+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.369
    Pohvaljen 43.366 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Mate Ergovic / Mate Ergović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Mate Ergovic / Mate Ergović

    IMDb



    Mate Ergović (Novi Mikanovci, 11. siječnja 1927. - Zagreb, 7. svibnja 2013.) je hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac.

    Mate Ergović rođen je u Novim Mikanovcima pored Vinkovaca. Izuzetno upečatljiv epizodni karakterni glumac i komičar, stamenog držanja i ruralnog nastupa, odigrao je brojne (uglavnom epizodne) uloge na filmu, TV i u kazalištu. Počeo se baviti glumom u Vinkovcima, u Gradskom kazalištu, da bi kasnije cijeli svoj radni vijek proveo u kazalištu Gavella (prije Dramsko kazalište).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Opsada (1956)
    2. Svoga tela gospodar (1957)
    3. Vlak bez voznog reda (1959)
    4. Ulica bez izlaza (1960)
    5. Izgubljena olovka (1960)
    6. Nepoznati (1960)
    7. Kurir Tonci - Truba (1960)
    8. Carevo novo ruho (1961)
    9. Le goût de la violence (1961)
    10. Treci je dosao sam (1961)
    11. Osudjenik Pikviktona (1963)
    12. Zara (1963)
    13. Na taraci (1964)
    14. Vrapcic (1964)
    15. Pred smrt (1964)
    16. Mrtvo slovo (1964)
    17. Protest (1967)
    18. Ljubov Jarovaja (1967)
    19. Sjecanje (1967)
    20. Sumorna jesen (1969– )
    21. Ljubav i poneka psovka (1969)
    22. Dobro jutro, gospodine Karlek (1970)
    23. Overnjonski senatori (1970)
    24. Druzba Pere Kvrzice (1970)
    25. Kratka noc (1970)
    26. Glorija (1970)
    27. Nase malo misto (1970– )
    28. U gori raste zelen bor (1971)
    29. Fabijen (1971)
    30. Poslijepodne jednog fazana (1972)
    31. Lov na jelene (1972)
    32. Klupa u Jurjevskoj (1972– )
    33. Harmonika (1972)
    34. Zivjeti od ljubavi (1973)
    35. Kuzis stari moj (1973)
    36. Orgulje i vatrogasci (1973)
    37. Covik i po (1974– )
    38. Deps (1974)
    39. U registraturi (1974– )
    40. Predstava 'Hamleta' u Mrdusi Donjoj (1974)
    41. Lov (1974)
    42. Hitler iz naseg sokaka (1975)
    43. Kuca (1975)
    44. Seljacka buna 1573 (1975)
    45. Kad puske miruju (1975)
    46. Kapelski kresovi (1974– )
    47. Nasa stvar (1976)
    48. Hajducka vremena (1977)
    49. Pucanj (1977)
    50. Mecava (1977)
    51. Nikola Tesla (1977– )
    52. Debeli 'lad (1978)
    53. Ispit zrelosti (1978)
    54. Slucaj Filipa Franjica (1978)
    55. Macak pod sljemom (1978– )
    56. Istarska rapsodija (1978)
    57. Djavolje sjeme (1979– )
    58. Covjek koga treba ubiti (1979)
    59. Anno domini 1573 (1979– )
    60. Povratak (1979)
    61. Dekreti (1980)
    62. Velo misto (1980– )
    63. Snadji se, druze (1981)
    64. Rodoljupci (1981)
    65. Nepokoreni grad (1981– )
    66. Servantes iz Malog Mista (1982)
    67. Hocu zivjeti (1982)
    68. Hildegard (1983)
    69. Zamke (1983– )
    70. Medeni mjesec (1983)
    71. Rade Koncar (1983– )
    72. Ambasador (1984)
    73. Pod starim krovovima (1984)
    74. Anticasanova (1985)
    75. Putovanje u Vucjak (1986– )
    76. Sokol ga nije volio (1988)
    77. Ptice nebeske (1989– )
    78. Cudnovate zgode segrta Hlapica (1997)
    79. Marsal (1999)
    80. Tu (2003)
    81. Duga mracna noc (2005– )
    Izmenjeno od: mir-lav; 04.11.2018 u 11:31.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:11.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1