+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.382
    Pohvaljen 43.449 puta u 9.264 postova
    Moć reputacije
    1266

    Dragomir Felba / Dragomir Felba

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Dragomir Felba / Dragomir Felba

    IMDb



    Dragomir Felba (Skoplje, 7. jul 1921 — Beograd, 13. jul 2006) je bio srpski i jugoslovenski filmski, pozorišni i televizijski glumac.

    Studirao je tehnički i pravni fakultet, a kasnije i Visoku filmsku školu u Beogradu koju je i završio 1950.

    Debitovao je u kragujevačkom Narodnom pozorištu ali je već 1952. godine prešao u Jugoslovensko dramsko pozorište. Već od 1956. godine ima status slobodnog umetnika.

    Prvu filmsku ulogu odigrao je 1948. godine u filmu „Sofka“ a proslavio se ulogom u filmu „Barba Žvane“. Za ulogu u filmu „Kozara“ je, na pulskom filmskom festivalu, nagrađen specijalnom diplomom.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Sofka (1948)
    2. Barba Zvane (1949)
    3. Majka Katina (1949)
    4. Jezero (1950)
    5. Crveni cvet (1950)
    6. Major Bauk (1951)
    7. Decak Mita (1951)
    8. Na granici (1951)
    9. U oluji / In the Storm (1952)
    10. Daleko je sunce (1953)
    11. Njih dvojica (1955)
    12. Volca noc (1955)
    13. Aleksa Dundic (1958)
    14. La tempesta (1958)
    15. Il vendicatore (1959)
    16. I battellieri del Volga (1959)
    17. Agi Murad il diavolo bianco (1959)
    18. Vetar je stao pred zoru (1959)
    19. Dan cetrnaesti (1960)
    20. Kapò (1960)
    21. Trojica (1960)
    22. Uzavreli grad (1961)
    23. Square of Violence (1961)
    24. Kozara (1962)
    25. Sjenka slave (1962)
    26. Prekobrojna (1962)
    27. Promaja (1963– )
    28. Price o junacima (1963)
    29. Operacija Ticijan (1963)
    30. Herrenpartie (1964)
    31. Prometej s otoka Visevice (1964)
    32. Pod isto nebo (1964)
    33. Le soldatesse (1965)
    34. Covik od svita (1965)
    35. La fabuleuse aventure de Marco Polo (1965)
    36. Winnetou - 3. Teil (1965)
    37. Graf Bobby, der Schrecken des wilden Westens (1966)
    38. Andremo in città (1966)
    39. Do pobedata i po nea (1966)
    40. Vojnik (1966)
    41. Sretni umiru dvaput (1966)
    42. Praznik (1967)
    43. Makedonska krvava svadba (1967)
    44. Planinata na gnevot (1968)
    45. Pre istine (1968)
    46. U raskoraku (1968)
    47. Gates to Paradise (1968)
    48. Delije (1968)
    49. Visnja na Tasmajdanu (1968)
    50. Uka i Bjeshkëve të nemura (1968)
    51. Zaseda (1969)
    52. Republikata vo plamen (1969)
    53. Krvava bajka (1969)
    54. Bitka na Neretvi (1969)
    55. Cenata na gradot (1970)
    56. Siroma' sam al' sam besan (1970)
    57. Opklada (1971)
    58. Bubasinter (1971)
    59. Ceo zivot za godinu dana (1971– )
    60. Klopka za generala (1971)
    61. Devojka sa Kosmaja (1972)
    62. Zvezde su oci ratnika (1972)
    63. I Bog stvori kafansku pevacicu (1972)
    64. Tragovi crne devojke (1972)
    65. Istrel (1972)
    66. Vuk samotnjak (1972)
    67. Kamiondzije (1972– )
    68. Paja i Jare (1973)
    69. Opasni susreti (1973– )
    70. San Dr Misica (1973)
    71. Partizani (1974– )
    72. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    73. SB zatvara krug (1974)
    74. Otpisani (1974)
    75. Dervis i smrt (1974)
    76. Partizani (1974)
    77. Naivko (1975)
    78. Crvena zemlja (1975)
    79. Poznajete li Pavla Plesa? (1975)
    80. Kicma (1975)
    81. Hajdúk (1975)
    82. Decak i violina (1975)
    83. Otpisani (1974– )
    84. Djavolje merdevine (1975– )
    85. Pesma (1975– )
    86. Zive veze (1975)
    87. Devojacki most (1976)
    88. Cetiri dana do smrti (1976)
    89. Cuvar plaze u zimskom periodu (1976)
    90. Sve sto je bilo lepo (1976)
    91. Jagos i Ugljesa (1976)
    92. Idi tamo gde te ne poznaju (1976)
    93. Leptirov oblak (1977)
    94. Marija (1977– )
    95. Hajka (1977)
    96. Presuda (1977)
    97. Kucna terapija (1977)
    98. 67. sastanak Skupstine Knezevine Srbije (1977)
    99. Tigar (1978)
    100. Dvoboj za Juznu prugu (1978)
    101. Zestoke godine (1978)
    102. Vucari Donje i Gornje Polace (1978)
    103. Nacionalna klasa (1979)
    104. Partizanska eskadrila (1979)
    105. Die rote Zora und ihre Bande (1979– )
    106. Ujed (1979)
    107. Pozorisna veza (1980)
    108. Dud (1980)
    109. Vreme, vodi (1980)
    110. Snovi, zivot, smrt Filipa Filipovica (1980)
    111. Hajduk (1980)
    112. Neka druga zena (1981)
    113. Erogena zona (1981)
    114. Dorotej (1981)
    115. Oruzje od mora (1981)
    116. Lov u mutnom (1981)
    117. Gazija (1981)
    118. 13. jul (1982)
    119. Veliki transport (1983)
    120. Mahovina na asfaltu (1983)
    121. Price iz Nepricave (1983– )
    122. Opasni trag (1984)
    123. O pokojniku sve najlepse (1984)
    124. Kako se kalio narod Gornjeg Jaukovca (1984)
    125. Crveni i crni (1985)
    126. Dikiy veter (1985)
    127. Uzmi pa ce ti se dati (1985)
    128. Smesne i druge price (1986– )
    129. Vrenje (1986)
    130. Razgovori stari (1986)
    131. Otac i sin (1986)
    132. Vuk Karadzic (1987– )
    133. Ortaci (1988)
    134. Portret Ilije Pevca (1988– )
    135. Suncokreti (1988)
    136. Vreme cuda (1989)
    137. Najbolji (1989)
    138. Dome, slatki dome (1988– )
    139. Bunker Palace Hôtel (1989)
    140. Iskusavanje djavola (1989)
    141. The Legendary Life of Ernest Hemingway (1989)
    142. Vreme cuda (1989– )
    143. Staro gvozdje ne rdja (1990)
    144. Pod zrvnjem (1990)
    145. Glava secera (1991)
    146. Achterbahn (1992– )
    147. Puh (1993)
    148. Otvorena vrata (1994– )
    149. Sve ce to narod pozlatiti (1995)
    150. Moja domovina (1997)
    151. Gore dole (1996–1997)
    152. Senke uspomena (2000)
    Izmenjeno od: lisani; 18.04.2018 u 10:25.



  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 15:20.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1