+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.373
    Pohvaljen 43.405 puta u 9.263 postova
    Moć reputacije
    1266

    Vlasta Velisavljevic / Vlasta Velisavljević

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Vlasta Velisavljevic / Vlasta Velisavljević

    IMDb



    Vlastimir - Vlasta Velisavljević (Beograd, 28. jul 1926) je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac.

    Vlastimir Velisavljević je rođen 28. jula 1926, u Beogradu. Glumom je počeo da se bavi 1938. u Narodnom pozorištu na sceni Manježa, gde je tada bilo Roda pozorište koje je vodila Gita Predić. Vlasta su 1943. bio uhapšen i odveden je u nacistički logor Dortmund Herde, u kome je bio primoran da obavlja fizičke poslove. Iz logora je uspeo da pobegne, uz pomoć jednog od majstora u fabrici, koji mu je dao nemačku propusnicu, zahvaljujući kojoj je uspeo da stigne nazad u Beograd.

    Nakon rata, Vlasta je sa nekoliko drugova pokušao da pobegne u Ameriku, ali je bio uhvaćen i odveden u zatvor na Adi, iz kojeg uskoro pušten. On je proveo i tri godine na Golom otoku, na koji je odveden 1950. nakon što su kod njega, navodno, pronašli ruske knjige, koje su tada bile zabranjene. Prema njegovim rečima, on nije želeo da izda kuma, koji je bio pukovnik u JNA, kojeg su optuživali da je Staljinista. Kada je u Srbiji donet zakon o rehabilitaciji, Vlasta je podneo zahtev, te je rehabilitovan kao zatočenik Golog otoka.

    Prilikom hapšenja, on je bio student treće godine Pozorišne akademije u Beogradu, na kojoj je kasnije i diplomirao, u klasi Mate Miloševića. Počasni je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu. Glumom je počeo da se bavi 1938. godine, sa četrnaest godina, na sceni Manježa, Narodnog pozorišta u Beogradu, a u svojoj karijeri je ostvario oko 350 uloga u pozorištu, na filmu, i televiziji. Najširu popularnost stekao je ulogom magistra Đorđevića u seriji Bolji život, a deo je stalne postavke legendarne predstave Buba u uhu koja se na daskama JDP-a igra preko četrdeset godina.

    Tri puta se ženio i ima ćerku Dubravku, iz prvog braka.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Noci i jutra (1959)
    2. Medaljon sa tri srca (1962)
    3. Tri price o Dzefu Pitersu (1962)
    4. Junaci dana (1962)
    5. Cipelice od krokodilske koze (1963)
    6. Na slovo, na slovo (1963– )
    7. Put oko sveta (1964)
    8. Pravo stanje stvari (1964)
    9. Mali koncert za suze i gitaru (1964)
    10. Kod sudije za prekrsaje (1964– )
    11. Orlovi rano lete (1966)
    12. Smoki (1967– )
    13. Krug dvojkom (1967– )
    14. Jutro (1967)
    15. Visocka hronika (1967– )
    16. Dezurna ulica (1967– )
    17. Ljubav preko noci (1967)
    18. Ljubav do groba, poslednja (1967)
    19. Gorski car (1968– )
    20. Bekstvo (1968)
    21. Bekstva (1968)
    22. Maksim naseg doba (1968– )
    23. Tim koji gubi (1968)
    24. Sajam na svoj nacin (1968)
    25. Veliki dan (1969)
    26. Zakopajte mrtve (1969)
    27. Tanja (1969)
    28. Put gospodina Perisona (1969)
    29. Pokojnik (1969)
    30. Neprijatelj naroda (1969)
    31. Kod zelenog papagaja (1969)
    32. Rodjaci (1969– )
    33. Zid i ruza (1970)
    34. Krunisanje (1970)
    35. Dan koji treba da ostane u lepoj uspomeni (1970)
    36. Levaci (1970– )
    37. S vanglom u svet (1971– )
    38. Cedomir Ilic (1970– )
    39. Diplomci (1971– )
    40. Nirnberski epilog (1971)
    41. Na slovo, na slovo (1971- )
    42. Muzicki automat (1971)
    43. Cep koji ne propusta vodu (1971)
    44. Devojka sa Kosmaja (1972)
    45. Jedan ujak Hojan (1972)
    46. Majstori (1972– )
    47. Zlocin i kazna (1972)
    48. Zasluge (1972)
    49. Samoubica (1972)
    50. Roman sa kontrabasom (1972)
    51. Covek koji je bacio atomsku bombu na Hirosimu (1972)
    52. Buba u uhu (1972)
    53. Samrtno prolece (1973)
    54. Kamiondzije (1972– )
    55. Opasni susreti (1973– )
    56. Piknik na frontu (1973)
    57. Oni lepi rodjendani (1973)
    58. Licnost kojoj se divim (1973)
    59. Dimitrije Tucovic (1973– )
    60. Ping bez ponga (1974)
    61. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    62. Djavolje merdevine (1975– )
    63. Dragi, budi mi nepoznat (1975)
    64. Soba sa pet zidova (1975)
    65. Povratak lopova (1975)
    66. Kraj nedelje (1975)
    67. Golgota (1975)
    68. Dolje s oruzjem (1975)
    69. Grlom u jagode (1975– )
    70. Usijane glave (1977– )
    71. Vise od igre (1976– )
    72. Vasa Zeleznova (1977)
    73. Crni dani (1977– )
    74. Siroce (1978)
    75. Pripovedanja Radoja Domanovica (1979– )
    76. Svetozar Markovic (1980– )
    77. Na rubu pameti (1981)
    78. Idemo dalje (1982)
    79. Spanac (1982– )
    80. Tri sestre (1982)
    81. Dani AVNOJ-a (1983– )
    82. Sumrak (1983)
    83. Nema problema (1984)
    84. Tesna koza 2 (1987)
    85. Pogresna procena (1987)
    86. Mesto susreta Beograd (1987)
    87. Bolji zivot: Novogodisnji special (1987)
    88. Vuk Karadzic (1987– )
    89. Braca po materi (1988)
    90. Novogodisnja prica (1988)
    91. Bolji zivot (1989)
    92. Boj na Kosovu (1989)
    93. Osmi dan u nedelji (1989)
    94. Gospodja ministarka (1989)
    95. Valjevska bolnica (1990)
    96. Bolji zivot (1987–1991)
    97. Tesna koza 4 (1991)
    98. Velika mala matura (1991)
    99. Volim i ja nerandze... no trpim (1992– )
    100. Bolje od bekstva (1993)
    101. Omnibus '93 (1993)
    102. Napadac (1993)
    103. Bice bolje (1994)
    104. Dnevnik uvreda 1993 (1994)
    105. Zelja zvana tramvaj (1994)
    106. Milena iz Praga (1994)
    107. Terasa na krovu (1995)
    108. Otvorena vrata (1994– )
    109. Sve ce to narod pozlatiti (1995)
    110. Simpatija i antipatija (1995)
    111. Ivan (1996)
    112. Gore dole (1996–1997)
    113. Garderober (1997)
    114. Kir Janja (1998)
    115. Sudbina jednog razuma (1998)
    116. Kupi mi Eliota (1998)
    117. Kanal Mimo (1998– )
    118. Noz (1999)
    119. Kod male sirene (1999– )
    120. Metla bez drske 2 (2001– )
    121. Lavirint (2002)
    122. Metla bez drske (1989– )
    123. Mala nocna muzika (2002)
    124. Lavirint (2002)
    125. Kordon (2002)
    126. Poseta mlade dame (2002)
    127. Zivot je mars (2003)
    128. Dobre namere (2003)
    129. Nasa mala redakcija (2002– )
    130. Kazneni prostor (2002– )
    131. Laki i Maki (2003– )
    132. Pljacka Treceg rajha (2004)
    133. Pad u raj (2004)
    134. San zimske noci (2004)
    135. Smesne i druge price (2004– )
    136. Crni Gruja (2003–2007)
    137. Lift (2004– )
    138. Sarene kaze (2004– )
    139. Ivkova slava (2005)
    140. Optimisti (2006)
    141. Ava Justin Popovic (2007)
    142. Agencija za SiS (2006– )
    143. Promeni me (2007)
    144. S. O. S. - Spasite nase duse (2007)
    145. Nasa mala klinika (2007– )
    146. Absurdistan (2008)
    147. Tamo i ovde (2009)
    148. Technotise - Edit i ja (2009)
    149. Djavolja varos (2009)
    150. Seljaci (2006– )
    151. Medeni mesec (2009)
    152. Ono kao ljubav (2009– )
    153. Zlatna liga (2010)
    154. Sva ta ravnica (2009– )
    155. Beli lavovi (2011)
    156. Mesano meso (2011– )
    157. Kako su me ukrali Nemci (2011)
    158. Kad svane dan (2012)
    159. Montevideo, Bog te video! (2012– )
    160. Mamaros (2013)
    161. Drzava (2013)
    162. Vojna akademija 2 (2013)
    163. Vojna akademija (2012– )
    164. Usud (2014)
    165. Evropa, bre! (2014– )
    166. Urgentni centar (2014– )
    167. Mala istorija Srbije (2014– )
    168. Otvorena vrata 2 (2013– )
    169. Zvezdara (2013– )
    170. Ulica lipa (2008– )
    171. Lud, zbunjen, normalan (2007– )
    172. Glavom kroz zid (2016– )
    173. Nemoj da zvocas! (2016– )
    174. Sumnjiva lica (2016– )
    Izmenjeno od: lisani; 18.04.2018 u 10:26.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:40.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1