+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.443
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.382
    Pohvaljen 43.485 puta u 9.268 postova
    Moć reputacije
    1266

    Danica Maksimovic / Danica Maksimović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Danica Maksimovic / Danica Maksimović

    IMDb



    Danica Maksimović (Reljinci, 25. januar 1953) je srpska glumica.

    Kao devojčica u rodnom mestu, bila je član recitatorskih sekcija, a dugo godina se bavila i folklorom.

    Glumu je završila na FDU u Beogradu, a prvu ulogu na filmu odigrala je 1980. u filmu „Hajduk“. Uz Tanju Bošković, Milenka Pavlova i Radeta Marjanovića, dugo je bila nosilac pozorišnog repertoara Pozorišta na Terazijama. U karijeri Danice Maksimović, dominatne su uloge tzv. žena sa margine (alkoholičarke, prostitutke, žene sumnjivog morala).

    Tokom devedesetih godina Maksimovićeva je sa kolegom Vladanom Savićem, igrala kabare koji se zvao „Godine zapleta“. Autor teksta i pesama bio je Milenko Pajović, a muziku je komponovao Rade Radivojević. Naziv kabarea bio je aluzija na jedinu knjigu nekadašnjeg prvog čoveka SRJ Slobodana Miloševića „Godine raspleta“. Ovaj kabare prkosio je režimu devedesetih, a autori su svesno rizikovali politički progon.

    Danica Maksimović bila je predsednik Saveza dramskih umetnika Srbije, a od 1997. godine uživa status slobodnog umetnika.

    Dobitnik je Sterijine nagrade za ulogu u predstavi „Lukrecija iliti ždero“. Najmlađa publika Maksimovićevu pamti po ulozi teta Lije, kojoj je pozajmila glas, u serijalu „Laku noć deco“.

    Danica Maksimović igrala je glavnu ulogu u prvoj srpskoj telenoveli „Jelena“. Takođe tumači jednu od glavnih uloga u telenoveli „Zaustavi vreme“.

    Njen sin je Miloš Lolić, pozorišni reditelj.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Dzangrizalo (1976)
    2. Otac ili samoca (1978)
    3. Ti medjutim stojis na velikoj reci (1979)
    4. Vruc vetar (1980– )
    5. Hajduk (1980)
    6. Svetozar Markovic (1980– )
    7. Dorotej (1981)
    8. Kraljevski voz (1981)
    9. Bila jednom ljubav jedna (1981)
    10. Berlin kaputt (1981)
    11. Sijamci (1981– )
    12. Price preko pune linije (1981– )
    13. Tesna koza (1982)
    14. Sabinjanke (1982)
    15. Beograd nekad i sad (1982)
    16. Nabujala reka (1983)
    17. Idi mi, dodji mi (1983)
    18. Ljubavno pismo (1983)
    19. Supermarket (1984– )
    20. Sta je s tobom, Nina (1984)
    21. Formula 1 (1984–1986)
    22. Moljac (1984)
    23. U zatvoru (1985)
    24. Cao inspektore (1985)
    25. Drzanje za vazduh (1985)
    26. Debeli i mrsavi (1985)
    27. Bal na vodi (1985)
    28. Dobro vece dzezeri (1986)
    29. Vrteska (1986)
    30. Razvod na odredjeno vreme (1986)
    31. The Misfit Brigade (1987)
    32. I to se zove sreca (1987– )
    33. Tesna koza 2 (1987)
    34. Hajde da se volimo (1987)
    35. Da Capo (1988)
    36. Dome, slatki dome (1988– )
    37. Atoski vrtovi - preobrazenje (1989)
    38. Sile u vazduhu (1989)
    39. Mister Dolar (1989)
    40. Laku noc deco (1989– )
    41. U ime zakona (1990– )
    42. Holivud ili propast (1991)
    43. Tesna koza 4 (1991)
    44. Smrt gospodje Ministarke (1991)
    45. Noc u kuci moje majke (1991)
    46. Kuca za rusenje (1991)
    47. Kuca koja se rusi iznutra (1991)
    48. Dama koja ubija (1992)
    49. Kazi zasto me ostavi (1993)
    50. Bolje od bekstva (1993)
    51. Srecni ljudi (1993– )
    52. Bice bolje (1994)
    53. Policajac sa Petlovog Brda (1993– )
    54. Nasledje (1995)
    55. Vracanje (1997)
    56. Tri palme za dve bitange i ribicu (1998)
    57. Rane (1998)
    58. Prolece u Limasolu (1999)
    59. Natasa (2001)
    60. Zona Zamfirova (2002)
    61. Zona Zamfirova (2002– )
    62. Noc uz video (2002)
    63. Kazneni prostor (2002– )
    64. Lisice (2002– )
    65. Porno teletabis (2004)
    66. Mi nismo andjeli 2 (2005)
    67. Jelena (2004– )
    68. Nitrat corba (2006)
    69. Badnje vece 1943 (2007)
    70. Odbacen (2007)
    71. Mandragola (2008)
    72. Zaustavi vreme (2008– )
    73. Carlston za Ognjenku (2008)
    74. Poslednji trenutak vecnosti (2008)
    75. Bledi mesec (2008)
    76. Ranjeni orao (2008– )
    77. Zauvijek mlad (2009– )
    78. Ranjeni orao (2009)
    79. Cekaj me, ja sigurno necu doci (2009)
    80. Jesen stize, dunjo moja (2009– )
    81. Ono kao ljubav (2009– )
    82. Greh njene majke (2009– )
    83. Folk (2012– )
    84. Urgentni centar (2014– )
    85. Amanet (2015)
    86. Zg80 (2016)
    87. Saga o tri nevina muskarca (2017)

    Izmenjeno od: mir-lav; 05.08.2019 u 18:23.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:31.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1