+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.381
    Pohvaljen 43.449 puta u 9.264 postova
    Moć reputacije
    1266

    Aleksandar Seksan / Aleksandar Seksan

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Aleksandar Seksan / Aleksandar Seksan

    IMDb



    Aleksandar Seksan, rođen 24. augusta 1968. u Sarajevu, je bosanskohercegovački pozorišni i filmski glumac.

    U rodnom Sarajevu završio je osnovnu i srednju školu, a nakon toga Višu komercijalnu školu na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Svoju prvu predstavu odigrao je u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Bila je to diplomska predstava Pjera Žalice „Ajaks“, koja je premijerno izvedena 1993. godine. U toku rata, 1994. godine, upisao je Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu kao najstariji student u klasi. Diplomirao je četiri godine poslije u klasi Admira Glamočaka. Od decembra 1998. godine radi u sarajevskom Narodnom pozorištu.

    Glumio je u predstavama „Romeo i Julija“ Harisa Pašović, „U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce“ Elmira Jukića, „Pukovnik ptica“ i „Orkestar titanik“ Dine Mustafića, „Kako ubiti suprugu i zašto“ Lejle Panjete i mnogim drugim. Za ulogu u predstavi „Rodoljupci“, koja je prikazana u okviru Festivala komedije Bosne i Hercegovine „Mostarska liska 2006.“ u režiji Gradimira Gojera, dodijeljena mu je nagrada „Mostarska liska“ za najboljeg glumca.

    Ostvario je zapažene uloge u filmovima „Nebo iznad krajolika“ Nenada Đurića, „Nafaka“ Jasmina Durakovića, „Remake“ Dine Mustafića i dr.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Savrseni krug (1997)
    2. Put na mjesec (1998)
    3. Sindrom (1998)
    4. Familija d.o.o. (1999– )
    5. Warriors (1999)
    6. Tunel (2000)
    7. 11'09''01 - September 11 (2002)
    8. Remake (2003)
    9. Gori vatra (2003)
    10. Ljeto u zlatnoj dolini (2003)
    11. Gori vatra (2005– )
    12. Go West (2005)
    13. Dobro ustimani mrtvaci (2005)
    14. Sex i selo (2005– )
    15. Nebo iznad krajolika (2006)
    16. Nafaka (2006)
    17. Tesko je biti fin (2007)
    18. Zene s broja 13 (2009– )
    19. Zena u Ljubicastom (2009)
    20. Cujes li tisinu (2009)
    21. Neke druge price (2010)
    22. Jasmina (2010)
    23. Snovi (2010)
    24. Starting Over (2010)
    25. Djeca (2012)
    26. The Killers II (2013)
    27. Kriza (2013– )
    28. Savjest (2014)
    29. Piknik (2015)
    30. Kalo (2015)
    31. Nasa svakodnevna prica (2015)
    32. Lud, zbunjen, normalan (2007– )
    33. Smrt u Sarajevu (2016)
    34. Lazni svjedok (2016– )
    35. Maus (2017)

    Izmenjeno od: Shane; 20.04.2018 u 21:44.




Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:52.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1