+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.117
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.000
    Pohvaljen 12.512 puta u 3.016 postova
    Moć reputacije
    336

    Mirko Babic / Mirko Babić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Mirko Babic / Mirko Babić

    IMDb



    Mirko Babić (Kragujevac, 14. mart 1948) je srpski glumac.

    Diplomirao je 1973. godine na Akademiji za pozorište, film i televiziju u Beogradu u klasi profesora Milenka Maričića.

    Stalno je angažovan u Knjaževskom-srpskom teatru u Kragujevcu od 1972. godine, u kome je danas i direktor. Dobitnik je brojnih nagrada za uloge u pozorištu. Za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti Srbije, 2009. godine, dodeljena mu je Statueta Joakim Vujić, nagrada koju Knjaževsko-srpski teatar dodeljuje svake godine, na Sretenje, 15. februara. Dvadeset osmog oktobra 2011. godine na sednici Skupštine Grada Kragujevca imenovan je za v. d. direktora Knjaževsko-srpskog teatra.

    Trenutno najpopularnija njegova uloga je lik Dragojla u TV seriji Selo gori, a baba se češlja.

    Nagrade

    • 1973. Maksim Gorki - Na dnu - Vaska Pepel (IX Susreti Joakim Vujić),
    • 1977. Vojislav Jovanović - Danilo (XIII Susreti Joakim Vujić),
    • 1978. Milica Noković - Kamen za pod glavu - Krsman (XIV Susreti Joakim Vujić),
    • 1979. Lav Nikolajevič Tolstoj - Carstvo mraka - Nikita (XV Susreti Joakim Vujić i Nagrada narodnog pozorišta Niš Sima Krstović),
    • 1980. Jovan Sterija Popović - Laža i paralaža - Aleksa (XBI Susreti Joakim Vujić),
    • 1982. Branislav Nušić - Dr - Milorad Cvijović (Nagrada na Danima komedije, Svetozarevo),
    • 1985. M. Ilić - Valcer poručnika Nodrigena - Tomas (XXI Susreti Joakim Vujić),
    • 1987. Dušan Kovačević - Sv. Georgije ubiva aždahu - Đorđe (XXIII Susreti pozorišta Srbije, Zaječar),
    • 1990. Božidar Zečević - 1918 - Kapetan Lukić (XXVI Susreti Joakim Vujić),
    • 1991. Jovan Radulović - Golubnjača - Bledi Damijan i Branislav Nušić - Narodni poslanik - Sekulić (XXVII Susreti Joakim Vujić),
    • 1993. Vilijam Šekspir - Kralj Lir - Kralj Lir (Nagrada za najbolju mušku ulogu Sima Krstović),
    • 2004. Prsten sa likom Joakima Vujića, Nagrada Teatra Joakim Vujić
    • 2005. Godišnja nagrada Teatra Joakim Vujić,
    • 2008. Godišnja nagrada Knjaževsko-srpskog teatra dodeljena na Dan Teatra, 15 februara,
    • 2009. Statueta Joakim Vujić dodeljena na Dan Knjaževsko-srpskog teatra, 15 februara.
    • 2013. Orden Svetog Save dodeljen , 16 novembra.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Hronika palanckog groblja (1971– )
    2. Zvezde su oci ratnika (1972)
    3. Mileva Ajnstajn (1972)
    4. Mirko i Slavko (1973)
    5. Crvena zemlja / Red Earth / Massacre at Noon (1975)
    6. Stici pre svitanja / Arrive Before Daybreak (1978)
    7. Poslednja trka (1979)
    8. Vruc vetar (1980– )
    9. Snovi, zivot, smrt Filipa Filipovica (1980)
    10. Kraljevski voz (1981)
    11. Covek koji je pojeo vuka (1981)
    12. Price preko pune linije (1981– )
    13. Timocka buna (1983)
    14. Pereat (1983)
    15. Otkos (1984– )
    16. Dr (1984)
    17. Crvena baraka (1985)
    18. Protestni album (1986)
    19. Waitapu (1987)
    20. Rezervisti (1987)
    21. Na putu za Katangu (1987)
    22. Uros blesavi (1989)
    23. Rodjaci iz Lazina (1989– )
    24. Pet hiljada metara sa preprekama (1989)
    25. Osmi dan u nedelji (1989)
    26. Ovdje nema nesretnih turista (1990)
    27. Iza zida (1990)
    28. Dezerter (1992)
    29. Raj / Heaven (1993)
    30. Vukovar, jedna prica (1994)
    31. Policajac sa Petlovog Brda (1993– )
    32. Uske staze (1995)
    33. Udri jace manijace (1995)
    34. Kraj dinastije Obrenovic (1995– )
    35. Treca sreca (1995)
    36. Gore dole (1996–1997)
    37. Tragom Karadjordja (2004– )
    38. Karadjordje i pozoriste (2004– )
    39. Skela (2004)
    40. Poslednja audijencija (2008– )
    41. Moj rodjak sa sela (2008– )
    42. Selo gori... i tako (2009)
    43. Nova godina u Petlovcu (2011)
    44. Ravna Gora (2013– )
    45. Tri sestre (2014)
    46. Braca po babine linije / Double Trouble (2016)
    47. Selo gori, a baba se ceslja (2007– )
    Izmenjeno od: Shane; 29.04.2018 u 21:38.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 15:25.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1