+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.368
    Pohvaljen 43.343 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Haris Burina / Haris Burina

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Haris Burina / Haris Burina

    IMDb



    Haris Burina je bosanskohercegovački filmski i pozorišni glumac. Rođen je 2. februara 1963. godine u Zenici. Godine 1982. upisao je Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za glumu, kao dio druge generacije. Već u toku studija ostvaruje neke od zapaženih uloga u teatru i na filmu: "Audicija", "Tetovirano pozorište", "Otac na službenom putu", "Kuduz" i dr. Nekoliko godina živio u Francuskoj, te osnovao pozorište "La Fenetre" u kojem je nastala i njegova predstava "Ptice Sarajeva". Nakon povratka u Bosnu i Hercegovinu nastavlja svoj rad u pozorištu, filmu i na televiziji. Zapažene su njegove uloge u filmovima: "Go West", u režiji Ahmeda Imamovića i "Nafaka", reditelja Jasmina Durakovića.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Veliki talenat (1984)
    2. Otac na sluzbenom putu (1985)
    3. Otac na sluzbenom putu (1985– )
    4. Audicija (1985)
    5. Misija majora Atertona (1986– )
    6. Vrijeme proslo - vrijeme sadasnje (1986– )
    7. Zivot radnika (1987)
    8. Zabavni utorak (1988– )
    9. Klopka (1988)
    10. Ranjenik (1988– )
    11. Poltron (1989)
    12. Kuduz (1989)
    13. Poslednji valcer u Sarajevu (1990)
    14. Otvori prozor (1990– )
    15. Sa 204-272 (1991)
    16. Operacija Cartier (1991)
    17. Prokleta je Amerika (1992)
    18. Bulevar revolucije (1992)
    19. Zenska, ki nenehno govori (1993)
    20. Zvenenje v glavi (2002)
    21. Crna hronika (2004– )
    22. Viza za buducnost (2002– )
    23. Go West (2005)
    24. Prva plata (2005)
    25. Dobro ustimani mrtvaci (2005)
    26. Nebo iznad krajolika (2006)
    27. Dogodilo se na groblju (2006)
    28. Nafaka (2006)
    29. Le passeur (2007)
    30. Tata i zetovi (2006– )
    31. Pecat (2008– )
    32. Résolution 819 (2008)
    33. Ubice (2008)
    34. Zauvijek mlad (2009– )
    35. Ostavljeni (2010)
    36. Sevdah za Karima (2010)
    37. Dva smo svijeta razlicita (2011– )
    38. Kad bude, bice (2012– )
    39. Foliranti (2011– )
    40. Vojna akademija (2012– )
    41. Tatin ponos (2012)
    42. Sanghaj (2012)
    43. Falsifikator (2013)
    44. Top je bio vreo (2014)
    45. Lud, zbunjen, normalan (2007– )
    46. Dobrodosli u Orient Express (2016– )
    47. Dnevnik masinovodje / Train Driver's Diary (2016)
    48. Dnevnik masinovodje / Train Driver's Diary (2016- )
    49. Balada o Pisonji i Zugi (2016)

    Izmenjeno od: mir-lav; 22.08.2019 u 10:20.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:32.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1