+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.117
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.011
    Pohvaljen 12.513 puta u 3.016 postova
    Moć reputacije
    336

    Olga Spiridonovic / Olga Spiridonović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Olga Spiridonovic / Olga Spiridonović

    IMDb



    Olga Spiridonović (Split, 11. jun 1923 — Beograd, 15. maj 1994) je bila srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica.

    Olga je prvu ulogu dobila još kao beba od tri meseca glumeći bebu u kolicima i Ibzenovoj „Nori“. Roditelji, putujući glumci, su posle Splita putovali preko Skoplja, Cetinja, Kragujevca do Beograda. Imala je samo pet godina kada su je u stanu Žanke Stokić stavili na sto da recituje. Učestvovala je u radio dramama kao član Umetničkog pozorišta. Bila je članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1951. do penzije.

    Igrala je Ofeliju, Juliju, Salomu, Gloriju, sve glavne ženske uloge. Dobila je Zlatnu arenu 1959. godine za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu „Mis Ston“.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Potrazi Vandu Kos (1957)
    2. Na kraju puta (1957)
    3. Mis Ston / Miss Stone (1958)
    4. Pukotina raja / Heaven Without Love (1959)
    5. Krizantema (1959)
    6. Dundo Maroje (1959)
    7. Dan cetrnaesti / The Fourteen Days (1960)
    8. Spletka i ljubav (1960)
    9. Jerma (1961)
    10. Sest svecanih pozivnica (1963– )
    11. Romeo i Djulijeta (1963)
    12. Buburos (1964)
    13. Mrtvima ulaz zabranjen (1965)
    14. Klakson (1965)
    15. Francuske kraljice (1965)
    16. Devojka sa tri oca (1965)
    17. Cuvaj mi Ameliju (1965)
    18. Alergija (1965)
    19. Sedam Hamleta (1967– )
    20. Kade po dozdot / Where to After the Rain? / Gde posle kise? (1967)
    21. Kafanica na uglu (1967)
    22. Tako je ako vam se tako cini (1968)
    23. Sile (1968)
    24. Put gospodina Perisona (1969)
    25. Udovistvo gospodje Holrojd (1970)
    26. Fabijen (1971)
    27. Zenski razgovori (1972– )
    28. Musa iz cirkusa (1972)
    29. Lica (1972)
    30. Dragi Antoan / Neostvarena ljubav (1972)
    31. Sta se moze kad se dvoje sloze (1973– )
    32. San Dr Misica (1973)
    33. Jastuk (1974)
    34. Provod (1974)
    35. Mister Dolar (1974)
    36. Meri Rouz (1974)
    37. Crni petak (1975)
    38. Vlajkova tajna (1976)
    39. U banji jednog dana (1976)
    40. Kostana (1976)
    41. Opekotine (1977)
    42. Miris poljskog cveca / Fragrance of Wild Flowers (1977)
    43. Kvar / Breakdown (1978)
    44. Osvajanje slobode / Winning of Freedom (1979)
    45. Lanci (1979)
    46. Nemam vise vremena (1980)
    47. Svinjski otac (1981)
    48. Na rubu pameti (1981)
    49. Frede, laku noc (1981)
    50. Price preko pune linije (1981– )
    51. Sabinjanke (1982)
    52. Lukicijada (1982– )
    53. Sumrak (1983)
    54. Razvojni put Bore Snajdera (1983)
    55. Maturanti (Pazi sta radis) (1984)
    56. Jedan cijeli ljudski vijek (1984)
    57. Zid (1984)
    58. Caj u pet (1984)
    59. Smesne i druge price (1986– )
    60. Nestasko (1986)
    61. Majmun u tramvaju (1986)
    62. Kruzna putovanja (1986)
    63. Vera Hofmanova (1991)
    64. Kockar (1993)
    Izmenjeno od: Shane; 30.04.2018 u 16:01.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 08:01.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1