+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.382
    Pohvaljen 43.449 puta u 9.264 postova
    Moć reputacije
    1266

    Gorica Popovic / Gorica Popović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Gorica Popovic / Gorica Popović

    IMDb



    Gorica Popović (Kragujevac, 13. avgust 1952) je srpska glumica.

    Rođena je u Kragujevcu 13. septembra 1952. godine. Završila je studije glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu je od 1976. asistent profesora Predraga Bajčetića na predmetu Dikcija i gluma.

    Od 1982. godine Gorica Popović je stalna članica ansambla beogradskog Ateljea 212. Na filmu je debitovala ulogom novinarke u Mirisu poljskog cveća(1977) beogradskog reditelja Srđana Karanovića. Već za prvu veću ulogu, devojke koja sumnja u ljubav svog mladića, u Nacionalnoj klasi (1979) Gorana Markovića, nagrađena je na nacionalnom festivalu u Puli Zlatnom arenom.

    Uporedo sa glumačkom karijerom, Gorica Popović se bavila i pevanjem. Bila je član vokalno-instrumentalnog sastava Suncokret.

    Na festivalu u Nišu je dva puta nagrađena za tri uloge nagradom Carica Teodora. Prvi put za ulogu srednjovekovne srpske vlastelinke u filmu Dorotej Zdravka Velimirovića, drugi put za ulogu partizanke u filmu Pad Italije Lordana Zafranovića 1981. godine, i za ulogu TV-režiserke u filmu U raljama života Rajka Grlića 1984. godine.

    Gorica Popović je glumila i u velikom broju TV-drama i serija. Gledaoci je pamte kao sekretaricu Daru u popularnoj TV-seriji Bolji život.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Krvava bajka (1969)
    2. Velebitske saonice ili tri svalera i jedna devojka (1975)
    3. U Orfeumu kod Brane (1975)
    4. Miris poljskog cveca (1977)
    5. Misao (1978)
    6. Nacionalna klasa (1979)
    7. Ujed (1979)
    8. Svabica (1980)
    9. Prkosna delta (1980)
    10. Neka druga zena (1981)
    11. Dorotej (1981)
    12. Pad Italije (1981)
    13. Trazim pomilovanje (1981)
    14. Vrele kapi (1981)
    15. Trag (1981)
    16. Stari Beograd (1981)
    17. Bila jednom ljubav jedna (1981)
    18. Direktan prenos (1982)
    19. Stenica (1982)
    20. Halo taxi (1983)
    21. Osvajanje srece (1983– )
    22. Nesto izmedju (1983)
    23. Karadjordjeva smrt (1983)
    24. Jesen Djuke Drazetica (1983)
    25. Ulicni pevaci (1984– )
    26. Pjesak u automobilu (1984– )
    27. Nesto izmedju (1984– )
    28. U raljama zivota (1984)
    29. Kraj rata (1984)
    30. Stefica Cvek u raljama zivota (1984– )
    31. Brisani prostor (1985– )
    32. Sest dana juna (1985)
    33. Lica i sudbine (1985)
    34. Smesne i druge price (1986– )
    35. Sivi dom (1984– )
    36. Znamenite zene srpske proslosti (1986– )
    37. Price sa kraja hodnika (1986)
    38. Bolji zivot: Novogodisnji special (1987)
    39. Vuk Karadzic (1987– )
    40. The Dark Side of the Sun (1988)
    41. Boj na Kosovu (1989)
    42. Svet (1989)
    43. Sex-partijski neprijatelj br. 1 (1990)
    44. Pod zrvnjem (1990)
    45. Pocetni udarac (1990)
    46. Ozaloscena porodica (1990)
    47. Zaboravljeni (1991– )
    48. Bolji zivot (1987–1991)
    49. Vera Hofmanova (1991)
    50. Velika mala matura (1991)
    51. Glava secera (1991)
    52. Dezerter (1992)
    53. Mrav pesadinac (1993)
    54. Slatko od snova (1994)
    55. Goli zivot (1994– )
    56. Otvorena vrata (1994– )
    57. Ne veruj zeni koja pusi gitanes bez filtera (1995)
    58. Gore dole (1996–1997)
    59. Tri palme za dve bitange i ribicu (1998)
    60. Rane (1998)
    61. Kneginja iz Foli Berzera (1998)
    62. Metla bez drske 2 (2001– )
    63. Seljaci (2001)
    64. Sve je za ljude (2001)
    65. Budi fin (2001– )
    66. Silvija (2002)
    67. Zivot je mars (2003)
    68. Nasa mala redakcija (2002– )
    69. Volim te najvise na svetu (2003)
    70. Profesionalac (2003)
    71. Svjetsko cudoviste (2003)
    72. Siroti mali hrcki 2010 (2003)
    73. Sjaj u ocima (2003)
    74. Crni Gruja (2003–2007)
    75. Najbolje godine (2003– )
    76. Kazneni prostor (2002– )
    77. Smesne i druge price (2004– )
    78. Lift (2004– )
    79. Mathilde (2004)
    80. M(j)esoviti brak (2003– )
    81. Peline djakonije (2005–2006)
    82. Made in YU (2005)
    83. Praonica (2005– )
    84. Aporia (2006)
    85. Ljubav, navika, panika (2005–2007)
    86. Agencija za SiS (2006– )
    87. Premijer (2007– )
    88. Kafanica blizu SiS-a (2007– )
    89. Seljaci (2006– )
    90. Sva ta ravnica (2009– )
    91. Pridji blize (2010– )
    92. Malo para, puno zelja (2010)
    93. Naslednik (2012)
    94. Virus (2013)
    95. Jagodici (2012– )
    96. Zvezdara (2013– )
    97. Pismo za Deda Mraza (2015)
    98. Uoci Bozica (2016)
    99. Kozje usi / Out of the Woods (2017)
    Izmenjeno od: Shane; 08.05.2017 u 19:50.



  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 15:26.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1