+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    7.386
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    2.785
    Pohvaljen 21.248 puta u 5.361 postova
    Moć reputacije
    745

    Frano Lasic / Frano Lasić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Frano Lasic / Frano Lasić

    IMDb



    Frano Lasić (Rijeka, 12. studenog 1954.), hrvatski glumac i pjevač.

    Rođen je u Rijeci, ali od malih nogu živi u Dubrovniku. Završio je fakultet strojarstva u Dubrovniku, ali se time nikada nije bavio. Još u srednjoj školi zainteresirao se za glumu i nastupao je u dubrovačkom kazalištu “Marin Držić”.

    Svoj prvi film “Okupacija u 26 slika” Lordana Zafranovića snima 1978. godine. Nakon toga odlučuje se posvetiti glumi. Godine 1983. odlazi u SAD gdje provodi sedam godina i završava studij produkcije i glume. Kraće vrijeme je živio u Engleskoj i u Beču. Do danas je igrao u preko 55 filmova sa područja bivše Jugoslavije. Najzapaženiju ulogu ostvario je u filmu Kiklop redatelja Antuna Vrdoljaka iz 1982. koji je rađen po romanu hrvatskog književnika Ranka Marinkovića. U njemu tumači lik kazališnog kritičara Melkiora Tresića, anksiozna intelektualca koji se potuca po zagrebačkim ulicama i kavanama razmišljajući o svojoj sudbini uoči nadolazećeg vrtloga Drugog svjetskog rata.

    Televizijskim gledateljima najpoznatiji je po ulogama u telenovelama "Villa Maria", "Obični ljudi" i "Dolina sunca", kao i po ulozi Marinka Ružića u sapunici "Zabranjena ljubav".

    Ostvario je i kratku ali zapaženu glazbenu karijeru. Godine 1983. nastupa na Splitskom festivalu zabavne glazbe sa skladbom Đela Jusića “Zagrljeni” koja je postala veliki hit. Njegova skladba Volim te budalo mala je bila pobjednica Zagrebfesta, a objavljuje i LP “Frano Lasić” gdje se nalazi i hit “Dobro jutro”.

    Iz prvog braka s Majom Nikšić ima sina Janka, a sa slovenskom manekenkom Živom Stupnik ima kćer Linu i sina Luku. Bio je u vezi s glumicom Dolores Lambašom.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Okupacija u 26 slika (1978)
    2. Splav meduze (1980)
    3. Svabica (1980)
    4. Pad Italije (1981)
    5. Jack Holborn (1982– )
    6. Servantes iz Malog Mista (1982)
    7. Nastojanje (1982)
    8. Kiklop (1982)
    9. The Winds of War (1983– )
    10. Kiklop (1983– )
    11. U logoru (1983)
    12. Groznica ljubavi (1984)
    13. The Aviator (1985)
    14. Slucaj Harms (1987)
    15. The Magic Snowman (1987)
    16. The Fortunate Pilgrim (1988)
    17. Dirty Dozen: The Series (1988– )
    18. The Legendary Life of Ernest Hemingway (1989)
    19. Songlines (1989)
    20. Fatal Sky (1990)
    21. Landslide (1992)
    22. Night Watch (1995)
    23. Obiteljska stvar (1998– )
    24. Kanjon opasnih igara (1998)
    25. Dubrovacki suton (1999)
    26. Lisice (2002– )
    27. Crna hronika (2004– )
    28. Villa Maria (2004– )
    29. Fade to Black (2006)
    30. Obicni ljudi (2006–2007)
    31. Vjerujem u andjele (2009)
    32. Bitange i princeze (2005– )
    33. Dolina sunca (2009–2010)
    34. Zabranjena ljubav (2004–2011)
    35. Ruza vjetrova (2011– )
    36. Zvezdara (2013– )
    37. Budva na pjenu od mora (2012– )
    38. Jedne letnje noci (2015– )
    39. Selo gori, a baba se ceslja (2007– )
    40. Saga o 3 nevina muskarca (2017)

    Izmenjeno od: Shane; Juče u 17:15.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 15:08.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2017 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1