+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.373
    Pohvaljen 43.387 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Danica Acimac / Danica Aćimac

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Danica Acimac / Danica Aćimac

    IMDb



    Danica Aćimac (Beograd, 29. decembar 1928 — 11. jun 2009) je srpska glumica.

    Kao dete je počela da se bavi glumom u pozorištu, kada je igraćući u operi Kavaljer sa ružom. Godine 1939. je prvi put recitovala na Radio Beogradu, a 1950. odlazi na Cetinje sa grupom studenata glume i upravnikom Cetinjskog pozorišta Minjom Dedićem, dok je druga grupa studenata sa Sojom Jovanović osnovala Beogradsko dramsko pozorište.

    Nakon jedne sezone, prešla je kod Bate Amara u Niško narodno pozorište u kom se proslavila kao kraljica Ana, igrajući u predstavi Čaša vode od Skriba. Nakon tri sezone prelazi sa Batom Amar u Humorističko pozorište, današnje Pozorište na Terazijama, gde je zatekla ansambl koji su sačinjavali Miodrag Petrović Čkalja, Mića Tatić, Guta Dobričanin, Ljuba Didić, Branka Mitić, Ana Krasojević, Vera Đukić, Đokica Milaković, Željka Rajner... Sa mnogima od njih je radila sve same hit predstave.

    Kasnije ih je Radivoje Lola Đukić okupio za snimanje prve prve TV serije Servisna stanica, 1959. godine. Igrali su uživo i iz studija se direktno prenosio program. Igrala je u serijama i filmovima: Servisna stanica, Sreća u torbi, Na mesto, građanine pokorni, Ogledalo građanina pokornog, Licem u naličje, Crni sneg, Ljudi i papagaji, Zlatna praćka, Baksuz, Nedeljkovići, Sačulatac, Spavajte mirno, Nedozvani, Neprijatelji naroda, Pokojnik, Deset zapovesti, Vežbe iz gađanja, Diplomci, Ću, ćeš, će, Dva drugara, Otpisani... Tumačila je uloge u predstavama Put oko sveta, Beograd nekad i sad, Nasledstvo, Zavodnik, Porodica Blo, Silom muž i mnogim drugim.

    Danica Aćimac i Miodrag Petrović Čkalja dobili su 1977. nagradu čitalaca TV Novosti Ona i On kao najpopularniji glumački par godine za nastupe u tada popularnoj TV emisiji Nedeljno popodne.

    Pored glume, bavila se pedagogijom i defektologijom. Imala je vaspitnu ulogu na ljude koji su se sa njom susretali. Poznati srpski pisac i novinar Saša Milivojev je njen unuk.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Tudje dete (1959)
    2. Servisna stanica (1959– )
    3. Sreca u torbi / The Bag of Luck / Servisna stanca II deo (1961)
    4. Ogledalo gradjanina Pokornog (1964– )
    5. Na mesto, gradjanine Pokorni! (1964)
    6. Licem u nalicje (1965– )
    7. Crni sneg (1966– )
    8. Servisna stanica (1966)
    9. Ljudi i papagaji (1966– )
    10. Zlatna pracka (1967)
    11. Zabavlja vas Mija Aleksic (1967– )
    12. Spavajte mirno (1968– )
    13. Nedozvani (1969)
    14. Saculatac (1968– )
    15. Baksuz (1968– )
    16. Pokojnik (1969)
    17. Neprijatelj naroda (1969)
    18. Deset zapovesti (1970– )
    19. Diplomci (1971– )
    20. Vezbe iz gadjanja (1971)
    21. Cu, ces, ce (1970– )
    22. Otpisani (1974– )
    23. Nevidljivi covek (1976)
    24. Dva drugara (1976– )
    25. Razbibriga (1985– )

    Izmenjeno od: Shane; 23.04.2018 u 21:21.




Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:11.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1