+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.381
    Pohvaljen 43.444 puta u 9.264 postova
    Moć reputacije
    1266

    Radoslav 'Rale' Milenkovic / Radoslav 'Rale' Milenković

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Radoslav 'Rale' Milenkovic / Radoslav 'Rale' Milenković

    IMDb



    Radoslav „Rale“ Milenković (Novi Sad, 17. februar 1958) je srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac i pozorišni reditelj.

    Studirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Branka Pleše, a pozorišnu režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dejana Mijača.

    Glumio je u velikom broju filmova i pozorišnih predstava. Bio je stalni član ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1987. godine. Odigrao je i brojne uloge u drugim beogradskim pozorištima (Atelje 212, Beogradsko dramsko pozorište, Zvezdara teatar, Narodno pozorište, Beograd), kao i u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

    Režirao je u brojnim pozorištima Jugoslavije (Srbije), Mađarske i Švedske.

    Bavio se i pedagoškim na Akademiji umetnosti u Novom Sadu od 1989. do 1993. godine (predmeti: gluma, dikcija) i na Univerzitetu u Kapošvaru (Mađarska)

    Od 1995. do 1996. godine bio je direktor drame Srpskog narodnog pozorišta.

    2001. godine bio je direktor Filmskog festivala u Nišu.

    Od 2005. godine stalni je reditelj drame Srpskog narodnog pozorišta.

    Objavio je knjige poezije:

    • „Tačka. Pepeo. Poezija.", Matica srpska, Novi Sad, 1982. godina
    • „Krhotine“, Krovovi, Sremski Karlovci, 1993. godine.


    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Cutanje profesora Martica (1978)
    2. Momci iz Crvene duge (1978)
    3. Stan (1980)
    4. Siroko je lisce (1981)
    5. Svetozar Markovic (1980– )
    6. Baza na Dunavu (1981– )
    7. Nepokoreni grad (1981– )
    8. Zamke (1983– )
    9. Braca po materi (1988)
    10. Cetrdeset osma - Zavera i izdaja (1988– )
    11. Boj na Kosovu (1989)
    12. Valjevska bolnica (1990)
    13. Ozaloscena porodica (1990)
    14. Roda (1993)
    15. Goli zivot (1994– )
    16. Otvorena vrata (1994– )
    17. Ubistvo s predumisljajem (1995)
    18. Lepa sela lepo gore (1996)
    19. Gospodja Kolontaj (1996)
    20. Gore dole (1996–1997)
    21. Rane (1998)
    22. Tockovi (1998)
    23. Mare largo (1998)
    24. La balia (1999)
    25. Normalni ljudi (2001)
    26. Otac (2001)
    27. I banchieri di Dio (2002)
    28. Ilaria Alpi - Il più crudele dei giorni (2003)
    29. Sivi kamion crvene boje (2004)
    30. Crni Gruja (2003–2007)
    31. Sta mi spremas? (2004– )
    32. Sejtanov ratnik (2006)
    33. Sedam i po (2006)
    34. Ne skreci sa staze (2006)
    35. Cetvrti covek (2007)
    36. Vratice se rode (2007–2008)
    37. Bledi mesec (2008)
    38. Rode u magli (2009)
    39. Sveti Georgije ubiva azdahu (2009)
    40. The Belgrade Phantom (2009)
    41. Cekaj me, ja sigurno necu doci (2009)
    42. Djavolja varos (2009)
    43. Jesen stize, dunjo moja (2009– )
    44. Sva ta ravnica (2009– )
    45. Pridji blize (2010– )
    46. Thin Skin (2010)
    47. Miris kise na Balkanu (2010– )
    48. Coriolanus (2011)
    49. Selo gori, a baba se ceslja (2007– )
    50. Mesano meso (2011– )
    51. Parada (2011)
    52. Zene sa Dedinja (2011–2015)
    53. Igra istine (2011– )
    54. Pobunjenik (2012)
    55. Smrt coveka na Balkanu (2012)
    56. Led (2012)
    57. Roter Schnee (2013)
    58. Montevideo, Bog te video! (2012– )
    59. S/Kidanje (2013)
    60. Ravna Gora (2013– )
    61. Jednaki (2014)
    62. Marijina epizoda (2014)
    63. Branio sam Mladu Bosnu (2014)
    64. Urgentni centar (2014– )
    65. Jagodici (2012– )
    66. Branio sam Mladu Bosnu (2015– )
    67. Lud, zbunjen, normalan (2007– )
    68. Vere i zavere (2016– )
    69. A day for Vanja (2016)

    Izmenjeno od: TamaraPsy; 12.11.2018 u 19:09.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 09:45.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1