+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.443
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.382
    Pohvaljen 43.485 puta u 9.268 postova
    Moć reputacije
    1266

    Emir Kapetanovic / Emir Kapetanović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Emir Kapetanovic / Emir Kapetanović

    IMDb



    Rođen je 1988. godine u Sarajevu. Diplomirao filmsku, pozorišnu, tv i radio režiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu (ASU). Umjetnički direktor i kućni reditelj Magacin Kabarea od 2010. U dosadašnjoj karijeri režirao je predstave “Super žaba spašava Tokio” (7th Skena Up, specijalno igranje povodom 20 godina Odsjeka za režiju na ASU-u), “Plastelin” (50th MESS festival, European Theatre Night) te napisao i izrežirao kabaretske predstave “Baksuzmanija”, “Pjesma nad fetvama”, “Tabu šema”, “Tantijema”, “Kći” ,“Jedinac”, “Koncept P”, “Šejtan na kanafi”, “Liga šupljaka”, “Štos”. Reditelj je kratkih filmova, nekolicine muzičkih spotova, te reditelj dokumentarnog filma o hip-hop sceni u BiH – “Ricochet”. U produkciji Radija Federacije BiH adaptirao je i režirao radio-dramu “Super žaba spašava Tokio”. Za državnu televiziju Bosne i Hercegovine (BHT) radio je kao scenarist i reditelj na 30 epizoda mini serije “Priče iza diskrecione linije” i petnaest epizoda mini serije “Dragi blože” koja se bavi kritikom bosanskohercegovačkog društva. Scenarista je i reditelj novogodišnjeg showa BHT-a (2013) te prvog bosanskohercegovačkog mjuzikla “On Tour”. Autor je koncepta i reditelj web realityja “Šeret” koji se bavi takmičenjem stand up komičara. U saradnji sa Jolie Pitt fondacijom napisao je i režirao web seriju “Patriot”. S kolegama Sašom Peševskim i Nevenom Samardžićem trenutno priprema snimanje filma u produkciji Refresh Sarajevo.

    Dobitnik je nagrade za najboljeg reditelja na 7th Skena UP festivalu, te dvostruki dobitnik nagrade za najboljeg studenta na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Učestvovao je na radionicama i master klasama Luka Percevala, umjetničkog direktora teatra Thalia, “FAMU Cinema Dance”, “3rd Sarajevo Talent Campus”, “Writing Film Reviews Workshop” (Martin Blaney, Bernd Buder), radionicama dokumentarnog filma (Nevenka Redžić-Toth, Rada Šešić, Miran Zupanič), te više radionica iz teatra, filma i televizije za djecu (Igor Šmid, Timothy John Byford).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Ruke (2006)
    2. Ricochet (2010)
    3. New Year's Eve with Magacin Kabare (2012)
    4. Price iza diskrecione linije (2012– )
    5. Seret: The Joker (2013– )
    6. Patriot (2013– )
    7. Dragi bloze (2013– )
    8. Magacin Kabare Show (2014– )
    9. Children of Peace (2016)

    Izmenjeno od: Shane; 23.04.2018 u 22:26.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 04:24.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1