+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.369
    Pohvaljen 43.366 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Mladen Serment / Mladen Šerment

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Mladen Serment / Mladen Šerment

    IMDb



    Mladen Šerment (Zagreb, 16. srpnja 1920. – Zagreb, 4. ožujka 1999.) bio je hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac.

    Nakon završetka Glumačke škole pri Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu (1939–42), nastupao je u Centralnoj kazališnoj družini ZAVNOH-a i Kazališnoj družini »August Cesarec«. Nakon rata glumio je u zagrebačkom HNK-u i Komediji te u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, a najzapaženija ostvarenja dao je u Dramskom kazalištu »Gavella« (1954–76). Istaknuo se karakternim komičnim ulogama (Dundo Maroje Marina Držića; Kir Dima u Kir Janji Jovana Sterije Popovića; Argante u Molièreovim Scapinovim spletkama) te interpretacijama likova iz kajkavskog repertoara (Jakob Pavučec u Svoga tela gospodaru Slavka Kolara; Medobuz u Diogenešu i Smolko u Matijašu grabancijašu dijaku Tituša Brezovačkoga; Tamburlan u Činima barona Tamburlana). Bio je zapažen recitator kajkavske lirike (Balade Petrice Kerempuha Miroslava Krleže), a komičnim ulogama na dijalektu istaknuo se i na filmu (Svoga tela gospodar Fedora Hanžekovića, 1957., Zlatna arena u Puli), televiziji (Presvetli u seriji Gruntovčani Kreše Golika, 1975.) i radiju (Valent Žganec u drami Na rubu pameti Miroslava Krleže). Posuđivao je glas likovima iz animiranih filmova. Dobitnik je nagrade »Vladimir Nazor« za životno djelo 1984.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Sinji galeb (1953)
    2. Milioni na otoku (1955)
    3. Jubilej gospodina Ikla (1955)
    4. Ne okreci se sine (1956)
    5. Svoga tela gospodar (1957)
    6. Nije bilo uzalud (1957)
    7. Jurnjava za motorom (1959)
    8. Uzbuna u Grand Hotelu (1960)
    9. Ulica bez izlaza (1960)
    10. Carevo novo ruho (1961)
    11. Igre na skelama (1961)
    12. Treci je dosao sam (1961)
    13. Pozornica bez zavjese (1961)
    14. Gola cesta (1961)
    15. Covjek od vaznosti (1961)
    16. Seikov briljant (1962)
    17. Prica o djevojcici i sapunu (1962)
    18. Macak pod sljemom (1962)
    19. Elektricna stolica je nestala (1963)
    20. Jedna od onih godina (1963)
    21. Sluzbeni polozaj (1964)
    22. Vrapcic (1964)
    23. Svanuce (1965)
    24. Pred smrt (1964)
    25. Mirotvorci (1966)
    26. Politicka vecera (1968)
    27. Paviljon broj VI (1968)
    28. Dnevnik Ocenaseka (1969– )
    29. Mejasi (1970– )
    30. Kolinje (1970)
    31. Glorija (1970)
    32. Gorcina u grlu (1973)
    33. Golgota (1973)
    34. U registraturi (1974– )
    35. Pravednik (1974)
    36. Seljacka buna 1573 (1975)
    37. Gruntovcani (1975– )
    38. Macak pod sljemom (1978– )
    39. Novinar (1979)
    40. Rano sazrijevanje Marka Kovaca (1981)
    41. Nepokoreni grad (1981– )
    42. Inspektor Vinko (1984– )
    43. Horvatov izbor (1985)
    44. Putovanje u Vucjak (1986– )
    45. Zagrljaj (1988– )
    46. Mlada sila (1988)
    47. Neunistivi (1990–1991)
    48. Baka bijela (1992)

    Izmenjeno od: Shane; 29.04.2018 u 21:49.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:12.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1