+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.368
    Pohvaljen 43.343 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Antun Vrdoljak / Antun Vrdoljak

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Antun Vrdoljak / Antun Vrdoljak

    IMDb



    Antun Vrdoljak (Imotski, 5. lipnja 1931.), hrvatski glumac, redatelj i producent, bivši potpredsjednik Republike Hrvatske, HDZ-ov zastupnik u drugom sazivu Hrvatskog sabora, bivši direktor HRT-a, bivši predsjednik, danas počasni predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i član Međunarodnog olimpijskog odbora.

    Završio je glumu na Kazališnoj akademiji u Zagrebu. Na filmu se javlja kao glumac 1957. (Nije bilo uzalud N. Tanhofera). Uloga putnika u Tanhoferovu filmu H-8 (1958.) donosi mu – zbog pučkog šarma priprostog mladića – veliku popularnost. Glumio je u oko 20 filmova i koprodukcijskih projekata. Za ulogu ratne žrtve u filmu Rat (1960.) V. Bulajića nagrađen je Zlatnom arenom na festivalu u Puli.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Opsada (1956)
    2. Nije bilo uzalud (1957)
    3. La strada lunga un anno (1958)
    4. H-8... (1958)
    5. Tri cetrtine sonca (1959)
    6. Pukotina raja (1959)
    7. Vetar je stao pred zoru (1959)
    8. Noci i jutra (1959)
    9. Rat (1960)
    10. Sreca dolazi u 9 (1961)
    11. Nas avto (1962)
    12. Smrt se odgadja do uvece (1964)
    13. Katakombe (1964)
    14. Letovi koji se pamte (1966– )
    15. Protest (1967)
    16. Crne ptice (1967)
    17. Druzba Pere Kvrzice (1970)
    Izmenjeno od: mir-lav; 04.11.2018 u 11:33.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:46.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1