+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.381
    Pohvaljen 43.444 puta u 9.264 postova
    Moć reputacije
    1266

    Smiljka Bencet / Smiljka Bencet

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Smiljka Bencet / Smiljka Bencet

    IMDb



    Smiljka Bencet-Jagarić (Novi Sad, 11. lipnja 1934.) je hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica.

    Rođena kao Smiljka Bencet. Supruga poznatog hrvatskog planinara, kazališnog glumca i redatelja Vladimira Jagarića. U Zagrebu završila Zemaljsku glumačku školu, glumila u varaždinskom HNK-u, pa u kazalištima u Bjelovaru i Karlovcu te u splitskom HNK-u. Od 1965. je u Zagrebu koji je od tad njeno stalno boravište. Glumila je u kazalištu Komedija sve do umirovljenja 1991. godine.

    Odigrala je 131 ulogu u više od 3 tisuće predstava. U kazalištu je poznata po ulogama Ann Boleyn, Cesarčeve Tonke i Petronile Brezovačkog. Najpoznatija joj je televizijska uloga Regice u Gruntovčanima i Mejašima, koja je obilježila njenu karijeru. Do uloge je došla igrom slučaja. Glumica za koju je ta uloga bila predviđena Nela Eržišnik razboljela se, zbog čega je trebalo naći zamjenu. Šermentovi su se sjetili Smiljke Bencet-Jagarić i nazvali ju u 11 navečer. Na suprugov savjet prihvatila je ulogu.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Sumorna jesen (1969– )
    2. Mejasi (1970– )
    3. Kolinje (1970)
    4. Luda kuca (1972)
    5. U registraturi (1974– )
    6. Kuca (1975)
    7. Gruntovcani (1975– )
    8. Punom parom (1978– )
    9. Vlakom prema jugu (1981)
    10. Nepokoreni grad (1981– )
    11. Cesalj (1983)
    12. Inspektor Vinko (1984– )
    13. Tecaj plivanja (1988)
    14. Neunistivi (1990–1991)
    15. Dirigenti i muzikasi (1990– )
    16. Orao (1990)
    17. Nasa kucica, nasa slobodica (1999– )
    18. Odmori se, zasluzio si: Christmas Special (2005)
    19. Bibin svijet (2006– )
    20. Stipe u gostima (2008– )

    Izmenjeno od: Shane; 10.01.2017 u 20:16.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 09:48.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1