+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.381
    Pohvaljen 43.448 puta u 9.264 postova
    Moć reputacije
    1266

    Milivoje Tomic / Milivoje Tomić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Milivoje Tomic / Milivoje Tomić

    IMDb



    Milivoje „Mića“ Tomić (Beograd, 10. februar 1920 — Beograd, 23. avgust 2000) je bio srpski i jugoslovenski glumac.

    Mića je rođen je u Beogradu 10. februara 1920. godine. Studirao je pravo, a potom je upisao Odsek za pozorišnu umetnost na Muzičkoj akademiji u Beogradu. Igrao je u Beogradskom dramskom pozorištu od 1952. do 1961. godine u brojnim predstavama, bio je i gost u Ateljeu 212. Neko vreme je bio i član putujuće družine Udruženja glumaca. Filmsku karijeru je počeo 1954. manjim sporednim ulogama, da bi se u filmovima Tri (1965.), Neprijatelj (1965.) i Buđenje pacova (1967.) predstavio kao karakterni glumac koji se pamti po likovima svakodnevnih ljudi iz života. Pored toga, snimio je i veći broj malih epizoda u domaćim i koprodukcijkim filmovima.

    U avgustu 1997. godine primio je nagradu za životno delo "Pavle Vuisić“.

    Preminuo je u Beogradu 23. avgusta 2000. posle teške bolesti.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Sumnjivo lice (1954)
    2. Atomska bajka (1957)
    3. Pogubljenje (1958)
    4. Tri Ane (1959)
    5. Dilizansa snova (1960)
    6. Ostrvo mira (1960)
    7. Square of Violence (1961)
    8. Na tajnom kanalu (1961– )
    9. Sudjenje Mary Dugan (1961)
    10. Siromasni mali ljudi (1961)
    11. Prvi gradjanin male varosi (1961)
    12. Mica i Mikica (1961)
    13. Leto je krivo za sve (1961)
    14. Da li je umro dobar covjek? (1962)
    15. Kentervilski duh (1962)
    16. Muskarci (1963)
    17. Belo u belom (1964)
    18. Covek iz hrastove sume (1964)
    19. Na slovo, na slovo (1963– )
    20. Put oko sveta (1964)
    21. Kod sudije za prekrsaje (1964– )
    22. Ofsajd (1964)
    23. Tri (1965)
    24. Vikend u zatvoru Marsalze (1965)
    25. Licem u nalicje (1965– )
    26. Neprijatelj (1965)
    27. Ledja Ivana Groznog (1965)
    28. Glasam za ljubav (1965)
    29. Crni sneg (1966– )
    30. Inspektor (1966)
    31. Galski petao (1966– )
    32. Ljudi i papagaji (1966– )
    33. Skupljaci perja (1967)
    34. Smoki (1967– )
    35. Budjenje pacova (1967)
    36. Zlatna pracka (1967)
    37. Kad budem mrtav i beo (1967)
    38. Honorarni kralj (1967)
    39. Deca vojvode Smita (1967)
    40. Pusti snovi (1968)
    41. Spavajte mirno (1968– )
    42. Bekstvo (1968)
    43. Visnja na Tasmajdanu (1968)
    44. Bekstva (1968)
    45. Maksim naseg doba (1968– )
    46. Zaseda (1969)
    47. TV Bukvar (1968– )
    48. Saculatac (1968– )
    49. Bog je umro uzalud (1969)
    50. Veliki dan (1969)
    51. Zakopajte mrtve (1969)
    52. Skandal (1969)
    53. Laka lova (1969)
    54. Kod zelenog papagaja (1969)
    55. Bube u glavi (1970)
    56. Pliva Bebimiks 'Prijatelj' (1970)
    57. Pliva Bebimiks 'Cekaonica' (1970)
    58. Farsa o Patlenu (1970)
    59. Dan koji treba da ostane u lepoj uspomeni (1970)
    60. Cedomir Ilic (1970– )
    61. Moja luda glava (1971)
    62. Uloga moje porodice u svjetskoj revoluciji (1971)
    63. Na slovo, na slovo (1971- )
    64. Cep koji ne propusta vodu (1971)
    65. Cu, ces, ce (1970– )
    66. Tragovi crne devojke (1972)
    67. Volim te Aksanije (1972)
    68. Majstori (1972– )
    69. Ratnicki talenat (1972)
    70. Kamiondzije (1972– )
    71. Obraz uz obraz (1972– )
    72. Filip na konju (1973– )
    73. Zute fesvice (1973)
    74. Neven (1973– )
    75. Kucevlasnik i palikuca (1973)
    76. Bela kosulja (1973)
    77. Otpisani (1974)
    78. Parlog (1974)
    79. Dimitrije Tucovic (1973– )
    80. Provod (1974)
    81. Otpisani (1974– )
    82. Zimovanje u Jakobsfeldu (1975)
    83. Pesma (1975– )
    84. Andra i Ljubica (1975)
    85. Nevidljivi covek (1976)
    86. Salas u Malom Ritu (1976)
    87. Salas u Malom Ritu (1975– )
    88. Cuvar plaze u zimskom periodu (1976)
    89. Morava 76 (1976– )
    90. Dzangrizalo (1976)
    91. Ljubavni zivot Budimira Trajkovica (1977)
    92. Specijalno vaspitanje (1977)
    93. Vise od igre (1976– )
    94. Nikola Tesla (1977– )
    95. Miris poljskog cveca (1977)
    96. Lavovi u pola cene (1977)
    97. Tigar (1978)
    98. Gospodja ministarka (1978)
    99. Podne (1978)
    100. Ljubav u jedanaestoj (1978)
    101. Kost od mamuta (1979)
    102. Nacionalna klasa (1979)
    103. Trofej (1979)
    104. Osvajanje slobode (1979)
    105. Secam se (1979– )
    106. Ko to tamo peva (1980)
    107. Petrijin venac (1980)
    108. Vruc vetar (1980– )
    109. Poletarac (1980– )
    110. Avanture Borivoja Surdilovica (1980)
    111. Rad na odredjeno vreme (1980)
    112. Stan (1980)
    113. Snovi, zivot, smrt Filipa Filipovica (1980)
    114. Majstori, majstori! (1980)
    115. Sesta brzina (1981)
    116. Sok od sljiva (1981)
    117. Kir Janja (1981)
    118. Price iz radionice (1981– )
    119. Idemo dalje (1982)
    120. Maratonci trce pocasni krug (1982)
    121. Zalazak sunca (1982)
    122. Covek sa cetiri noge (1983)
    123. Igmanski mars (1983)
    124. Kako sam sistematski unisten od idiota (1983)
    125. Jos ovaj put (1983)
    126. Kamiondzije 2 (1983– )
    127. Kamiondzije opet voze (1984)
    128. Davitelj protiv davitelja (1984)
    129. Balkanski spijun (1984)
    130. Kraj rata (1984)
    131. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    132. Otkos (1984– )
    133. Moljac (1984)
    134. Der eiserne Weg (1984–1985)
    135. Nije lako sa muskarcima (1985)
    136. Zivot je lep (1985)
    137. Drzanje za vazduh (1985)
    138. Od zlata jabuka (1986)
    139. Nestasko (1986)
    140. Medved 007 (1986)
    141. Vec vidjeno (1987)
    142. Uvek spremne zene (1987)
    143. Slucaj Harms (1987)
    144. Oktoberfest (1987)
    145. Soba 405 (1987– )
    146. Bolji zivot (1987–1991)
    147. Vuk Karadzic (1987– )
    148. Pogresna procena (1987)
    149. Milan - Dar (1987)
    150. Za sada bez dobrog naslova (1988)
    151. Braca po materi (1988)
    152. Leto (1988)
    153. Balkan ekspres 2 (1989)
    154. Drugarica ministarka (1989– )
    155. Poltron (1989)
    156. Balkan ekspres 2 (1989– )
    157. Otvori prozor (1990– )
    158. Iza zida (1990)
    159. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    160. Original falsifikata (1991)
    161. Tango argentino (1992)
    162. Tito i ja (1992)
    163. Velika frka (1992)
    164. Un chien sur la route (1992)
    165. Knedle sa sljivama (1992)
    166. Pun mesec nad Beogradom (1993)
    167. Broz i ja (1993– )
    168. Niko nije savrsen (1993)
    169. Raj (1993)
    170. Dnevnik uvreda 1993 (1994)
    171. Magarece godine (1994)
    172. Vreme praznih stranica (1994)
    173. Terasa na krovu (1995)
    174. Otvorena vrata (1994– )
    175. Znakovi (1995)
    176. Nasledje (1995)
    177. Gore dole (1996–1997)
    178. Pokondirena tikva (1997)
    179. Lajanje na zvezde (1998)
    Izmenjeno od: mir-lav; 26.09.2018 u 17:34.




Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:20.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1