+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.373
    Pohvaljen 43.420 puta u 9.263 postova
    Moć reputacije
    1266

    Vladimir Aleksic / Vladimir Aleksić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Vladimir Aleksic / Vladimir Aleksić

    IMDb



    Vladimir Aleksić (Beograd, 18. mart 1959) je srpski televizijski i pozorišni reditelj i scenarista.

    Pohađao je Osnovnu školu "Sveti Sava" u Beogradu i Osmu (danas Treću) beogradsku gimnaziju. Završio je i odsek klavira u Muzičkoj školi „Stanković“ u Beogradu. Na Fakultet dramskih umetnosti upisao se 1977. godine, a diplomirao 1981. na pozorišnoj i radio režiji, u klasi profesora Miroslava Belovića (sa asistentom Vidom Ognjenović). Uporedo sa Fakultetom dramskih umetnosti studirao je i Istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

    Na drugoj godini studija realizovao svoju prvu profesionalnu režiju, zajedno sa tadašnjim asistentom na FDU Vladimirom Jevtovićem u pozorištu "Pod Razno" u Studentskom Kulturnom Centru u Beogradu ("Šumovanje"). Predstava je učestvovala na Festivalu MESS u Sarajevu. Na trećoj godini studija, 1980. režira "Čarapu od sto petlji" u Pozorištu Timočke Krajine u Zaječaru, u okviru TV Festivala pozorišta Srbije. Ova predstava učestvuje na dva festivala i ulazi u republičku selekciju za Sterijino Pozorje. Iste godine radi TV adaptaciju svoje predstave, nakon čega dobija poziv od Televizije Beograd i, kao student treće godine režije, snima svoju prvu TV dramu ("Sestre").

    Diplomira predstavom "Afera Ljiljak" Aleksandra Popovića na sceni Krug 101 u Narodnom pozorištu u Beogradu.

    Tokom studija objavljuje tekstove u nekoliko novina i časopisa.

    Po sticanju diplome nastavlja da se aktivno bavi pozorištem.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Sestre (1981)
    2. Jelisavetini ljubavni jadi (1985)
    3. Smesne i druge price (1986– )
    4. Dobro vece dzezeri (1986)
    5. Laku noc deco (1989– )
    6. Metla bez drske (1989– )
    7. Kod Lude ptice (1998– )
    8. Ludi kamen (2007– )
    9. Ljubav i mrznja (2007– )
    10. April i detektivi (2008)

    Izmenjeno od: Shane; 04.05.2018 u 18:12.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 21:51.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1