+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.442
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.382
    Pohvaljen 43.455 puta u 9.264 postova
    Moć reputacije
    1266

    Zvonimir Ferencic / Zvonimir Ferenčić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Zvonimir Ferencic / Zvonimir Ferenčić

    IMDb



    Zvonimir Ferenčić (Garešnica, 21. veljače 1925. - Zagreb, 25. rujna 1998.), hrvatski glumac.

    Zvonimir Ferenčić bio je istaknuti hrvatski glumac i član Dramskog kazališta Gavella. Ferenčić je više od tri desetljeća bio član tog kazališta. Među mnogim zapaženim ulogama Ferenčić je kazališnoj publici poznat još od 1956. godine, kada je u predstavi "Svoga tela gospodar" tumačio ulogu Ive. Zapažen je i u ulozi Egeja u Shakespeareovu komadu "San Ivanjske noći" 1984. godine. Među Ferenčićeve glumačke vrhunce ubrajaju se uloge u predstavama "Tramvaj zvan čežnja" T. Williamsa, "Mrtvački ples" A. Strindberga, "Neprijatelj naroda" H. Ibsena, Hoelderin P. Weissa, "Priče iz bečke šume" O. von Horvatha te "Sokol ga nije volio" F. Šovagovića. Trajan trag ostavio je i u TV dramama, posebice ulogom Cinobera u seriji Gruntovčani te Kubure u seriji Dirigenti i mužikaši.

    Zvonimir Ferenčić preminuo je u Zagrebu, u 74. godini života.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Sumnjivo lice (1954)
    2. Stakleni paravan (1959)
    3. Jurnjava za motorom (1959)
    4. Deveti krug (1960)
    5. Postar zvoni dva puta (1960)
    6. Parnica oko magarece sjenke (1960)
    7. Nestali pomaze istragu (1960)
    8. Sreca dolazi u 9 (1961)
    9. Gola cesta (1961)
    10. Covjek od vaznosti (1961)
    11. Zvizduk u osam (1962)
    12. Gradjanin Dahlke (1962)
    13. Pred svakim pragom (1964)
    14. Mrtvo slovo (1964)
    15. Doktorova noc (1964)
    16. Tu negdje pokraj nas (1965– )
    17. Dileme (1965– )
    18. Nema razloga za uzbunu (1965)
    19. Pedeseti rodjendan (1966)
    20. Mirotvorci (1966)
    21. Protest (1967)
    22. Podnevna pauza (1967)
    23. Za njegovo dobro (1968)
    24. Politicka vecera (1968)
    25. Kad cujes zvona (1969)
    26. Meteop (1969)
    27. Sumorna jesen (1969– )
    28. Pansion s toplom i hladnom vodom (1970)
    29. Mejasi (1970– )
    30. Kolinje (1970)
    31. U registraturi (1974– )
    32. Gruntovcani (1975– )
    33. Izbavitelj (1976)
    34. Nikola Tesla (1977– )
    35. Ispit zrelosti (1978)
    36. Macak pod sljemom (1978– )
    37. Sudite me (1978)
    38. Ljubica (1979)
    39. Daj sto das (1979)
    40. Spijunska veza (1980)
    41. Punom parom (1978– )
    42. Kraljevo (1981)
    43. Visoki napon (1981)
    44. Nepokoreni grad (1981– )
    45. Hocu zivjeti (1982)
    46. Horvatov izbor (1985)
    47. Nitko se nece smijati (1985)
    48. Putovanje u Vucjak (1986– )
    49. Terevenka (1987)
    50. Stealing Heaven (1988)
    51. Neunistivi (1990–1991)
    52. Dirigenti i muzikasi (1990– )
    53. Smogovci (1982–1996)

    Izmenjeno od: mir-lav; 04.11.2018 u 11:32.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 21:12.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1