+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.381
    Pohvaljen 43.442 puta u 9.264 postova
    Moć reputacije
    1266

    Emir Hadzihafizbegovic / Emir Hadžihafizbegović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Emir Hadzihafizbegovic / Emir Hadžihafizbegović

    IMDb



    Emir Hadžihafizbegović, rođen 20. augusta 1961. u Tuzli, je jedan od poznatijih savremenih bosanskohercegovačkih glumaca. Diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, 1986. Profesor glume na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli. Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo u mandatu Vlade Kantona Sarajevo 2007-2011. Ostvario je više od 50 uloga u pozorištu i na TV-u. Njegove najpoznatije uloge su u filmovima, koji su dobili i međunarodne nagrade: "Otac na službenom putu" reditelja Emira Kusturice (Zlatna Palma u Cannesu), "Gori vatra" reditelja Pjera Žalice (Srebreni leopard u Locarnu), "Ljeto u zlatnoj dolini" reditelja Srđana Vuletića (Zlatni tigar u Rotterdamu), "Grbavica" rediteljke Jasmile Žbanić (Zlatni medvjed u Berlinu). Također, glumio je i u kultnoj "Audiciji", te u brojnim TV-serijama.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Veliki talenat (1984)
    2. Otac na sluzbenom putu (1985)
    3. Otac na sluzbenom putu (1985– )
    4. Ada (1985)
    5. Audicija (1985)
    6. Vrijeme proslo - vrijeme sadasnje (1986– )
    7. Zivot radnika (1987)
    8. Cao, cao, bambina! (1988)
    9. Hajde da se volimo 2 (1989)
    10. Specijalna redakcija (1989– )
    11. Hajde da se volimo 3 (1990)
    12. Stanica obicnih vozova (1990)
    13. Prokleta je Amerika (1992)
    14. Nepitani (1999)
    15. Borac (2001)
    16. Obecana zemlja (2002– )
    17. Remake (2003)
    18. Gori vatra (2003)
    19. Ljeto u zlatnoj dolini (2003)
    20. Viza za buducnost: Novogodisnji special (2003)
    21. 42 1/2 (2003)
    22. Viza za buducnost (2002– )
    23. Kod amidze Idriza (2004)
    24. Crna hronika (2004– )
    25. Gori vatra (2005– )
    26. Bitange i princeze (2005– )
    27. Lopovi prve klase (2005)
    28. Ram za sliku moje domovine (2005)
    29. Prva plata (2005)
    30. Dobro ustimani mrtvaci (2005)
    31. Vecernja skola: Povratak upisanih (2005–2006)
    32. Klopka (2006–2012)
    33. Grbavica (2006)
    34. Karaula / The Border Post (2006)
    35. Sve dzaba (2006)
    36. Put lubenica (2006)
    37. Nasa mala klinika (2004–2007)
    38. Tata i zetovi (2006– )
    39. Armin (2007)
    40. Odmori se, zasluzio si (2006– )
    41. Tesko je biti fin (2007)
    42. Snijeg (2008)
    43. Buick Riviera (2008)
    44. Vidimo se u Sarajevu (2008)
    45. Turneja / The Tour (2008)
    46. Metastaze (2009)
    47. Crnci (2009)
    48. Kenjac (2009)
    49. Luda kuca (2005– )
    50. Neke druge price (2010)
    51. Starting Over (2010)
    52. Nasa mala klinika (2007– )
    53. Turneja (2011– )
    54. Dva smo svijeta razlicita (2011– )
    55. Stanje soka (2011)
    56. Ljudozder vegetarijanac (2012)
    57. Smrt coveka na Balkanu (2012)
    58. Sanghaj (2012)
    59. Led (2012)
    60. Krugovi (2013)
    61. Falsifikator (2013)
    62. Odumiranje (2013)
    63. Cefurji raus! (2013)
    64. Turetskiy tranzit (2014– )
    65. Djecaci iz ulice Marksa i Engelsa (2014)
    66. Markov trg (2014)
    67. Takva su pravila (2014)
    68. Deca na sonceto (2014)
    69. Nasa svakodnevna prica (2015)
    70. Dojc Caffe (2015– )
    71. Dobrodosli u Orient Express (2016– )
    72. Lud, zbunjen, normalan (2007– )
    73. Muskarci ne placu / Men Don't Cry (2017)
    74. Zaba (2017)
    75. Secrets from the Past (2017)
    76. Konak kod Hilmije (2018– )
    77. Zaba (2018)
    78. Cold November (2018)
    79. The Witness
    80. Balada o Pisonji i Zugi
    Izmenjeno od: mir-lav; 22.08.2019 u 10:18.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 08:05.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1