+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.369
    Pohvaljen 43.366 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Tihomir Stanic / Tihomir Stanić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Tihomir Stanic / Tihomir Stanić

    IMDb



    Tihomir Stanić (Šeškovci kod Laktaša, 17. novembar 1960) je srpski glumac.

    Tihomir Stanić je rođen u Šeškovcima, a djetinjstvo je proveo u Kozarskoj Dubici, gdje mu je otac bio učitelj. Upisao je Akademiju umjetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Dejana Mijača.

    Svoje prve uloge ostvario je u Ateljeu 212. Svoj rad je vezao najviše za pozorište, mada se pojavljivao i na filmu. U pozorištu je igrao više od 90 uloga, a najpoznatije su mu glavne uloge u „Henriku IV“, „Divljem medu“, „Svetom Georgiju“. U TV-seriji Kraj dinastije Obrenović igrao je kralja Aleksandra, u filmovima Zdravka Šotre je uglavnom igrao naratora Stevana Sremca.

    Zajedno sa svojim mlađim bratom Bogdanom, osnivač je producentske kuće Balkan Film, sa sjedištem u Kozarskoj Dubici. I do sada je producirao filmove, Turneja (Goran Marković), Neke Druge Priče (segment Srpska priča, Ana Marija Rosi), Neprijatelj (Dejan Zečević), Top je bio vreo (Boban Skerlić) i Falsifikator (Goran Marković).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Baza na Dunavu (1981– )
    2. Svinjski otac (1981)
    3. Progon (1982)
    4. Mrtvi se ne vracaju (1983– )
    5. Veliki transport (1983)
    6. Ostrica brijaca (1983)
    7. Snohvatice (1983)
    8. Jesen Djuke Drazetica (1983)
    9. Nas ucitelj cetvrtog razreda (1985)
    10. Jedna polovina dana (1985)
    11. Spadijer-jedan zivot (1986)
    12. Heroj ulice (1986)
    13. Vrteska (1986)
    14. Lovac protiv topa (1986)
    15. Prepolovljeni (1987)
    16. Kraj partije (1988)
    17. Vuk Karadzic (1987– )
    18. Smrt godisnjeg doba (1988)
    19. Roman o Londonu (1988– )
    20. Leto (1988)
    21. Sveti Georgije ubiva azdahu (1989)
    22. Poslednji valcer u Sarajevu (1990)
    23. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    24. Jastuk groba mog (1991– )
    25. Smrt gospodje Ministarke (1991)
    26. Teatar u Srba (1991– )
    27. Raj (1993)
    28. Gubitnicki zar pobednika - Vojo Rehar (1994)
    29. Vecita slavina (1994)
    30. Kraj dinastije Obrenovic (1995– )
    31. Tamo Gde Loze Placu (1995)
    32. Otvorena vrata (1994– )
    33. Znakovi (1995)
    34. Simpatija i antipatija (1995)
    35. Ocevi i oci (1996)
    36. Raste trava (1997)
    37. Lajanje na zvezde (1998)
    38. Nikoljdan 1901. godine (1998)
    39. Nedovrsena simfonija (1998)
    40. Lagum (1998)
    41. Bekstvo (1998)
    42. Golubovica apoteka (1999)
    43. Mejdan Simeuna Djaka (1999)
    44. Zene, ljudi i ostalo (1999– )
    45. Mefisto (2000)
    46. Ludje od ludjeg (2000)
    47. Corba od kanarinca (2001)
    48. Na Drini cuprija - Ivo Andric (2001)
    49. Zona Zamfirova (2002)
    50. Zona Zamfirova (2002– )
    51. Art (2003)
    52. Kazneni prostor (2002– )
    53. Karadjordje i pozoriste (2004– )
    54. Pljacka Treceg rajha (2004)
    55. Lift (2004– )
    56. Skela (2004)
    57. Cvetovi zla (2004)
    58. Budjenje iz mrtvih (2005)
    59. Flert (2005)
    60. U ordinaciji (2005)
    61. Decak koji je bio suvise nevin (2007)
    62. Hristos voskrese (2007)
    63. Nepogodan za sva vremena (2007)
    64. Odbacen (2007)
    65. Osma sednica ili Zivot je san (2007)
    66. Bliznji (2008)
    67. Turneja / The Tour (2008)
    68. Poslednja audijencija (2008– )
    69. April i detektivi (2008)
    70. Moj rodjak sa sela (2008– )
    71. Zauvijek mlad (2009– )
    72. Dobro jutro i dovidjenja (2009)
    73. Moj ujak (2008– )
    74. Neprijatelj (2011)
    75. Turneja (2011– )
    76. Zlatna levica - Prica o Radivoju Koracu (2011)
    77. Igra istine (2011– )
    78. Doktor Rej i djavoli (2012)
    79. Falsifikator (2013)
    80. Otvorena vrata 2 (2013– )
    81. Vojna akademija 2 (2013)
    82. Mali Budo (2014)
    83. Top je bio vreo (2014)
    84. Nicije dete (2014)
    85. Urgentni centar (2014– )
    86. Dok su oni leteli na Mesec (2015)
    87. The Sky Above Us (2015)
    88. Muzika u Velikom ratu (2016)
    89. Braca po babine linije (2016)
    90. Dnevnik masinovodje (2016)
    91. Inkarnacija (2016)
    92. Jesen samuraja / The Samurai in Autumn (2016)
    93. Selo gori, a baba se ceslja (2007– )
    94. Dnevnik masinovodje (2016)
    95. Santa Maria della Salute (2016)
    96. Slepi putnik na brodu ludaka / A Stowaway on the Ship of Fools (2016)
    97. Ubice mog oca (2016– )
    98. Santa Maria della Salute (2017– )
    99. Vojna akademija (2012– )
    100. Psi laju, vetar nosi (2017–2018)
    101. Vrijeme izmedju nas (2017)
    102. Racun (2017)
    103. Zmajovini pangalozi (2018)
    104. Sistem / System(2018)
    105. Pijavice / Leeches (2018)
    106. Cetiri Ruze (2018)
    Izmenjeno od: TamaraPsy; 19.04.2019 u 12:10.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:37.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1