+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.373
    Pohvaljen 43.387 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Dragan Maksimovic / Dragan Maksimović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Dragan Maksimovic / Dragan Maksimović

    IMDb



    Dragan Maksimović (Podujevo, 7. februar 1949. — Beograd, 4. februar 2001.) je bio srpski glumac.

    Preminuo je nakon napada naci skinhedsa, povezanih sa grupama Krv i čast i navijačkom United force, koji su ga pretukli jer je bio tamnijeg tena.

    Na Zelenom vencu u Beogradu, na mestu gde je Maksimović brutalno na smrt pretučen, na inicijativu reditelja Gorana Markovića, 18. novembra 2006. godine, postavljena je spomen ploča, koju je otkrio tadašnji gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović. Vinovnici ovog ubistva do danas nisu privedene pravdi.

    Dragan Maksimović je ostvario više od 60 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. Debitovao je u Narodnom pozorištu u Beogradu ulogom Vojnika u predstavi "Majka Hrabrost i njena deca", 1971. godine. Za tri decenije na scenama ovog teatra ostvario je zapažene uloge u predstavama "Sarajevski atentat" (Nedeljko Čabrinović), "Mandragola" (Fra Bepo), "Britanik" (Neron), "Lenjin, Staljin, Trocki" (Genrih Grigorijevič Jagoda), "Kosovska hronika" (Avdula), "Ribarske svađe" (Bepo), "Poslednja potera za zlatom" (Cager), "Kraj partije" (Ham), "Mesec dana na selu" (Ignjatije Ilič Spigeljski), "Suđenje gospođi Bovari" (Senar), "Dugo putovanje u noć" (Edmund Tajron), "Maksim Crnojević" (Dužde od Mletaka)...

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Hronika palanckog groblja (1971– )
    2. Domovina u pesmama (1971)
    3. Savonarola i njegovi prijatelji (1972)
    4. Sarajevski atentat (1972)
    5. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    6. Beograd ili tramvaj a na prednja vrata (1973)
    7. Otpisani (1974)
    8. Otpisani (1974– )
    9. Zasto je pucao Alija Alijagic (1974)
    10. Trag (1974)
    11. Slobodan prevod Mizantropa (1974)
    12. Petao nije zapevao (1974)
    13. Jednog lepog, lepog dana (1974)
    14. Kostana (1976)
    15. Pod istragom (1977)
    16. Meetings with Remarkable Men (1979)
    17. Usijanje (1979)
    18. Prva Srpska zeleznica (1979)
    19. Gospodin Dimkovic (1979)
    20. Petrijin venac (1980)
    21. Nesto iz zivota (1980)
    22. Osam kila srece (1980)
    23. Duvanski put (1980– )
    24. Sesta brzina (1981)
    25. Pad Italije (1981)
    26. Topola sa terase (1981)
    27. Price iz radionice (1981– )
    28. Maslina sam nocas (1982)
    29. Twilight Time (1982)
    30. Spanac (1982– )
    31. Divlje meso (1982)
    32. Ostrica brijaca (1983)
    33. Malogradjani (1983)
    34. Hasanaginica (1983)
    35. Rijanon (1984)
    36. Prokleta avlija (1984)
    37. Debeli i mrsavi (1985)
    38. Sudbina umetnika-Djura Jaksic (1985)
    39. Indijsko ogledalo (1985)
    40. Smeker (1986)
    41. Odlazak ratnika, povratak marsala (1986– )
    42. Zivot radnika (1987)
    43. Mesto susreta Beograd (1987)
    44. Cetrdeset osma - Zavera i izdaja (1988– )
    45. Drugi covek (1988)
    46. Neka cudna zemlja (1988)
    47. Vreme cuda (1989)
    48. Svedski aranzman (1989)
    49. The Legendary Life of Ernest Hemingway (1989)
    50. Vreme cuda (1989– )
    51. Poslednji krug u Monci (1989)
    52. Bernisa, jaca od smrti (1990)
    53. Mala (1991)
    54. Mi nismo andjeli (1992)
    55. Crni bombarder (1992)
    56. Vizantijsko plavo (1993)
    57. Elektra (1993)
    58. Zelja zvana tramvaj (1994)
    59. To vlemma tou Odyssea (1995)
    60. Otvorena vrata (1994– )
    61. Lepa sela lepo gore (1996)
    62. Ivan (1996)
    63. Psalm (1997)
    64. Müde Weggefährten (1997)
    65. Gore dole (1996–1997)
    66. Strsljen (1998)
    67. Rane (1998)
    68. Svirac (1998)
    69. Noz (1999)
    70. Drzava mrtvih (2002)

    Izmenjeno od: mir-lav; 31.08.2019 u 16:54.



  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:10.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1