+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.118
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.018
    Pohvaljen 12.520 puta u 3.018 postova
    Moć reputacije
    336

    Dara Dzokic / Dara Džokić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Dara Dzokic / Dara Džokić

    IMDb



    Dara Džokić, rođena 20. decembra 1955. godine u Beogradu, srpska je glumica.

    Osnovnu školu i gimnaziju je završila na Zvezdari, nakon čega je upisala Fakultet dramskih umetnosti. Diplomirala je u klasi profesora Minje Dedića, a prvu ulogu je dobila u pozorištu Atelje 212. U njemu radi i danas, ali je gostovala i na scenama Beogradskog dramskog pozorišta, Narodnog pozorišta u Beogradu i Zvezdara teatra. Bila je učesnik festivala u Budvi, Subotici i Splitu. Glumila je u velikom broju filmova i serija i dobitnica je brojnih nagrada. Udovica je novinara Bogdana Tirnanića, sa kojim ima kćerku Joksimović.

    Nagrade i priznanja:

    • Plaketa „Ljubiša Jovanović“ za najbolju ulogu iz predstave „Kus petlić“ u Šapcu 1990,
    • Nagrada „Zlatni ćuran“ za najbolju žensku ulogu na Festivalu komedije u Jagodini 1995,
    • Laceno D’oro za najbolju žensku ulogu na filmskom festivalu u Avelinu u Italiji 1986,
    • Povelja Filmskih susreta u Nišu 1986,
    • Statueta „ONA“ čitalaca TV Novosti kao najboljem glumačkom paru za 2003/2004 godinu,
    • Sterijina nagrada za glumu u predstavi „Odumiranje“ na 52. Sterijinom pozorju u Novom Sadu 2007. godine
    • Nagrada Velika Žanka „za stvaralačku zrelost i bogatstvo umetničkog izraza".

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Muzika pozornice (1976– )
    2. Povratak otpisanih (1976– )
    3. Vaga za tacno merenje (1975– )
    4. Interesi (1980)
    5. Sestre (1981)
    6. Decko koji obecava / The Promising Boy (1981)
    7. Kamiondzije 2 (1983– )
    8. Spomenar (1984–1986)
    9. Kamiondzije opet voze (1984)
    10. Poslednja avantura (1984)
    11. Moljac (1984)
    12. Bele udovice (1984)
    13. U zatvoru / Zene u zatvoru (1985)
    14. Jack pot (1985)
    15. Obecana zemlja (1986)
    16. Neozbiljni Branislav Nusic (1986)
    17. Uvek spremne zene (1987)
    18. Zenska prica (1987)
    19. Covek u srebrnoj jakni (1987– )
    20. Azra (1988)
    21. Sveti Georgije ubiva azdahu (1989)
    22. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    23. Dugi zivot bracnog para Kos (1990)
    24. Cubok (1990)
    25. U ime zakona (1990– )
    26. Knedle sa sljivama (1992)
    27. Volim i ja nerandze... no trpim (1992– )
    28. Policajac sa Petlovog Brda (1993– )
    29. Povratak lopova (1998)
    30. Kneginja iz Foli Berzera (1998)
    31. Metla bez drske 2 (2001– )
    32. Porodicno blago (1998–2002)
    33. Metla bez drske (1989– )
    34. Novogodisnje vencanje (2002)
    35. Nasa mala redakcija (2002– )
    36. Skoro sasvim obicna prica / Almost Ordinary Story (2003)
    37. Mathilde (2004)
    38. M(j)esoviti brak (2003– )
    39. Zelim(m)ir (2007– )
    40. Promeni me / Change Me (2007)
    41. Selo gori, a baba se ceslja (2007– )
    42. Kako su me ukrali Nemci / How I Was Stolen by the Germans (2011)
    43. Cvat lipe na Balkanu (2011– )
    44. Odumiranje / Withering (2013)
    45. Vojna akademija 2 (2013)
    46. Vojna akademija (2012– )
    47. Jagodici (2012– )
    48. Zene sa Dedinja (2011–2015)
    49. Cizmasi (2015– )
    Izmenjeno od: mir-lav; 04.08.2019 u 13:49.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 08:35.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1