+ Odgovori
Rezultati 1 do 2 od 2






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.373
    Pohvaljen 43.388 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Krsto Papic / Krsto Papić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Krsto Papic / Krsto Papić

    IMDb



    Krsto Papić (Vuči do, danas u Crnoj Gori, 7. prosinca 1933. - Zagreb, 7. veljače 2013.), hrvatski redatelj.

    Papić, scenarist i filmski redatelj, diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 1965. režira prvi film, zapravo epizodu omnibusa Ključ. 1967. režira i svoj prvi cjelovečernji film Iluzija.

    Autor dokumentarnog opusa: Kad te moja čakija ubode, Nek se čuje i naš glas, Mala seoska priredba i dr., igrani filmovi: Lisice, Predstava Hamleta u Mrduši Donjoj, Izbavitelj, Tajna Nikole Tesle, Život sa stricem, Priča iz Hrvatske,Kad mrtvi zapjevaju, Infekcija i ostali.

    Film Izbavitelji, 3 Grand prix ( Trst, Paris, Porto); Lisice, Velika Zlatna Arena, Chicago: Srebrni Hugo, i druge.; Život sa stricem: Velika Zlatna Arena, Montreal FIPRESCI, Nominacija za Zlatni globus.; Predstava Hamleta u Mrduši Donjoj: Nominacija za Zlatnog medvjeda, Berlin.; Montreal, Grand Prix America za izuzetni doprinos filmskoj umjetnosti. I FIPRESCI . Nagrada V.Nazor za životno djelo i brojne nagrade na filmskim festivalima u zemlji i svijetu.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Kljuc (1965)
    2. Iluzija (1967)
    3. Halo, München (1968)
    4. Kad te moja cakija ubode (1968)
    5. Cvor (1969)
    6. Lisice (1970)
    7. À propos des étrangers en France (1970)
    8. Nek se cuje i nas glas (1971)
    9. Mala seoska priredba (1971)
    10. Specijalni vlakovi (1972)
    11. Ribari iz Urka (1974)
    12. Predstava 'Hamleta' u Mrdusi Donjoj (1974)
    13. Jedno malo putovanje (1975)
    14. Izbavitelj (1976)
    15. Tajna Nikole Tesle (1980)
    16. 50 godina 'Borova' (1981)
    17. Prica o obuci 'Borovo' (1983)
    18. 'Borovo' Institut (1984)
    19. Zivot sa stricem (1988)
    20. Prica iz Hrvatske (1991)
    21. Kad mrtvi zapjevaju (1998)
    22. Infekcija (2003)
    23. Cvjetni trg (2012)

    Izmenjeno od: Shane; 11.08.2017 u 20:35.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:


  3. #2
    Napredan član
    Datum registracije
    31.10.2014
    Postovi
    376
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    42
    Pohvaljen 384 puta u 198 postova
    Moć reputacije
    45
    Legenda. Lisice su mi najdraži ex yu-film.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:42.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1