+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    9.132
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    3.676
    Pohvaljen 28.340 puta u 7.040 postova
    Moć reputacije
    924

    Stanko Crnobrnja / Stanko Crnobrnja

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Stanko Crnobrnja / Stanko Crnobrnja

    IMDb



    Stanko Crnobrnja je televizijski i filmski reditelj, producent i scenarista, teoretičar, i publicista, u oblasti masovnih komunikacija i teorije televizije, i profesor na Fakultetu za medije i komunikacije Univerzitet Singidunum (Beograd, Srbija).

    Stanko Crnobrnja je 2006. godine bio osnivač, idejni tvorac, i prvi Dekan, Fakulteta vizuelnih umjetnosti,Univerziteta Mediteran, u Podgorici, Crna Gora. Od 1993. do 2000. godine bio je gostujući profesor na International Academy of Broadcasting, - IAB, u Montreu, Švajcarska, za predmete u programu poslediplomske nastave: Estetika radiotelevizije, Analiza programskih sadržaja, Zabavno-muzički programi i muzička video produkcija. Od 2003. Godine, do danas, je gostujući predavač na Fakultetu dramskih umjetnosti, Univerziteta Crne Gore, na Cetinju, za predmete: TV režija, TV produkcija, Produkcija ineraktivnih digitalnih medija. Bio je gostujući profesor na Univerzitetu umetnosti, Beograd, za predmet u programu Interdisciplinarnih specijalističkih studija: Televizijska režija i reportaža. Na zajedničkom, međunarodnom, programu Univerziteta umetnosti u Beogradu i Universita Lyon 2, Universite Pierre Mendes-France i Institut d'Etudes Politiques de Grenoble, bio je predavač u programu Studije menadžmenta u kulturi i kulturne politike za predmet: Menadžment elektronskih medija.

    Godine 1974. sa nepunih 21 godinu, Stanko Crnobrnja započinje svoju profesionalnu karijeru kao, u tom trenutku, najmlađi televizijski režiser u Jugoslaviji. U karijeri dugoj 40 godina Crnobrnja je ostvario više od 1500 televizijskih emisija i serija, kao reditelj, producent, ili scenarista. Među veće serije i emisije, koje je režirao, spadaju: Muzika kroz vekove, Nedeljom popodne, Petkom u 22, Formula 1, Specijalna Redakcija, Noć punog meseca, Priča o fotografiji, Povratak u budućnost, Govor znakova i simbola, Beograd noću, Varijacije za pepeljugu, Pozdrav iz Beograda, 3-K Check-IN, Slobodno, Klub 10, Grifon, Vidiot, Drugarica ministarka, Šta da se radi Panonski mornar, Kaleidoskop XX veka, Ne tako davno, Devojčice sa šibicama, Igra u dosluhu, BIS - noćni program TVB, Od našeg dopisnika, Žena sa sto lica, Mesečev lov, Velikani Džeza,Villa Maria, itd. Početkom 1980-ih godina Crnobrnja postaje jedan od istaknutih TV režisera novog televizijskog izraza, najčešće primenjivanog u režiji rok muzike na TV, koji je postao poznat kao beogradska škola video režije.

    Crnobrnja je godine 1987. režirao igrani film 'Bio jednom jedan sneško' (engl. 'The Magic Snowman') kao jugoslovensko-američku ko-produkciju. U ovoj filmskoj bajci nastupila je međunarodna glumačka ekipa a glas Snešku beliću dao je slavni Rodžer Mur, poznat kao glavni junak filmova o Džemsu Bondu. U filmu su glumeli i Relja Bašić, Milena Zupančić, Ratko Polič i dečak Džastin Frid, a direktor fotografije bio je proslavljeni sineasta Karpo Godina. Godine 1984. Crnobrnja je bio režiser muzičkih video-klipova u igranom filmu 'Hajde da se volimo 1'. Drugi i treći nastavak ovog filmskog serijala, pod istim nazivom, u celini je režirao 1989. i 1990. Godine. Oba filma oborila su dotadašnje jugoslovenske rekorde u gledanosti, a u njima su, osim glavne protakonistikinje, pevačice Lepe Brene, igrali najpoznatiji jugoslovenski glumci i komičari kao što su Josif Tatić, Predrag Ejdus, Semka Sokolović, Milan Štrljić, Emir Hadžihafibegović, Lazar Ristovski, Bogdan Diklić, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Ivan Bekjarev, Mima Karadžić, Ivana Žigon, Jova Radovanović i celokupna postava sarajevske komičarske družine poznate kao 'Audicija'.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Mogu vam reci zato sto znam (1974)
    2. Sta da se radi (1975–1977)
    3. Muzika kroz vekove (1976– )
    4. Zivot u cizmama sa visokom petom (1977)
    5. Velikani jazza (1977– )
    6. Nedeljom po podne (1978–1979)
    7. Freddy Hubbard Live at Belgrade (1979)
    8. Lyonel Hampton Live at Belgrade (1979)
    9. Zvezde koje ne tamne (1980–1981)
    10. Kadinjaca (1980)
    11. Beograd nocu (1981)
    12. Petkom u 22 (1981–1989)
    13. Povratak sansoni (1982)
    14. Laboratorija zvuka (1982)
    15. Djordje Balasevic prvi TV show (1982)
    16. Cetvrtak umesto petka (1982)
    17. Mikelandjelo (1982)
    18. Prica o fotografiji (1983– )
    19. Uvek sa vama (1984–1986)
    20. Kaleidoskop dvadesetog veka (1984)
    21. Ne tako davno (1984– )
    22. Formula 1 (1984–1986)
    23. Lepotica iz Amhersta (1985)
    24. Griffon u Beogradu (1986)
    25. Bjelo dugme petkom u 22 (1986)
    26. Noc punog meseca (1986– )
    27. Rock and Revolution (1986)
    28. Varijacije za Pepeljugu (1987)
    29. The Magic Snowman (1987)
    30. Popajeva prica po narodnoj bajci (1988)
    31. Klub 10 (1988–1990)
    32. Zabava miliona (1989–1993)
    33. Drugarica ministarka (1989– )
    34. Hajde da se volimo 2 (1989)
    35. Specijalna redakcija (1989– )
    36. Toto Cotugno Live in Belgrade (1990)
    37. Johnny Logan Live at Zadar (1990)
    38. Jugovizija zadar (1990)
    39. Hajde da se volimo 3 (1990)
    40. Ljubav je hleb sa devet kora (1990)
    41. Povratak u buducnost (1991–1992)
    42. Kljucevi arkane (1991–1993)
    43. Djevojcice sa sibicama (1991)
    44. Cekajuci metroa (1991–1993)
    45. Holivud ili propast (1991)
    46. Vrsacka pozorisna jesen (1992– )
    47. Pozdrav iz Beograda (1993–1995)
    48. Pjesma mediterana (1996– )
    49. Ray Charles Live in Belgrade (1997)
    50. Mesecev skok (1997)
    51. Boney M Live at Budva (1998)
    52. Suncane skale (1998– )
    53. Generacija 2000 (1998)
    54. 'More strasti' (2000– )
    55. Beogradski Nonet in Concert (2000)
    56. Zid pada uzivo (2001)
    57. Treci kanal od sunca (2001)
    58. Generalna proba (2001–2004)
    59. 3K Check In (2002–2004)
    60. Kud plovi ovaj brod (2002)
    61. Matia Bazar Live at Budva (2003)
    62. Budva sa majom (2003)
    63. Rade Serbedzija Live in Budva (2004)
    64. Ruslana Live in Budva (2004)
    65. Villa Maria (2004– )
    66. Beovizija (2005)
    67. Evropesma - Evropjesma 2006 (2006)
    68. Dani Berbe Grozdja (2006)
    69. Video Kabare Oralno Doba (2008– )

    Izmenjeno od: Shane; 07.03.2017 u 16:46.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:32.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2017 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1