+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.381
    Pohvaljen 43.444 puta u 9.264 postova
    Moć reputacije
    1266

    Bozidar Oreskovic / Božidar Orešković

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Bozidar Oreskovic / Božidar Orešković

    IMDb



    Božidar Orešković (21. kolovoza 1942. - 9. srpnja 2010.), bio je hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac. Diplomirao je glumu na Akademiji za kazališnu umjetnost u Zagrebu. Iako ga publika pamti i kao filmskog, televizijskog i radijskog glumca, on je od samih početaka bio vezan za scenu Hrvatskog narodnog kazališta gdje je kao prvak drame ostvario niz vrlo zapaženih karakternih uloga, predajući svoje obličje i duševnoosjećajni ustroj likovima Williamsa, Shakespearea, Držića, Ibsena, Lorce, Sartrea, Krleže, Marinkovića, Dostojevskog, Shudrake, Millera, Begovića...

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. U prolazu (1963)
    2. Divlji andjeli (1969)
    3. Pucanj (1970)
    4. Kratka noc (1970)
    5. Balade Petrice Kerempuha (1971)
    6. Kapelski kresovi (1974– )
    7. Njih troje (1976)
    8. Tri jablana (1976)
    9. Izdaja (1976)
    10. Pucanj (1977)
    11. Macak pod sljemom (1978– )
    12. Pjesma od rastanka (1979)
    13. Punom parom (1978– )
    14. Dva sanduka dinamita (1980)
    15. Baza na Dunavu (1981– )
    16. Snadji se, druze (1981)
    17. Sitne igre (1981)
    18. Izjava (1982)
    19. Nepokoreni grad (1981– )
    20. Ucjena (1982)
    21. Zamke (1983– )
    22. Inspektor Vinko (1984– )
    23. Price iz fabrike (1985– )
    24. Rezervisti (1987)
    25. Vuk Karadzic (1987– )
    26. Ptice nebeske (1989– )
    27. Orao (1990)
    28. Zagonetno pismo (1990– )
    29. Krhotine (1991)
    30. Gospa (1995)
    31. Noc za slusanje (1995)
    32. Kako je poceo rat na mom otoku (1996)
    33. Novogodisnja pljacka (1997)
    34. Zagorje, dvorci (1997)
    35. Zavaravanje (1998)
    36. Cetverored (1999)
    37. Je li jasno prijatelju? (2000)
    38. Kraljica noci (2001)
    39. Konjanik (2003)
    40. Slucajna suputnica (2004)
    41. Milijun eura (2005– )
    42. Snivaj, zlato moje (2005)
    43. Bitange i princeze (2005– )
    44. Volim te (2005)
    45. Crveno i crno (2006)
    46. Obicni ljudi (2006–2007)
    47. Zivi i mrtvi (2007)
    48. Urota (2007– )
    49. Bibin svijet (2006– )
    50. Dobre namjere (2007–2008)
    51. Ponos Ratkajevih (2007–2008)
    52. Sve ce biti dobro (2008–2009)
    53. Mamutica (2008– )
    54. Pusiona (2012)

    Izmenjeno od: mir-lav; 16.08.2017 u 09:28.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 09:46.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1