+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.368
    Pohvaljen 43.343 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Zarko Potocnjak / Žarko Potočnjak

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Zarko Potocnjak / Žarko Potočnjak

    IMDb



    Žarko Potočnjak (Pakrac, 3. veljače 1946.), hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac.

    Učio je zanat drvene brodogradnje kao srednjoškolac u Šibeniku. Upisao je studij brodogradnje, ali se na njemu zadržao samo 5 mjeseci. Završio je Akademiju za kazališnu i filmsku umjetnost 1972. godine. Za vrijeme studija imao je prvu profesionalnu ulogu u filmu “Prikupljanje hrabrosti” redatelja Eduarda Galića. Prvi anganžman dobio je u Kazalištu Komedija u Zagrebu. Tamo je glumio u mjuziklima i rock-operama, uz glumu pjevao je i plesao. Nakon toga 18 godina bio je glumac u zagrebačkom kazalištu Gavella. Na poziv Georgija Para prešao je u zagrebački HNK, 1994. godine. Sa Zlatkom Vitezom osnovao je glumačku družinu Rinoceros 1975. godine, a iste godine preimenovana je u Histrione. Snimio je 25 igranih filmova, a u njih 10 imao je glavnu ulogu. Glumio je u oko 30 tv-serija. Proslavio je 40. godina glumačke karijere 2008. godine. Igrao je u oko 150 kazališnih premijera. Osvojio je velik broj nagrada.

    Oženio se glumicom Asjom Jovanović 1983. godine, kada im se rodila i kćer Mirna.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Prikupljanje hrabrosti (1966)
    2. Vrijeme ratno i poratno (1975– )
    3. Reakcionari (1975)
    4. Slucaj maturanta Wagnera (1976)
    5. Izbavitelj (1976)
    6. Prijeki sud (1978)
    7. Bombaski proces (1978)
    8. Zivi bili pa vidjeli (1979)
    9. Spijunska veza (1980)
    10. Ponedjeljak (1980)
    11. Gosti iz galaksije (1981)
    12. Vlastiti aranzman (1982)
    13. Nepokoreni grad (1981– )
    14. Zlocin u skoli (1982)
    15. Lazes, Melita (1983– )
    16. Zamke (1983– )
    17. U logoru (1983)
    18. Evo ti ga, mister Flips! (1984)
    19. Inspektor Vinko (1984– )
    20. Eter (1985)
    21. Smogovci (1982–1996)
    22. Unutarnje rezerve (1986)
    23. Vecernja zvona (1986)
    24. Putovanje u Vucjak (1986– )
    25. Zagrljaj (1988– )
    26. Glembajevi (1988)
    27. Vecernja zvona (1988– )
    28. Ptice nebeske (1989– )
    29. Ljeto za sjecanje (1990)
    30. Karneval, andjeo i prah (1990)
    31. Vukovar se vraca kuci (1994)
    32. Novogodisnja pljacka (1997)
    33. Varalice (1999)
    34. Srce nije u modi (2000)
    35. Policijske price (2001)
    36. Ajmo zuti (2001)
    37. Kasni rucak (2002)
    38. Konjanik (2003)
    39. Doktor ludosti (2003)
    40. Duga mracna noc (2004)
    41. Duga ponoc (2004)
    42. Zlatni vrc (2004– )
    43. Duga mracna noc (2005– )
    44. Bitange i princeze (2005– )
    45. Snivaj, zlato moje (2005)
    46. Treseta (2006)
    47. Libertas (2006)
    48. Crveno i crno (2006)
    49. Pjevajte nesto ljubavno (2007)
    50. Nad lipom 35 (2006– )
    51. Zauvijek susjedi (2007–2008)
    52. Nije kraj (2008)
    53. Bracne vode (2008– )
    54. Stipe u gostima (2008– )
    55. Tito (2010– )
    56. Najbolje godine (2009– )
    57. Pocivali u miru (2013– )
    58. Odmori se, zasluzio si (2006– )
    59. Crno-bijeli svijet (2015– )
    60. Ministarstvo ljubavi (2016)
    61. Ko te sisa (2016)

    Izmenjeno od: Shane; 04.05.2018 u 18:26.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:58.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1