+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.373
    Pohvaljen 43.420 puta u 9.263 postova
    Moć reputacije
    1266

    Olga Ivanovic / Olga Ivanović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Olga Ivanovic / Olga Ivanović

    IMDb



    Olga Ivanović (Horgoš, 20. maj 1921 — Beograd, 14. septembra 2001) je bila srpska glumica.

    Na sceni je najznačajnije domete ostvarila u zlatnim danima Beogradskog dramskog pozorišta, kao i u prvim decenijama rada „Ateljea 212“. Tumačila je prvenstveno uloge iz savremenog domaćeg repertoara.

    Ogromnu polularnost, širom granica Jugoslavije, dobila je ulogom Snežane Nikolajević u TV seriji „Pozorište u kući“ Novaka Novaka.

    Poslednje godine života provela je povučeno, van profesionalnog delovanja.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Sumnjivo lice (1954)
    2. Tri Ane (1959)
    3. Servisna stanica (1959– )
    4. Siromasni mali ljudi (1961)
    5. Kentervilski duh (1962)
    6. Kisobran, osveta i uzica (1962)
    7. Cutljiva zena (1963)
    8. Ogledalo gradjanina Pokornog (1964– )
    9. Na mesto, gradjanine Pokorni! (1964)
    10. Funta sa stednje knjizice (1965)
    11. Licem u nalicje (1965– )
    12. Ledja Ivana Groznog (1965)
    13. Crni sneg (1966– )
    14. Ljudi i papagaji (1966– )
    15. Volite se ljudi (1966– )
    16. Dezurna ulica (1967– )
    17. Zabavlja vas Mija Aleksic (1967– )
    18. Smoki (1967– )
    19. Ove zene posle rata (1967)
    20. Materijalno obezbedjenje u pravom smislu te reci (1967)
    21. Martin Krpan s vrha (1968)
    22. Spavajte mirno (1968– )
    23. Kad golubovi polete (1968)
    24. Maksim naseg doba (1968– )
    25. Tako je ako vam se tako cini (1968)
    26. Moje je srce visoko u brdima (1968)
    27. Saculatac (1968– )
    28. Baksuz (1968– )
    29. Veselo vece - 20 godina (1969)
    30. Bog je umro uzalud (1969)
    31. Zaobilazni Arcibald (1968– )
    32. Leci na rudu (1969)
    33. Rodjaci (1969– )
    34. Nasi maniri (1970)
    35. Levaci (1970– )
    36. Cedomir Ilic (1970– )
    37. Ceo zivot za godinu dana (1971– )
    38. Barijonovo vencanje (1971)
    39. Zenski razgovori (1972– )
    40. Majstori (1972– )
    41. Razvojni put Bore Snajdera (1972)
    42. Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera (1972)
    43. Kamiondzije (1972– )
    44. Obraz uz obraz (1972– )
    45. Izgnanici (1973)
    46. Maturanti (Pazi sta radis) (1984)
    47. Price iz Nepricave (1983– )
    48. Pozoriste u kuci (1972–1984)

    Izmenjeno od: Shane; 30.04.2018 u 15:59.



  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 21:49.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1