+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.381
    Pohvaljen 43.442 puta u 9.264 postova
    Moć reputacije
    1266

    Ljiljana Lasic / Ljiljana Lašić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Ljiljana Lasic / Ljiljana Lašić

    IMDb



    Ljiljana Lašić (Kragujevac, 17. decembra 1946) je srpska pozorišna, televizijska i filmska glumica.

    Ljiljana je rođena u Kragujevcu 17. decembra 1946. godine. Detinjstvo je provela u beogradskom naselju Neimar, a Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu je upisala iz prvog pokušaja u klasi profesora Minje Dedića, zajedno sa: Svetlanom Bojković, Petrom Božovićem i Brankom Milićevićem Kockicom.

    Igrala je u skoro svim beogradskim pozorištima, a skoro četiri decenije bila je stalni član BDP-a. Početkom sedamdesetih godina XX veka dobila je ulogu Tine, u seriji „Pozorište u kući“, koja joj je donela veliku popularnost na prostorima bivše SFRJ.

    Udata je za scenografa Vladislava Lašića sa kojim ima sina Đorđa.[1]

    Uprkos uspešnoj televizijskoj i pozorišnoj karijeri, glumila je u svega pet filmova. Pored glume, Ljiljana Lašić se bavi i pisanjem scenarija za pozorišne predstave, a napisala je i nekoliko zbirki pesama.

    Početkom devedesetih bila je politički aktivna.

    Za scenario predstave „Jasmin na stranputici“, dobila je nagradu „Zlatni ćuran“ na Danima komedija u Jagodini.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Samci (1968– )
    2. U raskoraku (1968)
    3. Raspust (1968)
    4. Ima ljubavi, nema ljubavi (1968)
    5. Sufle (1969)
    6. Pokojnik (1969)
    7. Prva ljubav (1970)
    8. Nasi maniri (1970)
    9. Djido (1970)
    10. Cedomir Ilic (1970– )
    11. Diplomci (1971– )
    12. Obraz uz obraz (1972– )
    13. Slucajni krajputasi (1978)
    14. Cardak ni na nebu ni na zemlji (1978– )
    15. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    16. Na putu za Katangu (1987)
    17. Bolji zivot: Novogodisnji special (1987)
    18. Bolji zivot (1989)
    19. Bolji zivot (1987–1991)
    20. Idealne veze (2005– )

    Izmenjeno od: Shane; 29.04.2018 u 19:46.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:46.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1