+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.122
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.034
    Pohvaljen 12.529 puta u 3.020 postova
    Moć reputacije
    337

    Tanja Boskovic / Tanja Bošković

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Tanja Boskovic / Tanja Bošković

    IMDb



    Tanja Bošković, rođena 27. juna 1953. godine u Beogradu, srpska je pozorišna, filmska i televizijska glumica.

    Živela je u Aranđelovcu do svoje sedamnaeste godine, a potom u Beogradu, kratko vreme i u Njujorku. Otac Velizar je bio direktor gimnazije i profesor književnosti, kao i majka Ivanka. Ima sestru Slavenku. Ima dvoje dece: ćerku Lanu i sina Đorđa. Deda i baba po majčinoj strani su bili učitelji. Deda je bio ađutant na dvoru kralja Nikole a baba je rodila jedanaestoro dece.

    Tanja Bošković, doajen srpskog glumišta, ima preko trideset godina dugu i plodnu pozorišnu, TV i filmsku karijeru. Gimnaziju je završila u Aranđelovcu a na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu diplomirala je 1973. godine u klasi profesora Petra Bajčetića.

    Tokom 1974. godine glumila je u „Košavi“ a onda su se uloge nizale u poznatim ostvarenjima. Uvek je na poseban način davala sebe i ulozi koju je tumačila otkidala komadić svoje individualnosti.

    Veoma popularan je njen lik Lili u filmu „Balkan ekspres“ a takođe i likovi u seriji „Priče iz radionice“ i filmovima „Policajac sa Petlovog brda“, „Rat uživo“ i „Okupacija u 26 slika“.

    U prvoj sezoni šou programa Ples sa zvezdama nastupala je sa osamnaestogodišnjim Markom Mićićem. Osvojili su drugo mesto.

    Pozorište

    U pozorištu je igrala kao:
    • Amelija („Pozabavi se Amelijom“),
    • Poli („Moj dečko“),
    • Elizabeta („Očevi i oci“) i mnoge druge, sve do
    • Feme, bogate udovice u Sterijinoj „Pokondirenoj tikvi“, kojom se Narodno pozorište „Sterija“ iz Vršca 2006. godine predstavilo na Teatar festu „Banja Luka 2006“.


    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Divlje godine (1974– )
    2. Kosava / The Wind (1974)
    3. Slobodan prevod Mizantropa (1974)
    4. Dark Echo / Dark Echoes (1977)
    5. Salajko (1977– )
    6. Profesionalci (1977– )
    7. Okupacija u 26 slika / Occupation in 26 Pictures (1978)
    8. Mahagoni (1979)
    9. Sedam plus sedam (1978- )
    10. Covjek koga treba ubiti / The Man to Destroy (1979)
    11. Trofej / Trophy (1979)
    12. Majstori, majstori! / All That Jack's (1980)
    13. Ljubi, ljubi, al' glavu ne gubi / Lude godine III (1981)
    14. Sesta brzina (1981)
    15. Ulicni pevaci (1984– )
    16. Stari Beograd (1981)
    17. Kir Janja (1981)
    18. Izmedju mene i mog cutanja (1981)
    19. Istorija bracnog loma u tri toma (1981)
    20. Bila jednom ljubav jedna (1981)
    21. Price iz radionice (1981– )
    22. Djecak je isao za suncem (1982)
    23. Sablazan (1982)
    24. Beograd nekad i sad (1982)
    25. Balkan ekspres (1983)
    26. Covek sa cetiri noge (1983)
    27. Malogradjani (1983)
    28. Ljubavno pismo (1983)
    29. Celovecernji the Kid (1984)
    30. Mala pljacka vlaka (1984)
    31. Balkan ekspres (1984– )
    32. Sedefna ruza (1984– )
    33. Nesrecna Kafina (1984)
    34. Formula 1 (1984–1986)
    35. Daj mi krila jedan krug (1985– )
    36. Frka (1986- )
    37. Vrteska (1986)
    38. Uvek spremne zene (1987)
    39. Poslednja prica (1987)
    40. Manifesto (1988)
    41. Policajac sa Petlovog Brda (1993– )
    42. Kockar (1993)
    43. Srecni ljudi (1993- )
    44. Uske staze (1995)
    45. Ocevi i oci (1996)
    46. Balkanska pravila (1997)
    47. Budjenje proleca / Flashback / Vracanje (1997)
    48. Ljubavi Dzordza Vasingtona (1998)
    49. Kneginja iz Foli Berzera (1998)
    50. Rat uzivo / War Live (2000)
    51. Vidimo se u Den Hagu / Sovinisticka farsa 4 (2000)
    52. Normalni ljudi / Normal People (2001)
    53. Dzil i Don / Butterflies Are Free (2002)
    54. Novogodisnje vencanje (2002)
    55. Akcija Tigar (2002)
    56. Lisice (2002– )
    57. Volim te najvise na svetu (2003)
    58. Lift (2004– )
    59. Skela (2004)
    60. O stetnosti duvana (2004)
    61. Uslovna sloboda (2006)
    62. Pozoriste u kuci (2007– )
    63. Viza za buducnost (2002– )
    64. Poslednja audijencija (2008– )
    65. Kucni ljubimci (2008– )
    66. Montevideo, Bog te video! (2012– )
    67. Put Ruzama Posut (2013)
    68. Matura (2013)
    69. Otvorena vrata 2 (2013– )
    70. Sutra (2014)
    71. Peti leptir (2014)
    72. Zona Zamfirova-drugi deo / Zona Zamfirova 2 / Vrati se Zone (2017)
    Izmenjeno od: majajevtic; 11.12.2018 u 14:52.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 04:34.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1