+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.524
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.887
    Pohvaljen 44.448 puta u 9.334 postova
    Moć reputacije
    1274

    Miodrag Andric / Miodrag Andrić - Ljuba Moljac

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Miodrag Andric / Miodrag Andrić

    IMDb



    Miodrag Andrić - Ljuba Moljac (Kragujevac, 28. januar 1943 — Zagreb, 22. januar 1989) je bio srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac.

    Miodrag Andrić je rođen u Kragujevcu. Kao dečak sa porodicom odlazi u Beograd u kom je odrastao i školovao se.

    Pomalo je koristio način glume kao Baster Kiton tj. ni u najsmešnijim situacijama on se nije smejao. Drugi su ga, opet, poredili sa čuvenim američkim komičarem Lenijem Brusom.

    Preminuo je, u Zagrebu, 22. januara 1989. prethodno dobivši izliv krvi u mozak, i to na bini dok se nalazio na turneji sa „Tri nosketara“ (sa Milovanom Ilićem Minimaksom i Jovom Radovanovićem) u banijskom mestu Glina u Hrvatskoj.

    Godine 2004, po njegovom scenariju, je snimljen film „Pljačka Trećeg rajha“.

    Bio je stalni član i prvak pozorišta „Atelje 212“ iz Beograda.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Muzej vostanih figura (1962– )
    2. Provereno nema mina (1965)
    3. Inspektor (1965)
    4. Sticenik (1966)
    5. Volite se ljudi (1966– )
    6. Ljubavni slucaj ili tragedija sluzbenice P.T.T. (1967)
    7. Kad budem mrtav i beo (1967)
    8. Kafanica na uglu (1967)
    9. Deca vojvode Smita (1967)
    10. Sirota Marija (1968)
    11. Vukadin (1968– )
    12. Delije (1968)
    13. Kad golubovi polete (1968)
    14. Kod Londona (1968– )
    15. Sve ce to narod pozlatiti (1968)
    16. Novi zivot (1968)
    17. Nije nego (1968)
    18. Zaseda (1969)
    19. Baksuz (1968– )
    20. Samci 2 (1969– )
    21. Veliki dan (1969)
    22. Muzikanti (1969– )
    23. Siroma' sam al' sam besan (1970)
    24. Burdus (1970)
    25. Opklada (1971)
    26. Levaci (1970– )
    27. W.R. - Misterije organizma (1971)
    28. Nokaut (1971)
    29. Barijonovo vencanje (1971)
    30. Kako (1972– )
    31. Kamiondzije (1972– )
    32. Zuta (1973)
    33. Paja i Jare (1973)
    34. Blizanci (1973)
    35. Postenje (1974)
    36. Rekvijem za teskasa (1974)
    37. Provod (1974)
    38. Jednog lepog, lepog dana (1974)
    39. Borisko i Natalija (1975)
    40. Andra i Ljubica (1975)
    41. Sve sto je bilo lepo (1976)
    42. Musmule sa najlepsim zeljama (1977)
    43. Molijer (1978)
    44. Srecna porodica (1979)
    45. Kakav dan (1979)
    46. Radio Vihor zove Andjeliju (1979)
    47. Vruc vetar (1980– )
    48. Majstori, majstori! (1980)
    49. Laf u srcu (1981)
    50. Doktorka na selu (1982– )
    51. Price preko pune linije (1981– )
    52. Imenjaci (1983– )
    53. Maturanti (Pazi sta radis) (1984)
    54. Moljac (1984)
    55. Formula 1 (1984–1986)
    56. Cao inspektore (1985)
    57. Zvezde na celu (1985)
    58. Indijsko ogledalo (1985)
    59. Malambo (1986)
    60. Frka (1986– )
    61. Tatort (1985–1989)
    62. Sekula i njegove zene (1986)
    63. I to se zove sreca (1987– )
    64. Hajde da se volimo (1987)
    65. Ortaci (1988)
    66. Tajna manastirske rakije (1988)
    67. Sveti Georgije ubiva azdahu (1989)
    68. Pas (1990)

    Izmenjeno od: Shane; 29.04.2018 u 21:28.



  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 01:26.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1