+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.373
    Pohvaljen 43.420 puta u 9.263 postova
    Moć reputacije
    1266

    Hajrudin Krvavac / Hajrudin Krvavac

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Hajrudin Krvavac / Hajrudin Krvavac

    IMDb



    Hajrudin "Šiba" Krvavac (22. decembar 1926 – 11. juli 1992) bio je bosanskohercegovački filmski režiser najviše poznat po režiranju filmova partizanske tematike tokom 1960-tih i 70-tih. Njegovi filmovi su emotivni ratni spektakli, koji promovišu prijateljstvo i herojstvo.

    Njegov dar za precizno pričanje filmske priče je bio vidljiv već u njegovim ranim dokumentarnim filmovima što je postalo osnovna crta kasnijih dugometražnih filmova koje je režirao. Počeo je sa prvijencem, segmentom Otac u antologiji Vrtlog, 1964), svi filmovi su akcioni i imaju temu Drugog svjetskog rata. Za svoju filmsku naraciju puno duguje stripovima i američkim akcionim filmovima, naročito vesternima, sa maštovitom kombinacijom akcije i emocija, ličnih drama i epskih tragedija, idealizovanih heroja i psiholoških ispitivanja, ponekad sa dozom humora. Zbog svog filmskog stila, Krvavac je ponekad uspoređivan sa Howard Hawksom.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Uspomene s pruge (1952)
    2. Poplava (1953)
    3. Sjecanja (1953)
    4. U dolini Neretve (1954)
    5. Planinci (1954)
    6. Oteta zemlja (1954)
    7. Dolina radosti (1955)
    8. U starom Tesnju (1955)
    9. Sa Zagrebackog velesajma 1955 (1955)
    10. Prvi maj 1956 godine (1956)
    11. Zagrebacki velesajam (1956)
    12. Putevi drveta (1956)
    13. Na stranputici (1956)
    14. Zrno i hljeb (1957)
    15. Vocarstvo gornjeg Podrinja (1957)
    16. Velepekara (1957)
    17. Ploce - luka na delti Neretve (1958)
    18. Poplave (1960)
    19. 1. maj 1960 (1960)
    20. Sastanak boraca (1961)
    21. 1. maj 1961 godine u Sarajevu (1961)
    22. Djeco, cuvajte se! (1962)
    23. Mis Zelengrada (1962)
    24. Bosanka (1963)
    25. Vrtlog (1964)
    26. Travnik (1964)
    27. Selice (1965)
    28. Radove izvodi 'Hidromontaza' Maribor (1965)
    29. Diverzanti (1967)
    30. Most (1969)
    31. Kako se radja Hidroelektrana (1970)
    32. Vode karsta (1971)
    33. Sistem Hidroelektrana na Trebisnjici (1971)
    34. Valter brani Sarajevo (1972)
    35. Valter brani Sarajevo (1974– )
    36. Hidroelektrana Rama (1975)
    37. Partizanska eskadrila (1979)
    38. Nisani (1981)
    39. Golim rukama (1981)
    40. HE Capljina (1983)
    41. Vode Trebisnjice (1985)

    Izmenjeno od: Shane; 24.04.2018 u 18:28.




Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 21:49.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1