+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.381
    Pohvaljen 43.445 puta u 9.264 postova
    Moć reputacije
    1266

    Zrinka Cvitesic / Zrinka Cvitešić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Zrinka Cvitesic / Zrinka Cvitešić

    IMDb



    Zrinka Cvitešić (Karlovac, 18. srpnja 1979.) hrvatska je kazališna, televizijska i filmska glumica.

    Zrinka Cvitešić rodila se u Karlovcu 1979. Tamo je odrasla uz mlađu sestru, Dinku. Počela se baviti glumom još u osnovnoj školi Turanj kada se priključila dramskoj grupi. Ubrzo nakon toga prešla je u gradsko kazalište Zorin dom. Prva joj je uloga bila Pepeljuga. Kada je imala 12 godina, zaljubila se u dvije godine starijeg dečka koji je išao u istu osnovnu školu. Međutim, kada je izbio rat, isti se pozdravio s njom i otišao bez objašnjenja.

    Završila je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu 2002. godine, a dotad je već nastupila u par filmova u manjim ulogama. Iste godine dobila je glavnu ulogu u filmu Konjanik u kojem je odmah privukla pozornost publike glumom, no i za hrvatski film hrabrom scenom seksa u kojoj se pojavila gola.

    Zrinka Cvitešić je poznata po pobjedi u prvoj sezoni showa "Ples sa zvijezdama" te po filmu "Što je muškarac bez brkova?" koji joj je donio nagradu na Sarajevskom filmskom festivalu. 2009. snimila je hvaljenu bosansku dramu "Na putu" Jasmile Žbanić. Nominirana je za Europsku filmsku nagradu za najbolju glumicu.

    Od 2009. je u vezi sa Hrvojem Rupčićem.

    U siječnju 2011. prihvatila je biti kuma distributeru Discovery Film na hrvatskoj premijeri tragikomedije "Još jedna godina" Mikea Leigha.

    Ulogom u mjuziklu “Once” čije su premijere 2013. bile u Dublinu i Londonu proslavila se kao nova zvijezda na londonskom kazališnom nebu. Njezinu su izvedbu hvalili čak vrsni i britanski kritičari. S kolegom iz mjuzikla Declanom Bennettom gostovala je u showu komičara Grahama Nortona. Nakon što su otpjevali "Falling Slowly" poznata pjevačica Jennifer Lopez je izjavila "Jedva čekam pogledati predstavu".

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Rano budjenje (1999)
    2. Nebo sateliti (2000)
    3. Veliko spremanje (2000)
    4. Persona (2002)
    5. Konjanik (2003)
    6. La Femme Musketeer (2004– )
    7. Katarza (2004)
    8. Bore Lee: Cuvaj se sinjske ruke! (2004)
    9. Sto je muskarac bez brkova? (2005)
    10. Volim te (2005)
    11. Vratice se rode (2007–2008)
    12. Zagrebacke price (2009)
    13. Libertango (2009)
    14. Na putu (2010)
    15. Torta s cokoladom (2010)
    16. Lea i Darija (2011)
    17. Bella Biondina (2011)
    18. Ljudozder vegetarijanac (2012)
    19. Die Brücke am Ibar (2012)
    20. London Spy (2015– )
    21. Capital (2015– )
    22. Lucky Accident Crash
    23. Lost in London (2017)

    Izmenjeno od: Shane; 04.05.2017 u 16:43.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 10:17.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1