
    35. Örökség (1980)
    36. Loulou (1980)
    37. Heaven's Gate (1980)
    38. Bande-annonce de 'Sauve qui peut (la vie)' (1980)
    39. La storia vera della signora dalle camelie (1981)
    40. Les ailes de la colombe (1981)
    41. Coup de torchon (1981)
    42. Eaux profondes (1981)
    43. Passion (1982)
    44. La truite (1982)
    45. Storia di Piera (1983)
    46. Coup de foudre (1983)
    47. La femme de mon pote (1983)
    48. La garce (1984)
    49. Signé Charlotte (1985)
    50. Sac de noeuds (1985)
    51. Cactus (1986)
    52. The Bedroom Window (1987)
    53. Les possédés (1988)
    54. Une affaire de femmes (1988)
    55. Milan noir (1988)
    56. Seobe (1989)
    57. La vengeance d'une femme (1990)
    58. Malina (1991)
    59. Madame Bovary (1991)
    60. Après l'amour (1992)
    61. Navodneniye (1993)
    62. Amateur (1994)
    63. La séparation (1994)
    64. La cérémonie (1995)
    65. Gulliver's Travels (1996– )
    66. Le affinità elettive (1996)
    67. Les palmes de M. Schutz (1997)
    68. Rien ne va plus (1997)
    69. L'école de la chair (1998)
    70. Pas de scandale (1999)
    71. La vie moderne (2000)
    72. La fausse suivante (2000)
    73. Saint-Cyr (2000)
    74. Les destinées sentimentales (2000)
    75. Merci pour le chocolat (2000)
    76. Comédie de l'innocence (2000)
    77. Médée (2001)
    78. La pianiste (2001)
    79. 8 femmes (2002)
    80. Deux (2002)
    81. La vie promise (2002)
    82. Le temps du loup (2003)
    83. Ma mère (2004)
    84. I Heart Huckabees (2004)
    85. Les soeurs fâchées (2004)
    86. Gabrielle (2005)
    87. L'ivresse du pouvoir (2006)
    88. Nue propriété (2006)
    89. Médée miracle (2007)
    90. L'amore nascosto (2007)
    91. Home (2008)
    92. Un barrage contre le Pacifique (2008)
    93. Villa Amalia (2009)
    94. White Material (2009)
    95. Copacabana (2010)
    96. Law & Order: Special Victims Unit (1999– )
    97. Sans queue ni tête (2010)
    98. My Little Princess (2011)
    99. Mon pire cauchemar (2011)
    100. Dubaï Flamingo (2012)
    101. Captive (2012)
    102. Amour (2012)
    103. Da-reun na-ra-e-seo (2012)
    104. Bella addormentata / Dormant Beauty (2012)
    105. Linhas de Wellington (2012)
    106. As Linhas de Torres Vedras (2012– )
    107. La religieuse (2013)
    108. Au bonheur des ogres (2013)
    109. Dead Man Down (2013)
    110. Tip Top (2013)
    111. Abus de faiblesse (2013)
    112. The Disappearance of Eleanor Rigby: Him (2013)
    113. The Disappearance of Eleanor Rigby: Her (2013)
    114. Le tourbillon de Jeanne (2013– )
    115. The Disappearance of Eleanor Rigby: Them (2014)
    116. La ritournelle (2014)
    117. Asphalte (2015)
    118. Louder Than Bombs (2015)
    119. Valley of Love (2015)
    120. L'avenir (2016)
    121. Elle (2016)
    122. Tout de suite maintenant (2016)
    123. Les fausses confidences (2016)
    124. Souvenir (2016)
    125. Ce qui nous éloigne (2016)
    126. Barrage (2017)
    127. Madame Hyde (2017)
    128. Eva (2017)
    129. La caméra de Claire / Claire's Camera (2017)
    130. Happy End (2017)
    131. The Sleeping Shepherd (2017)
    132. Marvin (2017)
    Izmenjeno od: Shane; 31.10.2018 u 13:42.



  2. Sledeća 4 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 10:41.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1