+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.524
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.887
    Pohvaljen 44.447 puta u 9.334 postova
    Moć reputacije
    1274

    Ljiljana Blagojevic / Ljiljana Blagojević

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Ljiljana Blagojevic / Ljiljana Blagojević

    IMDb



    Ljiljana Blagojević (Beograd, 5. novembar 1955) je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica.

    U pozorištu je odigrala preko pedeset uloga, a najpoznatije su: ”Lekcija” – Jonesko, ”Žak ili pokornost” – Jonesko, ”Galeb” – Čehov, ”Đeneral Milan Nedić” – Siniša Kovačević, ”Zlostavljanje” – Andrić, ”Virus” – Siniša Kovačević, ”Ljubinko i Desanka” – Aca Popović, ”Janez” – Siniša Kovačević, ”Bašbunar” – Aca Popović, ”Prljave ruke” – Sartr, ”Velika drama” – Siniša Kovačević, ”Ožalošćena porodica” – Branislav Nušić, ”Zečji nasip” – Siniša Kovačević, ”Crno mleko” – Sigarjov, ”Ženidba” – Gogolj, ”Vojna tajna” – Dušan Jovanović.

    Dobitnica je najznačajnijih nagrada na ovim prostorima: Carica Teodora, Zlatna kolajna na Festivalu monodrame, Zlatna mimoza na festivalu u Herceg Novom, Zlatna klapa na festivalu u Nišu, Nagrada Politike, Zlatna maslina na Internacionalnom festivalu u Baru, nagrada na ”Ljubišinim danima”, Nagrada ”Joakim Vujić””, Arena na filmskom festivalu u Novom Sadu, nagrada na Festiću, Zlatni beočug za doprinos u kulturi, Oskar popularnosti, Velika povelja u Nišu, Nagrada Narodnog pozorišta za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2001-2002, za ulogu Vidosave u Velikoj drami – Siniše Kovačevića, nagrada na Monolog festivalu u Stokholmu, Nagrada Bora Stanković na festivalu u Vranju i još mnogoih ali isključivo i samo esnafskih priznanja.

    Dobila je 2012. nagradu Žanka Stokić, kao i nagradu „Sergej Bondarčuk“ za izuzetan doprinos svetskoj kinematografiji.

    „Zlatna Antena“ - Nagrada za najpopularniju glumicu u sezoni 2011/2012 na drugom Festivalu domaćih igranih serija FEDIS za ulogu Nađe Bačić u seriji „Budva na pjenu od mora“.

    Ljiljana Blagojević udata je za dramskog pisca i reditelja Sinišu Kovačevića sa kojim ima ćerku, glumicu Kalinu Kovačević. Zajedno sa suprugom, Ljiljana je osnovala producentsku kuću „AVE SERBIA“ i bila producent filma „Sinovci“.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Zivot je lep (1975– )
    2. Salas u Malom Ritu (1975– )
    3. Bosko Buha (1978)
    4. Poslednja trka (1979)
    5. Beogradska razglednica 1920 (1980)
    6. Velo misto (1980– )
    7. Sjecas li se Dolly Bell? (1981)
    8. Vojnici (1980– )
    9. Price preko pune linije (1981– )
    10. Doktorka na selu (1982– )
    11. Miris dunja (1982)
    12. Venerijanska raja (1982)
    13. Krojaci dzinsa (1982)
    14. Veliki transport (1983)
    15. Rade Koncar (1983– )
    16. Neobicni sako (1984)
    17. Vojnici (1984)
    18. Humoristicki klub (1985– )
    19. Lepotica iz Amhersta (1985)
    20. Vecernja zvona (1986)
    21. Vrenje (1986)
    22. Svecana obaveza (1986)
    23. Price sa kraja hodnika (1986)
    24. Otac i sin (1986)
    25. Tempi di guerra (1987)
    26. Aenigma (1987)
    27. Vidim ti ladju na kraju puta (1987)
    28. Mesto susreta Beograd (1987)
    29. Lager Nis (1987)
    30. Bolji zivot: Novogodisnji special (1987)
    31. Tako se kalio celik (1988)
    32. The Fortunate Pilgrim (1988)
    33. Bolji zivot (1987–1991)
    34. Vecernja zvona (1988– )
    35. Portret Ilije Pevca (1988– )
    36. War and Remembrance (1988– )
    37. Sever i jug (1988)
    38. Svedski aranzman (1989)
    39. Granica (1990)
    40. Groznica (1990)
    41. Cubok (1990)
    42. Mala sala (1991)
    43. Policajac sa Petlovog brda (1992)
    44. Policajac sa Petlovog Brda (1993– )
    45. Laksi slucaj smrti (1993)
    46. Dje rekosmo, podjosmo (1994)
    47. Kraj dinastije Obrenovic (1995– )
    48. Savior (1998)
    49. Noz (1999)
    50. Morte di una ragazza perbene (1999)
    51. Djeneral Milan Nedic (1999)
    52. Slatki miris naftalina (2004)
    53. Slobodan pad (2004)
    54. Il cuore nel pozzo (2005)
    55. Sinovci (2006)
    56. Drugo stanje (2006– )
    57. Zavet (2007)
    58. Gorki plodovi (2008– )
    59. Stevan M. Zivkovic (2010)
    60. Miris kise na Balkanu (2010– )
    61. Miris kise na Balkanu (2011)
    62. Igra istine (2011– )
    63. Budva na pjenu od mora (2012– )
    64. Kumanica (2016)
    65. Ono malo casti (2016)

    Izmenjeno od: Shane; 29.04.2018 u 19:44.



  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 00:53.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1