+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.442
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.382
    Pohvaljen 43.457 puta u 9.264 postova
    Moć reputacije
    1266

    Jovan Janicijevic-Burdus / Jovan Janićijević-Burduš

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Jovan Janicijevic-Burdus / Jovan Janićijević-Burduš

    IMDb



    Jovan Janićijević „Janaćko - Burduš“ (Maskare, kod Varvarina, 18. maj 1932 — Beograd, 26. februar 1992) je bio srpski glumac. Nadimak Burduš je dobio zbog odlične glume romskog muzičara Burduša u televizijskoj seriji „Muzikanti“.

    Jovan Janićijević je glumu diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Od 1953. godine počinje da igra u Beogradskom dramskom pozorištu. Glavne uloge igrao je u filmovima Praznik (1967) i Žarki (1970), a igrao je i u koprodukcijskim filmovima i u televizijskim serijama. Najpoznatiji je po ulozi Burduša iz istoimenog filma i televizijske serije Muzikanti, kao i iz televizijske serije Građani sela Luga gde je tumačio ulogu Mikule. Ženio se dva puta. Prvi put, sa Anđelkom Smiljanov, sa kojom je imao sina Andriju. Kseniju je imao u drugom braku sa suprugom Živkom. Nije doživeo rođenje svih svojih unuka. Za života dočekao je Nikolu, Jelenu i Andrijanu, a kasnije dobio je i Marka, Sanju, Jovana i Saru. Njegova ćerka Ksenija je takođe glumica.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Potraga (1956)
    2. Subotom uvece (1957)
    3. Te noci (1958)
    4. As the Sea Rages (1959)
    5. Slucajan pogodak (1961)
    6. Dzungla (1961)
    7. Seki snima, pazi se (1962)
    8. Sibirska Ledi Magbet (1962)
    9. Sektor D (1962)
    10. Macak pod sljemom (1962)
    11. Dve noci u jednom danu (1963)
    12. Der Schut (1964)
    13. Onkel Toms Hütte (1965)
    14. Der Ölprinz (1965)
    15. Ko puca otvorice mu se (1965)
    16. Graf Bobby, der Schrecken des wilden Westens (1966)
    17. Vreme ljubavi (1966)
    18. Povratak (1966)
    19. Vojnik (1966)
    20. Visocka hronika (1967– )
    21. Praznik (1967)
    22. Diverzanti (1967)
    23. Deca vojvode Smita (1967)
    24. Sirota Marija (1968)
    25. Parnicari (1967– )
    26. U raskoraku (1968)
    27. Delije (1968)
    28. Kad golubovi polete (1968)
    29. Bekstva (1968)
    30. Ima ljubavi, nema ljubavi (1968)
    31. Sramno leto (1969)
    32. Nizvodno od sunca (1969)
    33. Bog je umro uzalud (1969)
    34. Most (1969)
    35. Veliki dan (1969)
    36. Muzikanti (1969– )
    37. Burdus (1970)
    38. Zarki (1970)
    39. Tristan i Izolda (1970)
    40. Ceo zivot za godinu dana (1971– )
    41. Cudo (1971)
    42. Bolani Dojcin (1972)
    43. Gradjani sela Luga (1972– )
    44. I Bog stvori kafansku pevacicu (1972)
    45. Obraz uz obraz (1972– )
    46. Izdanci iz opaljenog grma (1972– )
    47. Valter brani Sarajevo (1972)
    48. Majstori (1972– )
    49. Glumac je, glumac (1972– )
    50. Burdus kondukter (1972)
    51. Mirko i Slavko (1973)
    52. Peta kolona (1973)
    53. Susedi (1973)
    54. Partizani (1974– )
    55. Valter brani Sarajevo (1974– )
    56. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    57. Kosava (1974)
    58. Partizani (1974)
    59. Rekvijem za teskasa (1974)
    60. Crvena zemlja / Red Earth / Massacre at Noon (1975)
    61. Pavle Pavlovic (1975)
    62. Usijane glave (1977– )
    63. Specijalno vaspitanje (1977)
    64. Hajka (1977)
    65. Cast mi je pozvati vas (1976– )
    66. Povratak otpisanih (1976– )
    67. Sekula i njegove zene (1979)
    68. Lov u mutnom (1981)
    69. Price preko pune linije (1981– )
    70. Jack Holborn (1982– )
    71. Karadjordjeva smrt (1983)
    72. Kamiondzije 2 (1983– )
    73. Kamiondzije opet voze (1984)
    74. Nema problema (1984)
    75. Moljac (1984)
    76. Der eiserne Weg (1984–1985)
    77. Tombola (1985)
    78. Smesne i druge price (1986– )
    79. Sekula i njegove zene (1986)
    80. Vuk Karadzic (1987– )
    81. Ortaci (1988)
    82. Sulude godine (1988)
    83. Seobe (1989)
    84. Vampiri su medju nama (1989)
    85. Uros blesavi (1989)
    86. Rodjaci iz Lazina (1989– )
    87. Neunistivi (1990–1991)
    88. Cubok (1990)
    89. Svemirci su krivi za sve (1991)
    90. Sekula se opet zeni (1991)
    91. Prokleta je Amerika (1992)
    92. Velika frka (1992)
    93. Sekula nevino optuzen (1992)
    94. Dama koja ubija (1992)
    Izmenjeno od: Shane; 22.09.2017 u 17:02.



  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 21:32.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1