+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.118
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.012
    Pohvaljen 12.514 puta u 3.017 postova
    Moć reputacije
    336

    Petar Kralj / Petar Kralj

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Petar Kralj / Petar Kralj

    IMDb



    Petar Kralj se rodio 4. aprila 1941. godine u Zagrebu, kao sin jedinac oca Đorđa, profesora istorije u gimnaziji, poreklom sa Banije i majke Stanislave, devojački Kocan, profesorke geografije poljsko-ukrajinskog porekla. Početkom Drugog svetskog rata porodica se seli, prvo u Rumu, a potom u Sremsku Mitrovicu gde provodi detinjstvo.

    Gimnaziju je završio u Novom Sadu 1960. godine. Diplomirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

    Bio je član Ateljea 212 od 1968. do 1979. godine, kada je prešao u slobodne umetnike. Najviše je igrao u Ateljeu 212 i Narodnom pozorištu. Mala scena Ateljea 212 danas se, njemu u čast, zove „Scena Petar Kralj“.

    Bio je oženjen bivšom balerinom Sonjom Divac, a u prvom braku sa glumicom Ljiljanom Gazdić mu se 1973. godine rodila kćerka Milica, danas uspešna rediteljka.

    Preminuo je 10. novembra 2011. u Beogradu, u 70. godini života. Sahranjen je 14. novembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, opelo je služio Radovan Bigović.

    Živeo je u „Mileševskoj“ 38 u Beogradu, ispred kuće je 4. aprila 2014. postavljeno spomen obeležje.

    Nagrade

    • 1994 — Nagrada „Miloš Žutić“;
    • 1994 — Statueta „Joakim Vujić“;
    • 1996 — „Dobričin prsten“ za životno delo;
    • 2006 — Nagrada „Pavle Vuisić“ za životno delo;
    • 2010 — „Zlatni ćuran“ za životno delo;
    • 2010 — „Sterijino pozorje“ za životno delo.

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Sasa (1962)
    2. Dve noci u jednom danu (1963)
    3. Hiljadu zasto? (1965– )
    4. Brodolom mladog Tomasa (1965)
    5. Roj (1966)
    6. Pre rata (1966)
    7. Sticenik / The Climber (1966)
    8. Sedam Hamleta (1967– )
    9. Zabavlja vas Mija Aleksic (1967– )
    10. Oci pune zvezda (1967)
    11. Probisvet (1967– )
    12. Vilin konjic i plehana furuna (1967)
    13. Sumnjivo lice (1967)
    14. Nocna kafana (1967)
    15. Kafanica na uglu (1967)
    16. Honorarni kralj (1967)
    17. Maksim naseg doba (1968– )
    18. Nevolje jednog Bobana (1968)
    19. Neverovatni cilinder Nj. V. kralja Kristijana (1968)
    20. Mozda spava (1968)
    21. Dosljaci (1969)
    22. Bitka na Neretvi / The Battle of Neretva (1969)
    23. Ljubav i poneka psovka (1969)
    24. Ubistvo na svirep i podmukao nacin i iz niskih pobuda / Murder Commited in a Sly and Cruel Manner and from Low Motives (1969)
    25. Lek od ljubavi (1969)
    26. Kod zelenog papagaja (1969)
    27. Hajde da se igramo (1969)
    28. Srbija na Istoku (1970)
    29. Krunisanje (1970)
    30. S vanglom u svet (1971– )
    31. Cedomir Ilic (1970– )
    32. Diplomci (1971– )
    33. Pendzeri ravnice (1971)
    34. Operacija 30 slova (1971– )
    35. Na nebu zvezda Danica (1971)
    36. Haleluja (1971)
    37. Uniforme (1972– )
    38. Savonarola i njegovi prijatelji (1972)
    39. Jedan ujak Hojan (1972)
    40. Prozdrljivost (1972)
    41. Poraz (1972)
    42. Paljenje rajhstaga (1972)
    43. Musa iz cirkusa (1972)
    44. Dervis i smrt / The Dervish and Death (1974)
    45. Ludi recnik (1973– )
    46. Obraz uz obraz (1972– )
    47. Ziveo zivot Tola Manojlovic (1973)
    48. Slike bez rama - iz decijih knjiga (1973– )
    49. Neven (1973– )
    50. Kralj Ibi (1973)
    51. Diogenes (1973)
    52. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    53. Vlast (1974)
    54. Dimitrije Tucovic (1973– )
    55. Odlazak Damjana Radovanovica (1974)
    56. Nasi ocevi (1974)
    57. Devojka brza od konja (1974)
    58. Pesma (1975– )
    59. Treci za preferans (1975)
    60. Sinovi (1975)
    61. Nora (1975)
    62. Mamika, hvata me panika (1975)
    63. Ljubicice (1975)
    64. Kraj nedelje (1975)
    65. Golgota (1975)
    66. Ukrstene reci (1976)
    67. Muzika pozornice (1976– )
    68. Uspon i pad Zike Proje (1976– )
    69. Proces Djordanu Brunu (1976)
    70. Murtalov slucaj (1976)
    71. Izgubljena sreca (1976)
    72. Gresno dete (1976)
    73. Disput u noci (1976)
    74. Babino unuce (1976– )
    75. Hajka (1977)
    76. Topovska zavrsnica (1977)
    77. Pod istragom (1977)
    78. Operacija (1977)
    79. Kucna terapija (1977)
    80. Crni dani (1977– )
    81. Ancika Dumas (1977)
    82. Gospodja ministarka (1978)
    83. Molijer (1978)
    84. Profesionalci (1977– )
    85. Spanski zahtev (1978)
    86. Pupinove zvezde (1979)
    87. Sumnjivo lice (1979)
    88. Lazar Gavrilovic vodenicar (1979)
    89. Gospodin Dimkovic (1979)
    90. Lasno je nauciti, nego je muka oduciti (1978–1981)
    91. Slom (1979– )
    92. Poletarac (1980– )
    93. Svetozar Markovic (1980)
    94. Sedam plus sedam (1978– )
    95. Splav meduze (1980)
    96. Poseban tretman (1980)
    97. Ja, Porfirije III s reke (1980)
    98. Interesi (1980)
    99. Bilo, pa proslo (1980– )
    100. Beogradska razglednica 1920 (1980)
    101. Neka druga zena (1981)
    102. Svetozar Markovic (1980– )
    103. Sok od sljiva (1981)
    104. Sav nemir sveta (1981)
    105. Na rubu pameti (1981)
    106. Lov u mutnom (1981)
    107. Slucaj Buldozer (1982)
    108. Variola vera (1982)
    109. Price preko pune linije (1981– )
    110. Putovanje (1982)
    111. Kante ili kese (1982)
    112. Jelena Gavanski (1982)
    113. Mrtvi se ne vracaju (1983– )
    114. Odumiranje medjeda (1983)
    115. Halo taxi (1983)
    116. Kako sam sistematski unisten od idiota / How I Was Systematically Destroyed by an Idiot (1983)
    117. Dani AVNOJ-a (1983– )
    118. Probisvet (1983)
    119. Korespondencija (1983)
    120. Nema problema (1984)
    121. Una (1984)
    122. Prokleta avlija (1984)
    123. O pokojniku sve najlepse (1984)
    124. Kako se kalio narod Gornjeg Jaukovca (1984)
    125. Divlja patka (1984)
    126. Caj u pet (1984)
    127. X+Y=0 (1985)
    128. Jack pot (1985)
    129. Smesne i druge price (1986– )
    130. Spadijer-jedan zivot (1986)
    131. Druga Zikina dinastija / Lude godine 8 (1986)
    132. Frka (1986– )
    133. Price sa kraja hodnika (1986)
    134. Odlazak ratnika, povratak marsala (1986– )
    135. Miss (1986)
    136. Uvek spremne zene (1987)
    137. Oktoberfest (1987)
    138. Mladost umetnika (1987)
    139. Milan - Dar (1987)
    140. Dogodilo se na danasnji dan / It Happened on This Very Day (1987)
    141. Vuk Karadzic (1987– )
    142. Svet Koji Nestaje (1987)
    143. Ortaci (1988)
    144. Ostavstina za buducnost (1988– )
    145. Portret Ilije Pevca (1988– )
    146. Suncokreti (1988)
    147. Mala Nada (1988– )
    148. Kako je propao rokenrol / The Fall of Rock & Roll (1989)
    149. Drugarica ministarka (1989– )
    150. Sveti Georgije ubiva azdahu (1989)
    151. Svet (1989)
    152. Sile u vazduhu (1989)
    153. Poslednji krug u Monci (1989)
    154. Masmediologija na Balkanu (1989)
    155. Cudo u Sarganu (1989)
    156. Boj na Kosovu / The Battle of Kosovo (1989)
    157. Sex-partijski neprijatelj br. 1 (1990)
    158. Pocetni udarac (1990)
    159. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    160. Balkanska perestrojka (1990)
    161. Zaboravljeni (1991– )
    162. Bolji zivot (1987–1991)
    163. Holivud ili propast (1991)
    164. Terasa (1991)
    165. Smrt gospodje Ministarke (1991)
    166. Vrsacka pozorisna jesen (1992– )
    167. Juris na skupstinu (1992)
    168. Bilo jednom na divljem zapadu (1993)
    169. Tesla (1993)
    170. Mrav pesadinac (1993)
    171. Raj / Heaven (1993)
    172. Srecni ljudi (1993– )
    173. Rugalice i ubice (1994)
    174. Teatar u Srba (1991– )
    175. Otvorena vrata (1994– )
    176. Kraj dinastije Obrenovic (1995– )
    177. Underground / Podzemlje (1995)
    178. Znakovi (1995)
    179. Sve ce to narod pozlatiti (1995)
    180. Simpatija i antipatija (1995)
    181. Skola za zene (1996)
    182. Bila jednom jedna zemlja (1995– )
    183. Potera za blagom (1996)
    184. Ocevi i oci (1996)
    185. Kolibas (1996– )
    186. Gore dole (1996–1997)
    187. Ptice koje ne polete / Some Birds Can't Fly (1997)
    188. Tri letnja dana / Three Summer Days (1997)
    189. Ljubav, zenidba i udadba (1997)
    190. Garderober (1997)
    191. Lagum (1998)
    192. Kneginja iz Foli Berzera (1998)
    193. Ranjena zemlja / Wounded Land (1999)
    194. Seljaci (2001)
    195. Boomerang / Bumerang (2001)
    196. Sve je za ljude (2001)
    197. Metla bez drske (1989– )
    198. Saht (2002)
    199. Silvija (2002)
    200. Porodicno blago (1998–2002)
    201. Novogodisnje vencanje (2002)
    202. Noc uz video (2002)
    203. Glad (2002)
    204. Nasa mala redakcija (2002– )
    205. Volim te najvise na svetu (2003)
    206. Mansarda (2003– )
    207. Mali svet / A Small World (2003)
    208. Mile vs. tranzicija (2003– )
    209. Kad porastem bicu Kengur / When I Grow Up, I'll Be a Kangaroo (2004)
    210. Disi duboko / Take a Deep Breath (2004)
    211. Te quiero, Radisa (2004)
    212. Smesne i druge price (2004– )
    213. Sakupljac (2005– )
    214. Sinovci (2006)
    215. Stizu dolari (2004– )
    216. Gde cveta limun zut / Where the Yellow Lemon Blooms (2006)
    217. Bora pod okupacijom (2007)
    218. Konji vrani / Black Horses (2007)
    219. Uvodjenje u posao (2007)
    220. Gorki plodovi / Bitter Fruit (2008– )
    221. Technotise - Edit i ja / Tehnotajz (2009)
    222. Hitna pomoc / The Ambulance (2009)
    223. Seljaci (2006– )
    224. Jesen stize, dunjo moja (2009– )
    225. Miris kise na Balkanu (2010– )
    226. Bela ladja (2006– )
    227. Sistem (2017)


    Pozorišne predstave:

    Izmenjeno od: TamaraPsy; 29.11.2018 u 21:45.

  2. Sledeća 4 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 13:25.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1