+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.381
    Pohvaljen 43.442 puta u 9.264 postova
    Moć reputacije
    1266

    Zoran Tadic / Zoran Tadić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Zoran Tadic / Zoran Tadić

    IMDb



    Zoran Tadić (Livno, 2. rujna 1941. - Zagreb, 9. rujna 2007.), hrvatski filmski kritičar, redatelj i pedagog.

    Zoran Tadić jedan je od najznačajnijih hrvatskih filmskih redatelja. Studirao je komparativnu književnost i filozofiju u Zagrebu. Filmom se počeo baviti kao kritičar i publicist 1961., a zatim kao asistent, pomoćnik redatelja i koscenarist.

    Film Ritam zločina (1981.) njegov je dugometražni prvijenac, a ujedno i njegov najuspjeliji i najpoznatiji rad (fantastični triler, po scenariju Pavla Pavličića).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Seoske uciteljice (1969)
    2. Hitch... Hitch... Hitchcock (1969)
    3. Amerikanka (1970)
    4. Postar s kamenjara (1971)
    5. Zadnja posta Donji Dolac (1971)
    6. Druge (1972)
    7. Pletenice (1974)
    8. Kazivanje Ivice Stefanca, Mlinara (1974)
    9. Dernek (1975)
    10. Zemlja (1976)
    11. Preporuca se za realizaciju (1978)
    12. Slucaj Filipa Franjica (1978)
    13. Liberanovi (1979)
    14. Kasinska 6 (1981)
    15. Ritam zlocina (1981)
    16. Nepokoreni grad (1981– )
    17. Treci kljuc (1983)
    18. Ne daj se, Floki! (1986)
    19. San o ruzi (1986)
    20. Osudjeni (1987)
    21. Covjek koji je volio sprovode (1989)
    22. Orao (1990)
    23. Treca zena (1997)

    Izmenjeno od: mir-lav; 21.05.2018 u 20:51.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:46.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1