+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.373
    Pohvaljen 43.403 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Slavko Simic / Slavko Simić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Slavko Simic / Slavko Simić

    IMDb



    Slavko Simić (Novi Bečej, 21. jul 1924 — Beograd, 20. novembar 2007) je bio srpski glumac.

    Njegov mlađi brat bio je takođe glumac Nikola Simić.

    Debitovao je 1953. godine na sceni novosadskog SNP-a, kada je njegov umetnički potencijal prepoznao Velibor Gligorić, tadašnji upranik JDP-a koji je voleo da kaže da je Simić njegov izum.

    U svojoj matičnoj kući JDP-u Simić je decenijama, sve do penzije, afirmisao dramsku umetnost i umetničko stvaralaštvo. Pored glume pisao je o velikim glumačkim likovima Dobrice Milutinovića i Zorici Šumadinac, objavio je svoje razgorove sa Ivom Andrićem i predstavio portret šest upravnika JDP-a.

    Bio je predsednik Saveza dramskih umetnika Srbije u periodu od 1968. do 1973. Dobio je Vukovu nagradu, u isto vreme kada je njegov mlađi brat, glumac Nikola Simić, nagrađen „Ćuranom“. Dobitnik je niza nagrada, među kojima su i Vukova nagrada (2005), Zlatna kolajna na Prvom Festivalu monodrame i pantomime (1975), „Ćuran“ za najbolju ulogu na Danima komedije u Svetozarevu (Jagodini, 1974.), Zlatni lovor vijenac na sarajevskom MESS-u (1964).

    Slavko se bavio i publicistikom i ostavio vredne zapise o Dobrici Milutinoviću (Dobrica Milutinović - kazivanja i sećanja) i o upravnicima JDP u Ninovom feljtonu u nastavcima Moji upravnici. Na filmu je debitovao 1947. godine u filmu Živjeće ovaj narod.

    Preminuo je 20. novembra 2007. godine u 83. godini života.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Zivjece ovaj narod (1947)
    2. Nokturno (1958)
    3. Pogon B (1958)
    4. Tri Ane (1959)
    5. Tri Amorove strele (1959)
    6. Kartasi (1959)
    7. Covek sudbine (1959)
    8. Veliki poduhvat (1960)
    9. Velika ponocna misterija (1960)
    10. Ozaloscena porodica (1960)
    11. Eks Gertrude Sulc (1960)
    12. Velika turneja (1961)
    13. Uoci odlaska vecernjeg voza (1961)
    14. Siromasni mali ljudi (1961)
    15. Mica i Mikica (1961)
    16. Kisobran, osveta i uzica (1962)
    17. Grad (1963)
    18. Price o junacima (1963)
    19. Sest svecanih pozivnica (1963– )
    20. Suncano sa kisom (1963)
    21. Dva presudna dana (1963)
    22. Adam i Eva (1963)
    23. Lutanje jedne duse (1964)
    24. Na slovo, na slovo (1963– )
    25. Komesar je dobricina (1964)
    26. Pod isto nebo (1964)
    27. Buburos (1964)
    28. Kod sudije za prekrsaje (1964– )
    29. Sova (1965)
    30. Koreni (1965)
    31. Andremo in città (1966)
    32. Pre rata (1966)
    33. Galski petao (1966– )
    34. Prenociste (1966)
    35. Sedam Hamleta (1967– )
    36. Volite se ljudi (1966– )
    37. Smoki (1967– )
    38. Nikad se ne zna (1967)
    39. Na tudjem hlebu (1967)
    40. Na rubu pameti (1968)
    41. Visnja na Tasmajdanu (1968)
    42. Bekstva (1968)
    43. Mrlja na savjesti (1968)
    44. Tako je ako vam se tako cini (1968)
    45. Paviljon broj VI (1968)
    46. Moje je srce visoko u brdima (1968)
    47. Dan odmora jednog govornika (1968)
    48. Radjanje radnog naroda (1969– )
    49. Horoskop (1969)
    50. Zaobilazni Arcibald (1968– )
    51. Suvisni (1969)
    52. Tristan i Izolda (1970)
    53. Protekcija (1970)
    54. Levaci (1970– )
    55. Kapetan iz Kepenika (1971)
    56. Izdanci iz opaljenog grma (1972– )
    57. Majstori (1972– )
    58. Samoubica (1972)
    59. Poraz (1972)
    60. Lica (1972)
    61. Kupanje (1972)
    62. Covek koji je bacio atomsku bombu na Hirosimu (1972)
    63. Opasni susreti (1973– )
    64. Paviljon broj VI (1973)
    65. Rekvijem za teskasa (1974)
    66. Dimitrije Tucovic (1973– )
    67. Obesenjak (1974)
    68. Hitler iz naseg sokaka (1975)
    69. Vuci i ovce (1976)
    70. Hajducka vremena (1977)
    71. Vise od igre (1976– )
    72. Purgatoli (1977)
    73. Nikola Tesla (1977– )
    74. Kako upokojiti vampira (1977)
    75. Povratak otpisanih (1976– )
    76. Paviljon VI (1978)
    77. Tren (1978)
    78. Tren (1980– )
    79. Vruc vetar (1980– )
    80. Slom (1979– )
    81. Ja, Toma Bazarov, raskidam ugovor (1980)
    82. Sedam sekretara SKOJ-a (1978– )
    83. Zivot i prica (1982)
    84. Mladic, devojka, uspomene (1983)
    85. Otkos (1984– )
    86. Drzanje za vazduh (1985)
    87. Slucaj Laze Kostica (1985)
    88. Lica i sudbine (1985)
    89. Odlazak ratnika, povratak marsala (1986– )
    90. Nestasko (1986)
    91. Poslednja prica (1987)
    92. Kako zabavljati gospodina Martina (1987)
    93. Zagubljen govor (1988– )
    94. Portret Ilije Pevca (1988– )
    95. Cetrdeset osma - Zavera i izdaja (1988– )
    96. Poseban osvrt na srecu (1988)
    97. Plavi, plavi! (1989)
    98. Balkan ekspres 2 (1989– )
    99. Violinski kljuc (1990)
    100. Kolubarska bitka (1990)
    101. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    102. U ime zakona (1990– )
    103. Otvorena vrata (1994– )
    104. Gore dole (1996–1997)
    105. Tri letnja dana (1997)
    106. Siroti mali hrcki 2010 (2003)

    Izmenjeno od: Shane; 22.09.2017 u 17:02.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 13:25.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1