+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.117
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.000
    Pohvaljen 12.512 puta u 3.016 postova
    Moć reputacije
    336

    Nikola Lorencin / Nikola Lovrencin

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Nikola Lorencin / Nikola Lorencin

    IMDb



    Nikola Lorencin, filmski i tv reditelj, kritičar i pedagog (Jagodina, 1940.) školovao se u Zemunu, Puli, Beogradu. Diplomirao na Filozofskom fakultetu (grupa za opštu književnost i teoriju) i na Akademiji za pozorište, radio, film i TV (filmska i tv režija, klasa prof. Aleksandra Petrovića) u Beogradu. Profesionalno bavljenje filmom započeo kao asistent na projektima Aleksandra Petrovića i, uporedo, radom na vlastitim filmskim i televizijskim filmovima: od tv ciklusa 'Neobavezno' (TV Beograd, urednik Zora Korać) , do igranih serija ('Priče preko pune linije' ) ili tv drama ('Pod starost', 'Kopilan', 'Dud', 'Zemlja') i tv filmova ('Mala privreda', 'Božićna pesma') i dokumentaraca, mahom dugometražnih ('Šta i zašto K. Karabaša', 'Neimari', '...i ne uvedi nas u iskušenje', 'Chess blues').

    Pisao filmsku i tv kritiku, objavljuje eseje i studije ('Filmska kaža – elektronska laža', 'Drama dokumentarca', 'Nekad i sad – istorija i estetika dokumentarnog filma'), saradnik i urednik u filmskim časopisima 'Sineast', 'Mc Guffin', 'YU film, danas', 'Književna reč', 'Zenit'; objavljivao u 'Vidicima', 'Studentu', 'Filmskoj kultruri'...
    Već trideset godina sarađuje sa filmskim i tv kućama (TV BGD – RTS, Art tv, TV Novi Sad, Tv Zagreb...), producentima 'Adria film' ,'Zastava film', 'Dunav film', 'Art film 80', VANS, 'Pan film','Exp Ilke film', 'Fix Focus'... najčešće u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu. Ostvario veliki dokumentaristički ili televizijski opus svih tv žanrova. Za svoje filmove nagrađivan na mnogim domaćim i međunarodnim festivalima (Velika zlatna medalja 'Beograd' za režiju na Festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu, na međunarodnim festivalima Nagrada Zlatni bor na MEFESTU, Zlatibor; Grand Prix na FESTEFu, Kučevo), učestvovao na festivalima u Amsterdamu, Krakovu, Kalamati, Moskvi, Čeljabinsku, Parizu...

    fastserbia.com
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Beogradsko prolece, drugi deo (1973)
    2. Pod starost (1977)
    3. Kopilan (1979)
    4. Dud (1980)
    5. Zapisi o crnom Vladimiru (1981)
    6. Zemlja (1982)
    7. Price preko pune linije (1981– )
    8. Dvojnik iz Knez Mihailove (1982)
    9. Teska noc (1983)
    10. Zivotni napon (1985)
    11. Mala privreda (1986)
    12. Vreme televizije (1994– )
    13. Vreme televizije 2 (1995– )
    14. Ravnogorska citanka (2002– )
    15. Sette della Drina: Sette Morituri (2015)


    Kao asistent reditelja:
    1. Il maestro e Margherita / Majstor i Margarita (1972)
    Izmenjeno od: Shane; 30.04.2018 u 15:47.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:50.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1