+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.373
    Pohvaljen 43.405 puta u 9.263 postova
    Moć reputacije
    1266

    Slavka Jerinic / Slavka Jerinić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Slavka Jerinic / Slavka Jerinić

    IMDb



    Slavka Jerinić (Beograd, 26. septembar 1931. — Beograd, 3. maj 1997.) je bila srpska glumica.

    Član Narodnog pozorišta postaje 1. septembra 1954. godine kao talentovani apsolvent Akademije za pozorište, film, radio i televiziju koju će kasnije završiti u klasi profesora Raše Plaovića. Ceo svoj radni vek provela je u Narodnom pozorištu. Tokom bogate karijere uspešno je tumačila mnoge uloge svetskih teatarskih dela, a ostala je upamćena u rolama srpskih klasika Bore Stankovića i Branislava Nušića.

    Široj javnosti je poznata po ulozi Ilinke Jarić u seriji Kamiondžije.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Eks Gertrude Sulc (1960)
    2. Srebrna ledi (1961)
    3. Gospodja ministarka (1966)
    4. Oci pune zvezda (1967)
    5. Sest ljubavi Lucije Zivojinovic (1967)
    6. Neutesni postar (1967)
    7. Mama, vaseg sina nesto divno boli (1967)
    8. Jelena Cetkovic (1967)
    9. Bekstva (1968)
    10. Stubovi drustva (1968)
    11. Prevara iz ljubavi (1968)
    12. Patriota i sin A.D. (1968)
    13. Divni miris ljubicica (1968)
    14. Ljubav na starinski nacin (1969– )
    15. Veselo vece - 20 godina (1969)
    16. Potop (1969)
    17. U senci klisure (1969)
    18. Puslice sa obrstom (1969)
    19. Bezimena zvezda (1969)
    20. Dan koji treba da ostane u lepoj uspomeni (1970)
    21. Izdanci iz opaljenog grma (1972– )
    22. Lutka opereta (1972– )
    23. Dobri verni sluga (1972)
    24. Kamiondzije (1972– )
    25. Paja i Jare (1973)
    26. Oni lepi rodjendani (1973)
    27. Ping bez ponga (1974)
    28. Nasi ocevi (1974)
    29. Naivko (1975)
    30. Zive veze (1975)
    31. Grlom u jagode (1975– )
    32. Dva drugara (1976– )
    33. Slucaj u tramvaju (1978)
    34. Jedini dan (1978– )
    35. Kostana (1980)
    36. Podvizi druzine 'Pet petlica' (1982– )
    37. Zemlja (1982)
    38. Kamiondzije 2 (1983– )
    39. Kamiondzije opet voze (1984)
    40. Banjica (1984– )
    41. Kostana (1985)
    42. Heroj ulice (1986)
    43. Sekula i njegove zene (1986)
    44. Bolji zivot (1987–1991)
    45. Cubok (1990)
    46. Tri karte za Hollywood (1993)
    47. Nasledje (1995)
    48. Gore dole (1996–1997)

    Izmenjeno od: Shane; 31.01.2018 u 18:59.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:53.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1